Moottoriurheilutapahtumat 14.09.2017

Viikonlopun tärpit: Suomen mestarit kukitetaan useisiin lajeihin

Juha Pöytälaakso (vas.) lähtee Kemoraan sinetöimään mestaruuttaan. Niko Määttälä on SM-sarjassa toisena. Kuva: AKK/Jussi Nieminen

Viikonloppuna ratkaistaan kuka vie Suomen mestaruudet driftingissä, speedwayssa, trialissa sekä motocrossissa. Maailman parhaat Legends-kuskit valtaavat Botniaringin. Kimi Räikkösen motocross-tiimi tavoittelee MM-pronssia Ranskasta.

Driftingin Suomen mestaruudet ratkotaan Kemorassa

Driftingin SM-sarjan mestaruus ratkaistaan tulevana lauantaina Kemoran moottoriradalla Keski-Pohjanmaalla. SM-sarjan viimeiseen osakilpailuun tuntuvassa sarjajohdossa lähtee jo lajin Euroopan mestaruuden pokannut Juha Pöytälaakso (FPDA). Toisena sarjassa ennen päätösosakilpailua on Niko Määttälä (KokUA) ja kolmantena Lauri Heinonen (RadalleUA).

Vapaat harjoitukset ajetaan lauantaina klo 9.40, lajittelut klo 13.30 ja pariajojen kaavio klo 17.30.
Liput: portilta 20€, ennakkoon 15,90€, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/sm-tittelista-viikonloppuna-taisteleva-euroopan-mestari-poytalaakso-kemorasta-tavoitteena-voitto

La 16.09. Drifting, SM, K, Radalle.com, Kemora
Kemorantie 161, 69700 Veteli

Enduron MM-sarjassa pronssissa kiinni oleva Eero Remes johtaa kotimaan SM-sarjan E1-luokkaa. Kuva: ABC Communication

MM-kuskit johdossa Mäntsälän Enduron SM-osakilpailuun

Enduron SM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina Mäntsälässä Kärhänlenkin merkeissä. Luvassa on tälläkin kertaa haastava kilpailu. Kaikki kärkinimet ovat ilmoittautuneet mukaan saalistamaan SM-pisteitä. Suurin huomio keskittyy luokkajohtajiin: maailmanmestari Eero Remes pitää nimissään E1-luokkaa, kauden MM-avauksen voittanut Antti Hellsten johtaa E2-luokkaa ja MM-mitalisti Marko Tarkkala on kärjessä E3-luokassa.

Kilpailuun on ilmoittautunut 164 kilpailijaa: A-luokkiin 42 kilpailijaa, B-luokkiin 32, C-luokkiin 48, Classiciin 14, kuntoluokkaan, V40- ja V50-luokkiin kaikkiin 8 ja V60-luokkaan neljä kilpailijaa.

Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille klo 9.18.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/sm-enduron-pistetaisto-kiihtyy-mm-kuskit-tahdittavat-karhanlenkkia

La 16.09. Enduro, SM, Mäntsälä
Kilpailukeskus: Hyllyväntie 6-8, 04600 Mäntsälä

Leppävirroilla Mustinmäen kylällä järjestetään lauantaina PT EnergiaPoraus SM-rallisprint. Kuva: Kilpailun Tiedotus

Leppävirran rallisprintin SM-kisaan jopa 157 kuljettajaa

Rallisprintin SM-sarjassa siirrytään lauantaina 16.9. syyskauteen ja samalla kahteen viimeiseen, sorapinnalla ajettavaan osakilpailuun. Leppävirroilla Mustinmäen kylällä järjestettävään PT EnergiaPoraus SM-rallisprintiin on tulossa ilmoittautumisajan kertoman mukaan peräti 157 kuljettajaa. Ensimmäinen starttaa lähtövaloilta kello 12.

Pistetilanne Mustinmäen osakilpailuun lähdettäessä on erittäin tiukka. Esimerkiksi nelivetokaluston sarjassa Mäntsälän Tomi Hallia ja Raahen Pekka Keski-Korsu ovat saaneet toisistaan eroa vaivaiset puoli pistettä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/rallisprintin-sm-sarjassa-siirrytaan-soralle-leppavirralla-mukana-yli-150-kilpailijaa

La 16.09. Energia Poraus SM Rallisprint, Leppävirta Mustinmäki
Kilpailutoimisto: Mustinmäentie 83, 79100 Leppävirta

Ratamestari Jukka Kuusinen seiskajakson kynnyksen juurella. Kyseistä kynnystä ei ennen ole kilpailussa ylös ajettu. Kuva: Tervakosken Moottorikerhon tiedotus

Trialin SM-finaali Tervakoskella lauantaina

Trialin SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan Tervakoskella ampumaradan ympäristössä lauantaina. Viime vuosista poiketen nyt ajetaan kolme jaksoa kilpailukeskuksen vieressä olevilla “haulikkorinteen kallioilla”, joissa ei ole päästy kisaamaan SM-tasolla moneen vuoteen. Eliitin Suomen mestaruuden varmisti itselleen jo kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa HäMK:n Timo Myöhänen. Kahden edellisen vuoden Tervakosken osakilpailun voittaja Jussi Haapanen on sarjassa toisena selvällä piste-erolla kolmantena olevaan MP-Taidon Leevi Lindqvistiin. Sarjan kannalta jännittävin taistelu nähdäänkin himmeimmästä mitalista, vain kuusi pistettä Lindqvistin perässä on K-SMK:n Jere Karjalainen.

Kilpailu alkaa klo 10. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.

Livetulokset

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/trialin-sm-finaali-ajetaan-tervakoskella-lauantaina

La 16.09. Trial, SM, SM6, Tervakoski
Tervakosken Ampumarata, Ampumaradantie, Tervakoski

Porin Nopea Racingin Kjastas Puodzuks ajoi maksimipisteet joukkueen varmistellessa mestaruutta Hyvinkäällä maanantaina. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liiga päätökseen Porin finaalissa

Speedwayn SM-liigan kausi 2017 ratkeaa neljän kuukauden odotuksen jälkeen, kun sarjan neljä parasta joukkuetta kohtaavat Yyterin radalla lauantaina. Kausi lähti käyntiin Varkauden Ankkureiden komennossa, kun Porin Nopea Racingin urakka alkoi vasta kauden kolmannesta ottelusta. Ankkureiden etumatkan kiinniotto alkoi porilaisilta välittömästi, ja viime otteluissa se on kääntynyt karkumatkan kasvattamiseksi. Yyteriin tultaessa eroa on jo useampi sarjapiste, mutta se ei estä kuljettajia tarjoamasta katsojille hienoja ajosuorituksia kauden päätösottelussa.

SPEEDWAYN SM-LIIGAN SARJATILANNE 9/10 11.9.2017
1) Porin Nopea Racing 7 ottelua (+270 eräpistettä) 34 sarjapistettä
2) Ankkurit 7 (+251) 30
3) Wasamat 17″ 7 (+197) 25
4) Kotkat 7 (+128) 17
5) Sand Blowers 8 (+117) 17.

Kauden päätösottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 15.00.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/speedway-sm-liigakauden-paatosottelu-lauantaina-porissa

La 16.09. Speedway, SM, Suomen Cup, Pori
Yyterin Speedwayrata, Vauhtimontuntie 1, Pori

Autosuunnistusta on luvassa viikonloppuna Tammelassa. Kuva: Juhani Valkonen

Autosuunnistuksen SM-pisteistä mitellään Lopen ja Tammelan alueella

Forssan Seudun Urheiluautoilijat ry järjestää lauantaina 16.9. SM-Tammelan Autohuolto-AS – autosuunnistuskilpailun. Kilpailu on SM-osakilpailu sekä AS-Cupin osakilpailu ja se ajetaan Tammelan ja Lopen kuntien alueella. Lähtö tapahtuu Tammelasta Portaan kylätalolta.

La 16.09. Autosuunnistus, SM-Tammelan Autohuolto-AS, SM, Cup, Forssa
Lähtöpaikka: Portaan kylätalo, Portaanraitti 12, 31340 Tammela

Edellisessä osakilpailussa loukkaantunut Ria Virtanen on nyt Suomen Cupin pisteissä toisena Maarit Mäkisen noustua johtoon. Kuva: Pasi Virtanen

Naisten motocrossmestaruus ratkaistaan Orimattilassa

Orimattilan Moottorikerho isännöi viikonloppuna kaksipäivästä motocrossin MX-Liiga-kilpailua, joka päättää kauden 2017 henkilökohtaiset motocrosskilpailut. Lauantaina ratkeaa naisten Suomen Cupin mestari, jolloin ajetaan myös kansalliset luokat MX65 ja MXC/B. Naisten luokkaa koko kauden dominoinut Ria Virtanen loukkaantui Porin osakilpailun ensimmäisessä erässä, eikä osallistu finaaliin. Suomen Cupin mestaruudessa on nyt vahvimmin kiinni Maarit Mäkinen. Virtanen on toisena yhdeksän pisteen päässä. Suomen Cupin pronssissa on kiinni Laura Kurkinen, jonka niskaan tosin hengittää vain kuuden pisteen päässä Vilma Jarkkola.

Sunnuntaina 17.9. kisataan kansallisissa luokissa MXH, MX125 ja MXB.
Molempina päivinä yleisölle on vapaa pääsy.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/naisten-motocrossmestaruus-ratkeaa-viikonloppuna-orimattilan-mx-liigassa

La-su 16.-17.09. Motocross, Suomen Cup, Kansallinen (Liiga), Orimattila
Orimattilan Motocrossrata, Kangasvuokontie 14, Orimattila

MM-kilpailut

Jatkosopimuksen saanut Valtteri Bottas on vakuuttanut Mercedeksen hienoilla otteillaan debyyttikaudellaan hopeanuolen ratissa. Kuva: AMG Petronas / Steve Etherington

Formula 1 -kausi jatkuu Singaporessa

Kauden 14:s Formula ykkösten MM-osakilpailu ajetaan Singaporen katuradalla. Mercedeksen Lewis Hamilton lähtee viikonloppuun MM-pistejohdossa, britillä on hallussaan 238 pistettä. Ferrarin Sebastian Vettel on toisena vain kolmen pisteen päässä ja kolmantena pistein 197 on juuri jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa ensi kaudesta solminut Valtteri Bottas. Ferrarin Kimi Räikkönen on viidentenä 138 pisteellä, kuuden pisteen päässä Red Bullin Daniel Ricciardosta.

F1-osakilpailut Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava.

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.f1.com

16.-17.9. Formula1, Marina Bay Street Circuit, Singapore

Kallio Racing juhlisti ensimmäistä voittoaan Saksan Lausitzringillä. Kuva: Kallio Racing

Kallio Racing podiumtaistoon Portugaliin

Kallio Racing palaa kilparadoille tulevana viikonloppuna Portugalin Portimaossa. Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa Supersport 600- ja 300-luokissa kisaava suomalaistiimi otti historiallisen voiton Lausitzringillä viime osakilpailussa, Sheridan Moraisin ajaessa nopeimpana ruutulipulle SSP 600 -luokassa. Voitto WSSP-sarjassa oli kautta aikain ensimmäinen suomalaistiimille sekä myös miehelle itselleen. Etelä-Afrikkalainen Morais on kolmantena sarjataulukossa, 20 pisteen erolla kärkipaikkaa pitävään Ranskan Lucas Mahiakseen. Viime osakilpailuun saapuneet Yamahan uudet pyörät toivat selkeästi lisävauhtia sekä Moraisille että tallikaveri Niki Tuulille, joka on MM-pisteissä sijalla 11. Minimoto Stock -luokan Suomen Cupin mestaruuden juuri voittanut Kimi Patova jatkaa kilpailuaan WSSP 300 -luokassa Kallio Racingin väreissä yhdessä Brasilian Renzo Ferreiran kanssa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kallio-racing-podiumjahtiin-portugaliin-mm-sarjan-karkikamppailu-kay-kuumana

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.worldsbk.com

La-su 16.-17.09. Rata-ajo, Legends World Finals 2017, Kans, Botniaring

Riku ja Lari Kunnas ovat matkalla uransa parhaaseen MM-sijoitukseen, kun tulevana viikonloppuna ajetaan sivuvaunucrossin kauden finaali Hollannissa. Kuva: WSC Sidecarcross

Kunnakset sivuvaunucrossin MM-finaaliin Hollantiin

Motocrossin sivuvaunuluokan MM-finaali ajetaan viikonloppuna Hollannin Markelossa. MM-pisteissä sijalla 14 olevat Sidecarcross Team Kunnas -tiimin Riku ja Lari Kunnas olivat tyytyväisiä vauhtiinsa viime viikonlopun Saksan osakilpailussa ja Helsingin Moottorikerhoa edustava kaksikko lähtee hyvillä mielin kauden viimeiseen koitokseen.

MM-pistetilanne

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kunnakset-positiivisin-mielin-viikonlopun-mm-finaaliin

17.09. Motocross, MM, Sivuvaunut, Markelo, Hollanti

Toomas Heikkinen on vuoden 2014 rallicrossin MM-hopeamitalisti. Kuva: EKS RX

Heikkinen ja Grönholm rallicrossin MM-pistejahtiin Latviaan

Rallicrossin MM-sarjan kauden kymmenes osakilpailu ajetaan viikonloppuna Latviassa. Johtoasemasta kilpailuun starttaa Ruotsin Johan Kristoffersson ennen Norjan Petter Solbergia ja Toomas Heikkisen tallikaveria Mattias Ekströmiä. Heikkinen itse on kahdeksantena ja toinen suomalaiskuski Niclas Grönholm sijalla 16, kun kaudesta on ajamatta Latvian jälkeen enää kaksi osakilpailua.

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.fiaworldrallycross.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/niclas-gronholm-saati-autoaan-latviaan-testaamalla-suomessa

15.-17.9. Rallicross MM, Bikernieki National Sports Base, Latvia

Tiimipäällikkö Antti Pyrhösellä on syystäkin aihetta hymyyn: Kaikki suomalaistallin kolme kuljettajaa ovat MM-pisteissä kymmenen parhaan joukossa ennen kauden finaalia. Kuva: Ice1Racing

Räikkösen motocross-tiimillä mahdollisuudet MM-pronssiin kauden finaalissa

Maaliskuussa Qatarista startannut motocrossin MM-kauden finaali ajetaan tulevana viikonloppuna Ranskassa. Kun takana on 18 osakilpailua, on Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen omistaman Rockstar Energy Husqvarna Racing -tiimillä pullat hyvin uunissa. Kaikki suomalaistiimin kuljettajat ovat MXGP-luokassa kymmenen parhaan joukossa ja tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on vahvasti kiinni MM-pronssissa. Luokan maailmanmestariksi kruunattiin jo edellisessä osakilpailussa Italian Antonio Cairoli, jolle mestaruus oli jo yhdeksäs. Miehen tiimikaveri Hollannin Jeffrey Herlings nappasi MM-hopeaa. Gautierin MM-pronssia voi enää uhata Belgian Clement Desalle, joka on 27 pisteen päässä ranskalaisesta.

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.mxgp.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/raikkosen-tiimin-rookie-kuljettaja-loisti-assenissa

17.09. Motocross, MM, EM, MXGP, MX2, EMX250, EMX300, Villars-sous-Écot, Ranska

Kansalliset kilpailut

15.-17.09. Pienoisautoilu, Eurosarja III, Kansallinen, Kotka
15.-17.09. Road Racing, Kansallinen, Star Service Cup, Alastaro
16.09. Karting, Aluemestaruuskilpailu, Forssa FK-rata
16.09. Jokkis, L-HUA JM, Kansallinen, Kokemäki, Risten rata
16.09. Jokkis, PowerPark JM SM-esikisa, K, Alahärmä
16.09. Jokkis, Vehkamaa JM, K, Aluemestaruus, Liminka
16.-17.09. Karting, Aluemestaruuskilpailu, Laukaa
16.-17.09. Karting, Aluemestaruuskilpailu, Hyvinkää
17.09. Karting, Aluemestaruuskilpailu, Ulvila
17.09. Karting, Aluemestaruuskilpailu, Varkaus
17.09. Jokkis, Autosoppi JM, Kansallinen, Mankolan JM rata
17.09. Rallisprint, JSH-Kuljeus Rallisprint, Kans, Kuustenlatva, Hämeenkyrö
17.09. Jokkis, Karstula 150v. JM, K, Aluemestaruus, Vallitien maarata
17.09. Jokkis, XXXIII Koivuniemen Syys-JM, Kansallinen, Eurajoki

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting