Ralli 01.07.2019

Viime vuoden kokemuksen hyödyntämistä – Ville Pynnönen osallistuu Neste Ralliin

Ville Pynnönen osallistuu tänä kesänä uransa toiseen Neste Ralliin. Kuva: Hannu Rainamo

22-vuotias, Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava, Ville Pynnönen ja hänen kartturinsa Timo Hantunen osallistuvat kuukauden päästä ajettavaan legendaariseen Neste Ralliin. Kalustona toimii aiempien kisojen tapaan Skoda Fabia R5, jonka huoltamisesta vastaa TGS Worldwide. Samalla kun tämän vuoden kilpailu on Pynnösen toinen Neste Ralli, niin Hantuselle kilpailu on kaiken kaikkiaan jo 37. sorateiden Grand Prix.

Neste Rallia ennen parivaljakko osallistui Pohjanmaalla ajettavaan SM-ralliin, mistä tuloksena oli luokan 7. sija ja muutama kohtalaisen hyvä erikoiskoetulos. Neste Rallissa tavoitteena on jatkaa siitä, mihin Pohjanmaalla jäätiin.

– Pohjanmaalla vauhti oli yleisesti ottaen paremmalla tasolla kuin aiemmissa kisoissa, ja erityisen hyvää oli, kuinka vauhti oli suht hyvää jo ensimmäisellä ajokerralla, eikä ajaminen ollut silloin erityisemmin hakemista. Neste Rallissa ehdoton etu on lähes samana pysynyt reitti, kun on ainoastaan yksi uusi erikoiskoe ja muutamassa erikoiskokeessa on uusia osuuksia, mutta nekin erikoiskokeet ovat pääosin viime vuodelta tuttuja pätkiä. Tämä tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää viime vuoden nuotteja ja incar-videoita, jolloin ajaminen pitäisi joiltain osin olla varmempaa ja toivottavasti nopeamaa kuin viime vuonna’, Pynnönen analysoi.

Vaikka Pynnösellä on Neste Rallista yhden kilpailun verran kokemusta, tavoitteet ovat maltilliset. Maaliin on päästävä ja pyrkimyksenä on ajaa nousujohteinen kilpailu. Samalla kyseessä on ensimmäinen kilpailu omalla autolla, joten malttia pitää olla.

– Sijoitusten sijaan vertailua tullaan tekemään viime vuoden suorituksiin, että onko kehittymistä tapahtunut vuoden aikana, ja samalla tavoite on ajaa virheetön kisa. Kuten viime vuonnakin huomattiin, vaikka vauhti oli keskimäärin luokan kymmenen nopeimman ulkopuolella, niin muiden epäonnella ja virheillä lopputulos voi olla yllättävän korkealla. Keskitytään vain omaan ajoon ja katsotaan sitten lopuksi, mitä on ansaittu. Pohjanmaan jälkeen päätettiin hankkia oma kalusto, jonka ammattimaisesta huoltamisesta vastaa TGS Worldwide. Hankinnan johdosta nyt on erityisen tärkeätä kyetä ajamaan fiksusti, mutta samalla pitämään kehittyminen ennallaan, Pynnönen toteaa lopuksi.

Teksti: Ville Pynnösen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli