Moottoriurheilutapahtumat 01.09.2017

Viikonlopun tärpit: Vuoden 2017 Suomen mestarit kruunataan useissa lajeissa

Felix Nässi taistelee Superstock 600 -luokan Suomen mestaruudesta kauden finaalikisoissa Motoparkissa. Kuva: Timo Nässi

Vuoden 2017 kilpakaudet saadaan usean lajin parissa päätökseen viikonloppuna, kun uudet mestarit kruunataan niin Road Racingiin, motocrossiin, Drag Racingiin, Legendseihin kuin pienoisautoiluunkin. MM-mitalissa vahvasti kiinni oleva Suomen joukkue saapuu maaliin lauantaina, kun enduron kuusipäiväinen joukkue-maailmanmestaruuskilpailu päättyy Ranskassa.

Ratamoottoripyöräilyn Suomen mestarit selville Motoparkissa

Road racingin SM-sarjan kauden päätöskilpailu ajetaan viikonloppuna Virtasalmella, Motoparkin moottoriradalla. Superstock 600 -luokan mestaruudessa on vahvimmin kiinni Felix Nässi, jolla on 20 pisteen etumatka toisena olevaan Aki Valkilaan. Prossissa on kiinni Marko Vuorio, joka on 31 pistettä Valkilaa perässä. Viikonloppuna ajetaan molempina päivinä SM-lähdöt, joista voittajalle irtoaa 25 pistettä, kakkoselle 20 ja kolmostilasta 16 pistettä.

Superbike-luokassa pistejohdossa päätöskisaan starttaa Jani Rättö, jolla on etumatkaa toisena olevaan Magnus Colliniin 18 pisteen verran. Pisteissä kolmantena oleva Toni Torpakko on Collinista 20 pisteen päässä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/road-racingin-suomen-mestaruudet-ratkeavat-motoparkissa

Liput 20€.

La-su 2.-3.9. Road Racing, SM, Suomen Cup, Kansallinen, Motopark
Motoparkintie 62, 77330 Virtasalmi 

Janne Ahonen tuo Alastarolle 9000-hevosvoimaisen Dragsterinsa. Kuva: FHRA

Drag Racingin SM-kausi päätökseen Alastaron yössä

Sekä autojen että moottoripyörien kiihdytysajon SM-kaudet saadaan päätökseen Alastaro Circuit -moottoriradalla viikonloppuna, kun viimeiset tiukat kaksintaistelut ajetaan SM-sarjan mestaruudesta yökisoina. Alastaron radalla nähdään muun muassa Janne Ahonen, joka tuo paikalle 9000 hevosvoimaisen Top Fuel -dragsterinsa. Alastarolla on luvassa myös kerrasta poikki Super Twinien epävirallinen Suomen Mestaruuskilpailu.

SM-pistetilanne ennen finaaliviikonloppua.

Perjantaina ja sunnuntaina vapaa pääsy, lauantain finaalipäivä ja yönäytös: liput ennakkoon Tiketistä 16€, ovelta 20€. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kiihdytysajon-suomen-mestaruudet-ratkeavat-alastaron-yossa

Pe-su 1.-3.9. Drag Racing, SM, Suomen Cup, Kansallinen, NEAFP,  Alastaro
Jarno Saarisentie, 32560 Virttaa

Imatra isännöi viikonloppuna motocross-kauden huipennusta. Kuva: SM Motocross

Imatralla luvassa jännittävä motocrossin SM-finaali

Kotimaisen huippumotocrossin SM-sarja saa arvoisensa päätöksen tulevana viikonloppuna Imatran Kurkvuoressa. Kaikkien kolmen SM-luokan mestaruudet ovat vielä avoinna, joten tarjolla on varmasti mahtava jännitysnäytelmä. Pääluokkaa MX1 johtaa Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson vain seitsemän pisteen erolla Siilinjärven Vesan Santtu Tiaiseen. Kilpailua saapuu värittämään pääasiassa ulkomailla ammatikseen ajava Harri Kullas, joka varmisti Iso-Britannian mestaruussarjan pronssin viime sunnuntaina. MX2-luokassa kärkipaikkaa pitää Tampereen Motocrossin Jere Haavisto perässään kakkosena Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen. Alle 15-vuotiaiden kuljettajien MXC/A-luokan sarjakärjessä on Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio, joka haluaa kuitata uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden Imatralla.

Jo lauantaina Imatran Kurkvuoren radalla ratkaistaan alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan ja kolmen eri veteraaniluokan Suomen Cupien loppujärjestykset.

Lauantaina kilpailu käynnistyy kello 12:00 ja sunnuntain ensimmäiset erät alkavat kello 12:00 ja toiset erät kello 15:00.
Liput tapahtumaan ovat 10 eur/pvä, 15 eur/2pvää, alle 15-v. Ilmaiseksi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/motocrossin-suomen-mestaruudet-ratkaistaan-imatralla

La-su 2.-3.9. Motocross, SM, Suomen Cup, Imatra
Kurkvuoren Motocrossrata, Karjalantie 857, 55800 Imatra  

Rata-SM-luokat saapuvat Hämeenlinnaan lauantaina taistelemaan mestaruuspisteistä. Kuva: Pertti Kangasniemi

Legends-luokan Suomen ja Pohjois-Euroopan mestaruudet ratkotaan Ahvenistolla

Ahveniston Vauhtipäivät tarjoaa jännitystä tulevalle lauantaille, kun Rata-SM-luokat saapuvat Hämeenlinnaan taistelemaan mestaruuspisteistä. Legends-luokalle syyskuun ensimmäinen lauantai on ratkaiseva jopa kahden eri mestaruuden osalta. Hämeenlinnan radalla ratkotaan niin Legendsien Suomen Trophy-mestaruus kuin Pohjois-Euroopan (NEZ) mestaruus.

Suomen sarjan kolmen kärjessä ennen Ahveniston osakilpailua ovat kuopiolainen Jesse Vartiainen, kahden viime vuoden mestari Henri Tuomaala sekä Venäjän Victor Vorobyev. NEZ-pisteissä tuplamestari Tuomaala pitää kärkikomentoa yllä, perässään lappeenrantalainen Marko Kilpiä sekä hallitseva Semi-Pro maailmanmestari Mathias Hertén. Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kärki on siis puhtaan sinivalkoinen, mikä on kotimaisittain positiivinen asia. Ahveniston radalle saapuvat myös V1600-luokan autot sekä korskeat Gran Turismo -ohjukset.

Aika-ajot starttaavat lauantaina klo 10.15, kilpailulähdöt klo 13 ja klo 17.15. Tapahtuma on yleisölle maksuton.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ahveniston-rata-sm-vauhtipaivilla-ratkotaan-legends-luokan-suomen-ja-pohjois-euroopan-mestaruudet

La 2.9. Rata-ajo, Ahveniston Vauhtipäivät, SM, K, Cup, SM, Trophy, NEAFP, Ahvenisto
Poltinahontie 47, 13100 Hämeenlinna

Trialin maailmanmestari Tommi Ahvala sekä Peter Jahn Espoon Kolmperässä 27 vuotta sitten, jolloin paikan päällä ajettiin viimeksi SM-pisteistä. Kuva: Rane Pinkki / Lasse Jahn

Trial palaa Espooseen 27 vuoden jälkeen – mukana maailmanmestari Tommi Ahvala

Viikonloppuna Espoon Kolmperässä järjestetään kaksipäiväiset Trial-kilpailut. Espoossa on edellisen kerran järjestetty trialkilpailut vuonna 1990, eli 27 vuotta sitten. Monelle kuskille kisamaasto on siis täysin tuntematonta. Lauantaina ajetaan trialin viides ja samalla toiseksi viimeinen SM-osakilpailu ja sunnuntaina kerhojoukkueiden SM-kilpailu.

Lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa Eliitti-luokkaa selvällä piste-erolla johtava Timo Myöhänen Hämeen Moottorikerhosta varmistelee luokkavoittoaan. A-luokan selvässä pistejohdossa on MP-taidon Niko Nurmio voitettuaan kaikki kauden osakilpailut. B-luokkaa johtaa Tervakosken Ilkka Oittinen ja 40+-luokan kultaa on varmalla voittoputkella kuittaamassa Hämeen Moottorikerhon Tommi Kallio. SuperCup-luokassa voittoa tavoittelee Tervakosken Tessa Kallio.

Sunnuntain kerhojoukkuekilpailuun saadaan arvovaltainen osallistuja, kun vuoden 1992 maailmanmestari Tommi Ahvala palaa SM-trialiin. Mies pukee päälleen Vantaan Moottorikerhon mustakeltaisen ajopaidan ja edustaa kerhoa, jonka väreissä on aina ajanut.

Lähtöluettelo ja tulospalvelu: www.mptaito.fi/kilpailutoiminta

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/sm-kamppailu-kiihtyy-trial-palaa-espooseen-27-vuoden-jalkeen
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/maailmanmestari-tommi-ahvala-tekee-paluun-sm-trialiin

La-su 2.-3.9. Trial, SM, SM Kerhojoukkue, Espoo
Espoon Motocrossrata / Kulmakorpi, Ämmässuontie, Espoo, Opastus Nupurintieltä

Helsingissä ajetaan Fuel Power Tourin kauden päätös. Kuva: Juha Mäki

Pienoisautoilun Fuel Power Tour -sarja päätökseen Helsingissä

Pienoisautoilun Fuel Power Tour 2017 -kausi saadaan päätökseen viikonloppuna Helsingissä, kun Tattarisuon RC-rata isännöi kauden finaalia.

Luokat
Lauantai 2.9. LS-5 SM IV ja FG Mini / SC 1/10
Sunnuntai 3.9. LS-5 SM II ja   FG Mini /SC10 

La-su 2.-3.9. Pienoisautoilu, LS-5 SM IV + V, Tattarisuon RC-rata
Tattarisuon pienoisautorata, Tattarisuontie 32, 00770 Helsinki

Jussi Lappalainen Kiuruvedeltä on tänä vuonna tehnyt vakuuttavaa työtä HRT-sarjassa. Kuva: Antero Sirviö

Jari-Matti Latvala mukana Seinäjoen Historic Rally Trophy -kilpailussa

Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailu 5/6 ajetaan viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä. Pohjanmaa Ralli on kaksipäiväinen ja poikkeuksellisesti kilpailu alkaa lauantaina klo 17.00 ja päättyy sunnuntaina klo 14 alkaen, kun ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan maaliin. Vakituisesti sarjaa ajavat saavat MM-tason ”kirittäjän”, kun Jari-Matti Latvala osallistuu HRT:n nuottisarjalaisten kisaan.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/jari-matti-latvalakin-mukana-historicien-seinajoen-osakisassa-viikonloppuna

La-su 2.-3.9. Pohjanmaa-ralli, HRT, Seinäjoki
Kilpailukeskus: Hotelli Sorsanpesä, Törnäväntie 27, 60200 Seinäjoki

MM-kilpailut

Valtteri Bottas suuntaa viikonlopuksi katseensa Italian Monzan radalle. Kuva: AMG Petronas / Steve Etherington

Räikkönen ja Bottas voittotaistoon Monzaan

Formula 1 -sirkus siirtyy tulevaksi viikonlopuksi legendaariselle Italian Monzan radalle, joka isännöi ensimmäistä GP:tä jo vuonna 1950. Kilpailusta on odotettavissa erittäin jännittävä, sillä edellisen osakilpailun Silverstonen radalla nimiinsä vienyt Mercedeksen Lewis Hamilton onnistui kaventamaan piste-eron kärjessä olevaan Ferrarin Sebastian Vetteliin vain seitsemään pisteeseen. Britillä on nyt hallussaan 213 pistettä, kun hänen tiimikaverillaan Valtteri Bottaksella pisteitä on kasassa 179. Ferrarin Kimi Räikkönen on viidentenä pistein 128, hän on neljän pisteen päässä neljättä sijaa pitävästä Red Bullin Daniel Ricciardosta.

F1-kilpailiut Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava.

Lisätietoa: www.f1.com

02.-03.09. Formula1, Monza, Italia 

Eero Remes. Kuva: FIM

Enduron joukkue-MM-kilpailu päätökseen Ranskassa

Maanantaina startannut enduron joukkuemaailmanmestaruuskilpailu, International Six Days Enduro saadaan päätökseen lauantaina, kun joukkueet saapuvat loppucrossin jälkeen maaliin Ranskan Briveen. Suomen Trophy-joukkue tavoittelee kisasta MM-mitalia kokoonpanolla Antti Hellsten, Eero Remes, Matti Seistola ja Henric Stigell. Tällä hetkellä Suomi on kolmantena tukevasti kiinni MM-mitalissa. Edellä olevat Ranska ja Australia ovat kärsivät kuitenkin torstaina loukkaantumisista, joten ilman ongelmia Suomella on erittäin realistiset mahdollisuudet hyvään tulokseen.

Junior-joukkueemme, jossa kisaavat Antti Hänninen, Lari Jukola ja Eemil Pohjola ehti hajota Jukolan loukkaantumiseen.

Livetulospalvelu: www.fim-isde-live.info

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/karkitiimit-vaikeuksissa-enduron-mm-kisassa-suomi-kirii-kovaa-vauhtia
Lisätietoa: www.isde-france-2017.com

28.8.-2.9. International Six Days Enduro, Brive, Ranska

 

Onnistunut testipäivä toi luottoa Niclas Grönholmin vauhtiin. Kuva: GRX Tiedotus

Ranska isännöi rallicrossin kauden yhdeksättä osakilpailua 

Rallicrossin MM-sarja matkaa viikonlopuksi Ranskaan, jossa vuorossa on kauden yhdeksäs osakilpailu. MM-sarjaa johtaa Ruotsin Johan Kristoffersson pistein 211, toisena on Norjan Petter Solberg pistein 176 ja kolmantena viime vuoden maailmanmestari Ruotsin Mattias Ekström, joka on kerännyt 158 pistettä. Hänen tallikaverinsa Toomas Heikkinen on yhdeksäntenä pistein 78.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/gronholm-haki-testeista-vauhtia-ranskan-osakilpailuun
Lisätietoa: www.fiaworldrallycross.com

02.-03.09. Rallicross, MM, Ranska

Jesse Mustonen. Kuva: Timo Eronen

Kovassa iskussa oleva Jesse Mustonen maaradan MM-taistoon Ranskaan

Paikan ensi vuoden maaradan MM-sarjaan maanantaina upeasti ajanut Jesse Mustonen kisaa viikonloppuna Ranskan Morizessa järjestettävässä maaradan MM-kilpailussa. Varkauden Ankkureiden kasvatti on ollut viime kilpailuissa erittäin kovassa vireessä, joten hienoa suoritusta voidaan odottaa myös kauden viidennestä kilpailusta. Mustonen on MM-pisteissä kymmenentenä ja matkaa kahdeksantena olevaan Romano Hummeliin on kolme pistettä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/maarata-jesse-mustoselta-huippusuoritus-eenrumissa

02.09. Maarata + ruohorata, MM, Final 5, Morizes, Ranska

Suomalaistiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on vain neljän pisteen päässä MM-hopeasta, kun kaudesta on ajamatta enää kolme osakilpailua. Kuva: Ice1Racing

Motocrossin MM-sarja matkaa Yhdysvaltoihin

Motocrossin MM-sarja matkaa Euroopasta Yhdysvaltoihin, kun vuorossa on kauden 17:s osakilpailu. Taistelu MM-pisteistä kiihtyy Jacksonvillessä, kun jäljellä on enää kolme osakilpailua pitkästä kaudesta. Italian Antonio Cairolilla on mahdollisuudet saavuttaa jo uransa yhdeksäs maailmanmestaruus, sillä mies johtaa MXGP-luokkaa pistein 631. Kimi Räikkösen ja Antti Pyrhösen tiimin kuljettaja Ranskan Gautier Paulin on vain neljän pisteen päässä MM-hopeassa kiinni olevasta Hollannin Jeffrey Herlingsistä, jolla on kasassa 530 pistettä. Suomalaistiimin saksalaiskuljettaja Max Nagl on kahdeksantena ja Britti Max Anstie sijalla 12.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/raikkosen-tiimin-gautier-paulin-kirii-kohti-mm-hopeaa

03.09. Motocross, MM, MXGP, MX2, Charlotte, Yhdysvallat

Kansalliset kilpailut

01.09. Autosuunnistus, Oskarin Yöajo, K, NEZ, Lahden seutu
02.09. Jokkis, Autokorjaamo Ja-Zu JM, Kansallinen, OuluZone
02.09. Enduro, Sprint, Kansallinen, RCK
02.09. Road Racing, Kansallinen, Mopoendurance 6h, Helsinki
02.09. Jokkis, ABen-Dix JM, Kansallinen, Grabbskogin RC rata
02.09. Fixus Rallisprint, Kansallinen, Nummela, Vihti
02.09. Jokkis, Kangaskylän Kiemurat JM, Kansallinen, Kangaskylän Ravirata
02.09. Autosuunnistus, UFAK-lenkki, K, Cup, NEZ, Lahden seutu
2.-3.9. Karting, Kansallinen, Kouvola Circuit
03.09. ESEDU AutoSlalom, Cup, Mikkeli
03.09. Jokkis, JM-Turkkimäki, Kansallinen,  Tuusniemi
03.09. Karting, Kansallinen, Savonlinna
03.09. Karting, Länsi-Suomi cup, Harj.kilpailu, Honkajoki

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing