Moottoriurheilutapahtumat 24.11.2016

Viikonlopun vinkit: Suomalaiset tulessa formuloiden ja rallicrossin MM-päätöskisoissa

F1-kausi päättuu Abu Dhabin valoloisteessa. Kuva: Williams Martini Racing

Tulevana viikonloppuna paketoidaan MM-sarjat niin formuloissa kuin rallicrossissakin. Formula 1 –sarjassa Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas hakevat kruunua kaudelleen Abu Dhabista, jossa samaan aikaan Koiranen GP taistelee GP3-sarjan pronssista ja Toomas Heikkinen taas taistelee rallicrossin MM-tiimimestaruudesta Argentiinassa.

FORMULA 1:SSÄ RATKAISTAAN MAAILMANMESTARI: ROSBERG VAI HAMILTON?

Formula 1 –sarjan MM-kausi 2016 tulee päätökseen tulevana viikonloppuna Yas Marinan radalla Abu Dhabissa. Kiihkeä maailmanmestaruuskamppailu lisää kilpailun jännittävyyttä merkittävästi, ja kun tiedettään, että tallitovereilla Rosberg ja Hamilton ei juuri sääliä toisilleen löydy, niin radalla voidaan nähdä mitä vaan. Kummatkin haluavat tietysti palavasti voitaa MM-tittelin ja siinä taistelussa ei välttämättä enää edes Toto Wolff pidä herroja kurissa.

Suomalaisista Kimi Räikkönen lähtee hyvillä mielin kilpailuun, jossa hän viime vuonna ajoi kolmanneksi.

– Pidän siitä radasta. Sillä ei ole kovin helppo ohittaa, siinä on haastetta. Kierrokset ovat melko pitkiä vaikeina käännöksineen. Olen aina nauttinut siellä. Ehkä se johtuu siitä, että kausi päättyy ja siellä on paljon nähtävää katsojille, Räikkönen ennakoi Ferrarin verkkosivuilla.

Myös Valtteri Bottas odottaa innolla kisaa radalla, jossa hän ajoi uransa ensimmäiset F1-testit vuonna 2011.

– Abu Dhabi on hieno paikka päättää tämä kausi. Olosuhteet ovat uskomattoman hienot ja täällä joka vuosi vain entistä enemmän katsojia paikalla. 2014 ajoimme täällä molemmat palkintopallille, joten samalla tavalla olisi hieno päättää tämäkin kausi, Bottas summaa Williamsin verkkosivuilla.

2016 Formula 1 Abu Dhabi GP:n aikataulu (ajat Suomen aikaa)
Perjantai 25.11.
11.00 – Harjoitus 1
15.00 – Harjoitus 2

Lauantai 26.11.
12.00 – Harjoitus 3
15.00 – Aika-ajot

Sunnuntai 27.11.
15.00 – kilpailu

 

Topi Heikkinen (vas.) ja Mattias Ekström ovat valmiita Argentiinan kilpailuun. Kuva: EKS Media

Topi Heikkinen (vas.) ja Mattias Ekström ovat valmiita Argentiinan kilpailuun. Kuva: EKS Media

TOPI HEIKKINEN SAALISTAA MM-KULTAA ARGENTIINASSA

Rallicrossin MM-sarja tulee päätökseensä tulevan viikonloppuna Argentiinassa Circuit Autodromo Rosarion radalla. EKS-talli lähtee selvillä sävelillä kilpailuun: Mattias Ekström on jo varmistanut kuljettajien maailmanmestaruuden, mutta hän ja Suomen Toomas Topi Heikkinen haluavat tietysti voittaa myös tiimimestaruuden.

– Viime vuonna sankka pöly sekoitti täällä kuvioita ja Q4 piti peruuttaa kokonaan. Toivon, että ne ongelmat on nyt ratkaistu, sillä rata on upea varsinkin alun päällystetyltä osalta ja tiukka shikaani kruunaa sen. Toivotaan, että sää on suotuisa, mutta uskokaa tai älkää, niin emme lähde Etelä-Amerikkaan todellakaan lomailumielessä, Heikkinen vakuuttaa.

Argentina RX aikataulu (ajat Suomen ajassa)
Lauantai 26.11.
16.30 – Aika-ajot 1
18.30 – Aika-ajot 2

Sunnuntai 27.11.
14.45 – Warm-up
16.00 – Aika-ajot 3
17.30 – Aika-ajot 4
20.00 – Semifinaalit ja finaalit
21.00 – Podium

screen-shot-2016-11-25-at-09-20-30
YLTÄÄKÖ KOIRANEN GP PRONSSILLE GP3-SARJASSA?

GP3-kausi ajetaan päätökseen tänä viikonloppuna Abu Dhabissa Yas Marina Circuitilla Formula Ykkösten kanssa samaan aikaan. Koiranen GP on tiimipisteissä tällä hetkellä neljäntenä ja tiimillä on vielä mahdollisuus nousta pronssille. Viime vuonna Koiranen GP:lle jäi käteen kultainen ananas eli neljäs sija. Tiimin kuljettajina kauden yhdeksännessä osakilpailussa Abu Dhabissa ajavat: Matevos Isaakyan (tällä hetkellä sarjassa 15.) ja Matthew Parry, (tällä hetkellä sarjassa 7.).

– Joka kisaan lähdetään aina tavoittelemaan voittoa, mutta kaikista tärkeintä olisi saada mahdollisimman hyvä tulos – vähintään podium-sijoitus – onhan kyseessä GP3-kauden viimeinen osakilpailu. Vuosi on ollut vaikea monista syistä, joten on hyvä saada homma vihdoin päätökseen ja voidaan keskittyä rakentamaan tulevaa kautta 2017, kertoo Koiranen GP:n toimitusjohtaja Afa Heikkinen.

Viikonlopun GP3 aikataulu (ajat Suomen aikoja):

Perjantain vapaat harjoitukset 09.00 – 09.45
Perjantain aika-ajot 14.10 – 14.40
Lauantai Race 1: 11.25 – 12.10
Sunnuntai Race 2: 12.00 – 12.35

www.gp3series.com
koiranengp.com

KANSALLISET KILPAILUT

25.11. Autosuunnistus, Alahärmä, AS-Häjyn Harkkari IV, AL-Härmä 50 v. Harjoituskilpailu

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross