Snowcross 24.02.2016

Viktor Herten: MM-kisat kauden ehdoton kohokohta

Victor Herten Kuva: Kvix Photo

Suomalaisiin menestyssuosikkeihin Jyväskylässä 11.-12. maaliskuuta ajettaviin Snowcross-moottorikelkkailun MM-kisoissa lukeutuu ehdottomasti 29-vuotias Viktor Herten. Uusi-Kaarlepyyläinen Herten on voittovireessä, sillä hän voitti kaikki kolme erää Ruotsin mestaruussarjan Bruksvallarnan osakilpailuissa viime viikonloppuna.

– Ruotsin viikonloppu meni todella hienosti ja nyt on hyvä fiilis kelkan kanssa. Myös itseluottamus on kohdillaan, Herten kertoo tyytyväisenä.

13-vuotiaana moottorikelkkailun harrastamisen aloittanut, nykyään Lynxillä ajava Herten on kirjaimellisesti kasvanut lajiin veljiensä innostamana.

– Molemmat isoveljet Matias ja Fredrik ajoivat moottorikelkoilla jo silloin kun itse olin nuorempi ja niinhän siinä sitten kävi, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Ajan myös motocrossia kesäisin, joten saan sitä kautta tasapainoa molempiin lajeihin ja ajotuntuma pysyy kunnossa ympäri vuoden, Herten luonnehtii.

SM-hopeaa 2014 ja 2015 sekä muun muassa EM-kultaa vuonna 2013 voittanut Herten näkee Suomessa olevan vielä tehtävää, jotta Snowcross saadaan isompiin parrasvaloihin, mutta tilanne on kuitenkin parantunut koko ajan.

– Ulkomailla resurssit ovat toki suuremmat kuin Suomessa, mikä näkyy puitteissa ja myös siinä, että kun kuljettajilla on esimerkiksi enemmän ratoja, niin treenaaminen on helpompaa. Muun muassa ruotsalaiset ovat harjoitteluolosuhteissa meitä aika paljon pidemmällä, Herten kertoo.

– Täytyy kuitenkin olla ylpeä siitä työstä, jota täällä koko ajan tehdään lajin eteen ja tämä on todella kova juttu, että MM-kisat järjestetään jälleen Suomessa. Ei niitäkään kuitenkaan ihan mihin tahansa jaella, Herten painottaa.

Vajaan kolmen viikon kuluttua Herten pääsee taistelemaan MM-mitaleista kotiyleisön eteen ja menestystä on lupa odottaa.

– Viime vuonna olin MM-kisoissa neljäs, joten tavoite on ehdottomasti olla Jyväskylässä palkintopallilla. On upeaa päästä ajamaan kotiyleisön eteen ja omalta osaltani lupaan tehdä kaikkeni, että yleisö saa nauttia viihteestä ja tietysti menestyksestä. Aki Pihlaja tulee olemaan kova kilpakumppani, mutta kaikki siellä ovat voitettavissa. MM-kisat ovat ehdottomasti tämän kauden kohokohta, hyväntuulinen Herten sanoo.

 

Snowcross World Championship Finland on Snowcross-moottorikelkkailun MM-kilpailu, joka ajetaan 11.-12.3.2016 Jyväskylän Paviljongilla. Myös MM-rallin huoltoparkkina ja kisakeskuksena tunnettu tapahtuma-alue sonnustautuu keväällä jo lumivalkoiseen asuun ja päästää kelkkahuiput niin meiltä kuin maailmalta irti 600 metriä pitkälle radalle. Lisätietoja: www.snowcrossfinland.fi ja liput www.lippuagentti.fi

Seuraa MM-kilpailua sekä Facebookissa että Instagramissa!

Teksi: Sami Kolsi
Kuva: Kvix Photo

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross