Moottoriurheilutapahtumat 08.09.2017

Viikonlopun tärpit: Tiukkaa vääntöä SM-pisteistä eri lajeissa – Suomeen tulossa MM-mitali

Teemu Asunmaa johtaa SM1-luokkaa. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Viikonloppuna mitellään SM-pisteistä rallissa, motocrossissa, trialissa, speedwayssa, autoslalomissa, Road Racingissa sekä pienoisautoilussa. Suomi saa todennäköisesti jälleen MM-mitalin, kun tiukasti MM-hopeassa kiinni olevat Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen osallistuvat ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan finaaliin Kroatiassa.

94 kilpailijaparia Uudenkaupungin SM-ralliin

Rallin SM-sarja jatkuu kauden kuudennella osakilpailulla tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on paluun tekevä Uudenkaupungin SM Oili Jalonen Ralli. Viimeksi Uudessakaupungissa on ajettu SM-pisteistä vuonna 2008. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui 94 autokuntaa.

SM1-luokkaa johtaa Teemu Asunmaa ennen Juha Saloa. SM2-luokan mestaruus ratkesi jo edellisessä osakilpailussa Eerik Pietariselle. SM3-luokan mestaruuskamppailusta tulee erittäin jännittävää, sillä Emil Lindholmilla ja Miika Hokkasella on tasapisteet.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/94-kilpailijaparia-uudenkaupungin-sm-oili-jalonen-ralliin-sm-taistelut-tiivistyvat

Pe-la 8.-9.9. SM Oili Jalonen Ralli, Uusikaupunki
Kilpailutoimisto: Hotelli Aquarius, Kullervontie 11, 23500 Uusikaupunki

Roy Lindgren ja Christer Trybom ovat olleet kovassa iskussa kaudella 2017. Kuva: Henri Saari

Sivuvaunumotocrossin Suomen mestarit kruunataan Porissa

Motocrossin SM-liiga jatkuu viikonloppuna Porissa, jossa sunnuntaina kukitetaan uudet Suomen mestarit sivuvaunuluokkaan ja ajetaan kansalliset kilpailut MXH-, MX125- sekä MXB-luokissa. Sivuvaunuluokan mestaruuteen on vahvasti matkalla parivaljakko Roy Lindgren/Christer Trybom. Odotettavissa on kesän kovin sivuvaunujen Motocross-kilpailu, kun puomille asettuu peräti 11 paria. Kisassa nähdään myös kansainvälistä väriä, kun kilpailuun saapuu osallistujia aina Ruotsista asti.

Lauantaina Porissa ajetaan naisten luokan Suomen Cupin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu sekä kisataan kansalliset MX65- ja MXC/B-lähdöt. Naisten luokkaa on dominoinut koko kauden Ria Virtanen.

Kilpailuerät alkavat molempina päivinä klo 12.

Lähtöluettelo

La-su 9.-10.9. Motocross, Suomen Cup, Kansallinen (Liiga), MXD, MX65, MXC/B, Pori
Yyterin Moottorirata, Vauhtimontuntie 1, Pori

Timo Lahti (edessä) ja Tero Aarnio ovat lauantain ennakkosuosikkeja. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn pariajon SM-finaali lauantaina

Speedwayn pariajon SM-finaali palaa muutaman vuoden tauon jälkeen kotimaiseen kilpailukalenteriin. Tulevana lauantaina Kuusankoskella on luvassa kovaa kilvanajoa, sillä paikalla on useita Suomen kärkikuljettajia.

Ennakkosuosikkina kilpailuun starttaa kotijoukkue Kuusankoski Tero Aarnion ja Timo Lahden muodostaessa heidän parinsa. Suurimpina haastajina kilpailuun lähtee Pori parillaan Jooa Partanen – Jari Mäkinen sekä Varkaus parillaan Jesse Mustonen – Niklas Säyriö. Kaikkiaan kilpailussa on mukana kuusi paria.

Kilpailu alkaa Kuusankoskella kello 14 ja liput maksavat 10 euroa. Alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/speedway-pariajon-sm-finaali-lauantaina

La 09.09. Speedway, SM, Speedwayn pariajo, Kuusankoski
Kuusaantie 26, 45720 Kuusankoski

Mikko von Plato tähtää ensin kotimaiselle sm-tasolle ja sitten edelleen kv-kisoihin. Kuva: Kai von Plato

Trialia Jämsässä vajaan 20 vuoden tauon jälkeen

Jämsän Seudun Moottorikerho järjestää kauden viimeisen trialin C-Cup-osakilpailun Jämsässä Haaralankankaan motocrossradan läheisyydessä lauantaina klo 10-16. Mukaan on ilmoittautunut yli 60 ajajaa. Varsinkin JM-Y-luokkaan on ilmoittautunut paljon ensikertalaisia ja vanhoja lajin parissa olleita kuskeja, jotka eivät normaalisti kilpailuja kierrä.

Nuorten luokassa viimeiseen kilpailuun lähdettäessä tilanne on tiukka. MP-Taidon Mikko von Plato johtaa sarjaa viiden pisteen erolla HäMK:in Samuel Jääskeläiseen. Luokan mestaruus ratkotaan siis viimeisessä kilpailussa.

C-Super-luokassa tilanne on hieman selkeämpi. Koko kauden superia johtanut MP-Taidon Arttu Sämpi varmisti mestaruuden edellisessä kisassa Nokialla. Toisena sarjassa on tällä hetkellä HäMK:n Vilkku Selin.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/trialia-jamsassa-vajaan-20-vuoden-tauon-jalkeen

La 09.09. Trial, Suomen Cup, Cup 6, Jämsä
Haaralankankaan Motocrossrata, Opastus VT56, Haaralantie 135, Jämsä 

Autoslalomissa vaaditaan tarkkuutta. Kuva: Tarja Lipsanen

Autoslalomia Jyväskylässä

XXI AKU Syys Slalom -kilpailu järjestetään sunnuntaina Jyväskylässä Grafilan pihalla osoitteessa Laukaantie 4, Jyväskylä.

Rataan tutustuminen autoilla alkaa klo 10.45 ja itse kilpailu starttaa klo 11. Toinen kierros ajetaan klo 13 ja palkintojenjako järjestetään klo 15.

Su 10.09. Autoslalom, XXI AKU Syys Slalom, Cup, Jyväskylä
Laukaantie 4, Jyväskylä

Vasta 9-vuotias Rico Salmela on ehdottomasti suomalaisen ratamoottoripyöräilyn tulevaisuuden suuri lupaus. Kuva: Rico Salmelan tiedotus

Minimoto- ja MiniGP-luokat vauhdissa Turussa

Kauden kuudes ja viimeinen Jarno Saarinen Minimoto GP järjestetään Turussa tulevana viikonloppuna. Kaikkien luokkien mestaruudet ovat vielä avoinna, joten Turussa päästään kruunaamaan monta uutta mestaria. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 28 kuljettajaa, joiden joukossa muun muassa myös kansainvälisillä areenoilla sykähdyttänyt nuori lupaus West Coast Racing Clubin Rico Salmela. Nuorukainen johtaa MiniGP-luokkaa ennen Imatran Moottorikerhon Lenni Klemettiä ja Hämeen Moottorikerhon Rasmus Nurmea. Minisupermoto-luokkaa pitää nimissään West Coast Racing Clubin Kari Hjerp perässään Helsingin Moottorikerhon kaksikko Matti Kilpeläinen ja Jukka Sihvonen.

Luokat: MiniSupermoto STOCK, Minisupermoto SPORT, MiniSupermoto OPEN, Minimoto Junior, MiniGP

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/jarno-saarinen-minimoto-gp-10-9-2017-turussa

Su 10.09. Road Racing, Suomen Cup, Kansallinen, MiniGP, Minimoto Junior, MiniSupermoto, Turku
Turku Karting, kartingrata, Pollenkuja 2, 20380 Turku

Kuva: AKK arkisto

Pienoisautoilun G7 SM-kilpailu Laihialla

Kaksipäiväinen pienoisautoilun G7 SM-kilpailu järjestetään viikonloppuna Laihialla. Lauantaina kisataan semifinaalit ja sunnuntaina vuorossa on finaali.

Luokat
Kansalliset: G27, OMO
SM: G7

La-su 9.-10.9. Pienoisautoilu, G7 SM, Hoppis
Pauhunevantie 9A, 66400 Laihia

MM-kilpailut

Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen. Kuva: Mark Walters

Päivärinta ja Kainulainen kuittaavat todennäköisesti MM-hopeaa kauden finaalissa

Viisi osakilpailuviikonloppua käsittävä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarja, Superside-sarja, ajetaan finaaliin tulevana viikonloppuna, kun kauden kaksi viimeistä starttia kaasutellaan historiaan Kroatian Rijekassa.

Sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen lähtee päätöskilpailuun mielessään hopeisen mitalin varmistaminen. Kaksikolla on kuitenkin vielä mahdollisuus uusia mestaruus, mutta se vaatisi Iso-Britannian veljesparin Ben ja Tom Birchallin totaalista epäonnistumista. Kauden kaikki osakilpailut voittanut brittipari johtaa sarjaa 30 pisteen erolla. Jaossa on kuitenkin vielä 50 pistettä, joten ajamatta eivät Birchallit mestaruutta vie. Hollannin Bennie Streuer ja Kevin Rousseau ovat 39 pistettä suomalaiskaksikkoa perässä.

Lauantai Sprint-kilpailu ajetaan klo 15.00 Suomen aikaa ja sunnuntain Gold Race starttaa klo 14.10 Suomen aikaa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/paivarintakainulainen-hakee-hopeaa-kroatiasta

09.-10.09. Road Racing, MM, Sivuvaunut, Grobnik-Rijeka, Kroatia

Patrik Pulkkinen. Kuva: Saxoprint Peugeot

MotoGP-sarja siirtyy Italiaan

Kauden 14:s MotoGP-sarjan osakilpailu ajetaan viikonloppuna Italian Misanon radalla. Kilpailu koki suuren takapakin, kun lajilegenda Valentino Rossi joutuu jättämään kotikilpailunsa väliin loukkaannuttuaan enduroharjoituksissa. Suomalaistiimin Ajo Motorsportin kuljettajat ovat kuitenkin hyvässä iskussa ennen kauden viidenneksi viimeistä osakilpailua. Moto2-luokassa Portugalin Miguel Oliveira on neljäntenä, 14 pisteen päässä MM-pronssisijasta. Tiimin etelä-afrikkalaiskuljettaja Brad Binder on pisteissä sijalla 14.

Aki Ajon luotsaaman Moto3-tiimin Hollannin Bo Bendsneyder on sijalla 16 ja nyt kotiyleisön edessä kisaavan Italian Niccolo Antonelli on 20:s. Debyyttikauttaan ajava Patrik Pulkkinen on sijalla 36.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava.

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.motogp.com

9.-10.9. MotoGP San Marino, Misano World Circuit Marco Simoncelli

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: WSC Sidecarcross

Kunnaksen veljekset Saksan sivuvaunucrossin MM-kisaan

Motocrossin sivuvaunuluokan kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu kaasutellaan viikonloppuna Saksan Rudersbergissa. Hienosti vauhtiaan paikoitelleen väläytelleet Sidecarcross Team Kunnas -tiimin Riku ja Lari Kunnas ovat tällä hetkellä sijalla 14 ja kaksikko suuntaa luottavaisin mielin Saksaan, jossa ei ole odotettavissa edellisen Sveitsin osakilpailun tapaista hellettä.

10.09. Motocross, MM, Sivuvaunut, Rudersberg, Saksa

Gautier Paulin. Kuva: Bavo Swijgers

Motocrossin MM-pistetaisto kiihtyy – Räikkösen tiimi kiinni MM-pronssissa

Motocrossin MM-sarja jatkuu perinteikkäällä Hollannin Assenin radalla viikonloppuna. Pistetaistot käyvät erittäin kuumina, sillä vuorossa on pitkän kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Italian Antonio Cairoli johtaa MXGP-luokkaa pistein 673, toisena on 577 pistettä kerännyt Hollannin Jeffrey Herlings ja MM-pronssissa kiinni on Kimi Räikkösen omistaman Rockstar Energy Husqvarna -tiimin ranskalainen Gautier Paulin, jolla on kasassa 545 pistettä. Vain pisteen päässä kolkuttelee kuitenkin Belgian Clement Desalle. Suomalaistiimin saksalaiskuljettaja Max Nagl on kahdeksantena ja Britti Max Anstie on sijalla 11.

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.mxgp.com

10.09. Motocross, MM, Assen, Hollanti

Kansalliset kilpailut

09.09. Rallisprint, Graceville Sprint, K, Aluemest. Iisalmi
09.09. KaakkoisRalli 40 v., F-Rallisarja, Virolahti/Miehikkälä
09.09. Jokkis, Rapakunkku XV, Kansallinen, Jepuan JM-rata
09.09. Enduro, Kansallinen, Pukkila
9.-10.9. Jokkis, EVK-Liiga, Kansallinen, Ylämylly
9.-10.9. Rata-ajo, Historic Race, Seurakilpailu, Motopark
9.-10.9. Karting, X30 Nordic Challenge 2017, K, NEAFP, Tykkimäki, Kouvola
10.09. Karting, Aluemestaruuskilpailu, Vaasa
10.09. Speedway, Kansallinen, Kaupunkiottelu Varkaus vs. Riika, Varkaus
10.09. Endurance Cup, Alastaron Moottoriurheilukeskus
10.09. Karting, K-S Cup, Harjoituskilpailu, Suonenjoen Kartingrata
10.09. Rata-ajo, Touring Car 2017, Kans., Alastaron Moottoriurheilukeskus
10.09. Ruoveden rallisprint, K, Aluemestaruus, Ruovesi

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli