Snowcross 15.03.2018

Viktor Herten kisannut Yhdysvalloissa helmikuusta lähtien pohje murtuneena

Victor Hertenin debyyttikausi Yhdysvaltojen ISOC-sarjassa on ollut haasteita täynnä. Kuva: Seriousriding.com

Viktor Hertenin ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikan ISOC-snowcross-sarjassa ei ole ollut helppo. Pohjemurtuman lisäksi kilpailukautta ovat varjostaneet vaikeudet tiimin ja uuden kelkkamerkin kanssa. Vaikeuksista huolimatta Herten miettii jo mahdollisuutta ajaa toinen kausi Pohjois-Amerikassa ja samalla parantaa sijoituksia. Seriousriding haastatteli Herteniä kaudesta, joka päättyy tulevana viikonloppuna Lake Geneven finaaliin.

Millainen kausi on ollut Amerikassa?

On ollut mukava kausi, mutta myös melkoista vastatuulta on ollut koko ajan. Meillä oli Erx Eliminator -kisa helmikuussa ja ennen sitä sain tosi paljon ajettua ja ajo alkoi tuntua hyvälle. Siinä kisassa tein pienen virheen ja Corin Todd hyppäsi minun päälle. Jo ilmassa ollessa huomasin, että nyt hän tulee päälle, ja yritin hypätä pois kyydistä, mutta jalka jäi väliin ja otti vähän kipeää, mutta juoksin takaisin kelkan päälle ja ajoin kisan loppuun.

Luulin, että vain lihakset oli ottanut iskun, mutta kun se ei alkanut parantua, kävin kuvauttamassa jalan ja vasen pohjeluu oli murtunut melkein samasta paikasta, mistä se oli poikki vuonna 2015. Teimme päätöksen levätä kaksi viikkoa ennen Salamancan kisaa ja yrittää ajaa siellä kisat.

Kisapaikalla oli FXR medical -tiimi mikä myös voi kuvata luut ja he tarkastivat minut ennen kisaa ja lääkäri antoi ajoluvan. Pohje yritettiin teipata niin, että ei olisi niin pahaa kipua, mutta kaikki, jotka on ajanut kelkalla tietävät, että on helpompi ajaa jos on ehjä. Salamancan kisalla ei juurikaan ollut arvoa, kun en ollut päässyt ajamaan ja kipu oli koko ajan mielessä. Michiganin kisa oli surkea perjantaina, mutta lauantaina olin kuudes, mikä onkin paras tulokseni Duluthin kisan jälkeen. Vaikka kierrosajat on ollut minulla hyviä kisoissa, niin tuntuu, että aina joku yrittää ajaa päälle tai on epäonnea.

Mikä on yllättänyt eniten?

Eniten on yllättänyt, että kaikki on niin tasaisia, mutta tasaisuus johtuu varmasti myös siitä, kun karsintaerät on vain viisi kierrosta ja finaalit 10 kierrosta. Varmasti negatiivista on se, kuinka kovaa muut voi ajaa kylkeen! Ja jos jollekin käy sanomassa, että ei saisi ajaa sillä tavalla kylkeen, niin ne vain vastaavat, että se oli minun oma virhe, että päästin ne ohi.

Oletko päässyt hyvin treenaamaan?

Kun tulin joululoman jälkeen takaisin, olen päässyt aika hyvin treenaamaan kuitenkin.

Victor Herten. Kuva: Seriousriding.com

Mitä kaipaat eniten Suomessa

Pidempiä eriä ja että ajetaan rehellisemmin.

Mitä ohjelmassa ennen Lake Genevan päätöskisaa?

Meillä oli tiistaina ajopäivä ja sitten keskiviikkona pitää jo lähteä Genevaan, kun traileri pitää olla varikolla jo torstai aamupäivällä. Pro lite ajaa lauantaina ja sunnuntaina, joten pari päivää pääsee lepäämään ja trenaamaan kuntosalilla ennen kisaa.

Onko halua tai aikomusta jatkaa uraa Pohjois-Amerikassa ensi kaudella?

En ole päättänyt vielä mitään. Pitää katsoa mitä tapahtuu, kun tulen kotiin, mutta olisi se vielä kivaa ajaa, jos saisi mahdollisuuden ja parantaa tämän kauden sijoituksia.

Miten tiimi on toiminut ja onko ollut mitään suurempia haasteita kauden aikana?

Tiimi on ollut haastava koko kauden. En ymmärrä, miten tiimipäällikkö oli meinannut, että viisi kuljettajaa ja neljä mekaanikkoa voisi pärjätä koko kisapäivän. Kahdessa ensimmäisessä kisassa hän oli mukana, mutta sen jälkeen hän on kiertänyt East Coast -sarjaa.

Meille luvattiin iso traileri, mutta joku sponsori oli jäänyt pois, ja me ei saatu sitä. Olemme elänyt aika rajoilla koko kauden, ensiksi ei meinattu saada toista kelkkaakaan, mutta kun minä ja Norum sanoimme, että nämä ei tule kestämään koko kautta, niin saimme sitten uudet ennen Salamancan kisaa. Mutta koko kausi on ollut vaikea tiimin kanssa ja vaikka itse tiedämme paljon tekniikasta ja säädöistä, uusi merkki ei ole ollut helppo. Suoraan Polarikselta on vain saatu vinkkejä, miten voi toimia, mutta aina säädöt ei ole ollut minulle hyviä. Tiimin mekaanikko ei ole ollut mukana Isocin radoilla, niin sekään ei ole osannut auttaa.

Nainen, joka johti tiimin toimintaa ei halunnut jatkaa kauden loppuun ja hän meni takaisin motocross-tiimiin ennen Salamancaa. Tosi huono fiilis on ollut välillä ja aina pitää varmuuden vuoksi erikseen kysyä, jos haluaa vaihtaa osia ja aina se ei ole ollut mahdollista. Toivon, että kenenkään ei tarvitsisi ajaa tällaisissa olosuhteissa ikinä. Kaikki mitä nyt toimii, on minun ja minun oman mekaanikon testaamia, myös iskarit. Viime viikonloppuna sain parhaat lähdöt ja ajovauhdin, mutta aina ei vaan mene, niin kun haluat.

Koska tulet Suomeen ja nähdäänkö sinut Himoksen SM-kisoissa ja Levin MM-kisoissa?

Tulen Suomeen seuraavana tiistaina, ja kyllä Himoksella ja MM-kisoihin tullaan ajamaan.

Teksti: Seriousriding.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross