Road Racing 10.06.2019

Viiperin viikonloppu myrskyn silmässä

Miika Viiperi oli tyytyväinen otteisiinsa Motoparkissa. Kuva: Hinni Harju.

Kuluneena viikonloppuna ajettiin Road Racing SM-sarjan ensimmäiset osakilpailut Virtasalmen Motoparkissa. Superstock 600 -luokassa kilpaillut Miika Viiperi oli tyytyväinen kisahenkeensä.

Viiperi oli paikalla jo torstaina höyläämässä kierrosajoista kymmenyksiä pois. Myös perjantain treenit hän ajoi kokonaisuudessaan ja kierrosaika alkoikin olla siellä suunnilla, missä pitääkin.

Lauantain aika-ajoon Viiperi lähti työntämään todenteolla ja aika nopeasti sieltä miestä miellyttävä kierrosaika löytyi, joten renkaita saatiin säästettyä kilpailulähtöihin Viiperin ajaessa vain vaaditut kolme kierrosta. Hän lunasti itselleen lähtöruudun 11 uudella henkilökohtaisella ennätyksellä.

Ennen kilpailulähtöä luontoäiti puuttui peliin ja pisti kunnollisen ukkosmyrskyn varikolle aiheuttaen rengasarpajaiset ennen kisalähtöä.

Kilpailuun lähdettiin “puolihullulla” kuivuvalla kelillä. Viiperin rengasvalinta osui kuitenkin nappiin tällä kertaa ja hän onnistui taistelemaan itselleen 11:nnen sijan.

– Ennen kilpailua mietin, että tämä ei ole kilvanajokeli. Mutta kuinka ollakaan, sieltä se kilpailija löytyi ja ohituksiakin tuli tehtyä. Vaikeatahan se oli, kun ainoastaan ajolinjalla oli kunnolla kuivaa, mutta sijoitukseen saa olla tyytyväinen ja selvittiin pystyssä maaliin, tuumi Viiperi.

Sunnuntain kilpailuun Viiperi lähti ruudusta 11 aivan kuten aika-ajoistakin. Startti oli vaisu, mutta muutaman kierroksen jälkeen oli hyvä neljän hengen porukka vääntämässä pistesijoista. Lähtö kuitenkin keskeytettiin kilpakumppanin kaatumisen takia, joten matka kävi ratavarikolle odottelemaan, että kisaa pääsi jatkamaan.

Viiperin uusintastartti oli aivan yhtä vaisu kuin aiempikin, mutta kaikkien ohitusten ja vääntöjen jälkeen sijoitus ruutulipulla oli kuitenkin kahdeksas.

– Tuo paikaltaan lähteminen on ollut vaikeaa nyt koko viikonlopun. Johtuneeko sitten siitä, että vaihdoin kytkimen ennen tätä kisaa enkä ole vielä ehtinyt tottumaan sen tuntumaan. Yhtä kaikki, vaikka tuntui, että lataus jotenkin katosi ratavarikolla uusintastarttia odotellessa, jotenkin sieltä se sisu taas löytyi ja sain paranneltua sijoitustani pykälällä lauantaihin verrattuna.

– Tyytyväinen pitää olla viikonloppuun, vaikka luontoäiti ei siitä helppoa tehnytkään. Nyt täytyy taas nollata pää ja alkaa keskittyä jossakin määrin erilaiseen haasteeseen viikon kuluttua Imatralla.

Viiperin seuraavat kilpailut ovat Imatranajot, jossa hän osallistuu sekä IRRC-luokan supersport-lähtöihin että Open-luokan kahinoihin.

Superstock 600 -luokan kummatkin lähdöt voitti Helsinki Racing Clubin Felix Nässi.

Tulokset

Teksti: Jani Vaahtera.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing