Snowcross 29.11.2017

Viktor Herten tyytyväinen kauden avausviikonloppuun Pohjois-Amerikan ISOC-sarjassa

Victor Herten debytoi viikonloppuna Yhdysvaltojen ISOC-sarjassa. Kuva: Papperazzi

Viktor Herten ajoi viikonloppuna ensimmäiset kisat snowcrossin Pohjois-Amerikan ammattilaiskentillä ja sijoittui perjantaina PRO Am 30 -luokan viidenneksi ja lauantaina Pro Lite -luokan viidenneksi. Sunnuntaina Herten karsiutui tiukasti Pro Liten finaalista startin kolaroinnin seurauksena.

Viktor Herten aloitti ensimmäisen snowcrossin ammattilaiskautensa vahvasti.

”Aloitin perjantaina Pro Am 30 -luokassa ja siellä ajetaan täysin vakiokelkalla. Se tarkoitti, että minä ajoin toista kelkkaa, millä en ollut ajanut ennen kisaa. Se teki ajamisesta vähän vaikeaa alussa ja jännitin myös vähän. Mutta ajoin kuitenkin viitossijalle ja se oli ihan hyvä aloitus kaudelle ja sain vähän kisavauhtia päälle ennen lauantain lähtöjä”, Herten kertaa.

Uusi kelkkamerkki ja tiimi sekä uudet kisakuviot eivät jännittäneet liikaa, kun kokenut Herten otti lauantain kovatasoisen Lite-luokan alkuerien ykkös- ja kakkospaikat. Finaalissa mies ajoi viidenneksi oli päivään tyytyväinen.

”Lauantaina sain heti aamusta hyvän rytmin päälle ja kelkka toimi hyvin pehmoisella lumella. Nousin jo kolmannelle sijalle finaalissa, mutta tein muutaman virheen ja tipuin viidenneksi maalissa. Olin kuitenkin tyytyväinen päivään.”

Sunnuntai oli suomalaisittain haastavampi päivä ja Herten karsiutui niukasti finaalipaikasta.

”Sunnuntaina sää muuttui harjoitusten jälkeen. Lumi oli märkää ja säädöt ei oikein toiminut kahden ensimmäisen erän aikana. Teimme uudet säädöt last chance -erään, mutta kun kaaduin ekaan kurviin, niin sitten päivä oli siinä.”

Kokonaisuutena Herten voi olla tyytyväinen kauden aloitukseen.

”Kyllä oli kuitenkin aika hyvä viikonloppu. Opittiin paljon uusia juttua teknisesti ja myös ajamisesta. Suurin ero Pohjoismaisiin kisoihin on varmasti, että on nastat ja taso on niin tasainen. Kaikki finaalissa voivat voittaa.”

Duluthin rataa mies piti hyvin vaativana ja hän kertoi myös, että kovatasoisessa ja tasaväkisessä luokassa on aina annettava kaikkensa.

”Rata muuttui aika nopeasti ja oli paljon vaativampi, kuin kotisuomessa. Rata oli paljon raskaampi ajaa ja kun on lyhyemmät erät, pitää olla mukana koko ajan. Pro Lite on tosi tasainen luokka ja kiva, kun aina pitää yrittää 110 prosenttisesti. Siinä on vielä opeteltavaa minulla.”

Snowcrossin ISOC-sarjan kisat jatkuvat 8.-9.12 Jackson Holessa.

”Tiistaina ja keskiviikkona treenirata on auki, joten ajamme ja testaamme lisää. Sitten viikonloppuna mennään jo Jackson Holeen, kun pitää tottua korkeuseroon ja saada kelkat toimimaan siellä 1800m korkeudessa”, Herten kuittaa.

Seuraa Hertenin menoa Facebookissa.

Teksti: Seriousriding.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross