Road Racing 01.07.2019

Viiperiltä jälleen vahvaa suorittamista Road Racingin SM-sarjassa

Miika Viiperi pääsi näyttämään osaamistaan kotiradalla. Kuva: Track Punk Racing

Viime viikonloppuna ajettiin Kemoran moottoriradalla Road Racingin SM-sarjan toinen osakilpailu. Miika Viiperi osallistui kilpailussa Superstock 600 -luokan lähtöihin. Kemoran ollessa hänen kotirata, oli lupa odottaa kisalta paljon.

Viiperi olikin paikalla jo torstaina hiomassa ajolinjojaan viikonloppua varten. Kuitenkaan treeniä ei ajettu paljoa, sillä rata on jo tuttu. Sekä torstaina, että perjantaina miehen vauhti oli sitä tasoa, että kilpailuun alettiin valmistautumaan hyvillä mielin.

Lauantaina, juuri ennen aika-ajoa alkoi kuitenkin satamaan, joten perinteiset rengas-arvonnat lähti käyntiin. Onneksi keli oli selkeästi märkä, joten Viiperi pääsi näyttämään sadekelin osaamistaan, kellottaen seitsemänneksi nopeimman ajan.

Lauantain kisaan rata ehti kuivua, mutta Viiperi otti todella huonon startin, pudoten sijalle 13. Sieltä saikin hartiavoimin puskea töitä, että sai poimittua sijoituksia takaisinpäin. Hän ylitti lauantaina maaliviivan sijalla 10. Mies ajoi kuitenkin kisan kahdeksanneksi nopeimman ajan, joten sunnuntaille oli tiedossa lähtöruutu 8.

Sunnuntain startti onnistui paremmin ja Viiperi pääsikin ajamaan nopeita kierroksia toistensa jälkeen. Kovan taistelun jälkeen mies ylitti maaliviivan sijalla 7.

– Aika-ajo meni hyvin. Uskon, että olisin saanut puristettua vielä hiukan ajasta pois, mutta hyvä näinkin. Lauantain kisastartti taas oli aivan kamala. Näihin täytyy kyllä löytää jokin ratkaisu, ettei ihan jokainen kilpailu menisi mönkään, Viiperi kommentoi.

– Sunnuntai olikin sitten ihan päinvastainen. Ei se startti vieläkään hyvä ollut, mutta pääsin antamaan radalla aivan kaikkeni ja tippaakaan ei olisi päässyt kovempaa, joten tyytyväinen saa olla tuohon tulokseen. Pidetään nyt hyvillä mielin vähän lomaa, sillä Auto24ringin kisaan en valitettavasti pysty osallistumaan, Viiperi kertoi.

Seuraavaksi SM-pisteitä on jaossa Virossa, Pärnun Auto24ring radalla 13-14. heinäkuuta.

Teksti: Jani Vaahtera

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing