Moottoriurheilutapahtumat 22.09.2017

Viikonlopun tärpit: SM-sarjoja päätökseen ympäri Suomen – Mika Kalliolla ratkaisun hetket Aragonissa

Joni-Pekka Rajala. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Viikonloppuna kukitetaan uudet Suomen mestarit rallicrossiin, rallin juniorisarjaan ja rata-ajon SM-sarjaan sekä ratkotaan joukkuemestaruudet motocrossissa. MM-tasolla huomio kiinnittyy Mika Kallion suoritukseen, sillä KTM:n testikuljettaja kisaa villillä kortilla Espanjan Aragonissa.

Rallicrossin Suomen mestarit kukitetaan Kouvolassa – Emma Kimiläinen tekee rallicross-debyytin

Rallicrossin SM-sarjan kauden 2017 viides ja viimeinen osakilpailu on edessä lauantaina Kouvolan Tykkimäen radalla. Kaikissa viidessä luokassa Suomen mestaruus on vielä ratkaisematta.

SuperCar-luokassa Atro Määttä (104 pistettä) on ollut sellaisessa vedossa, että pistekaula kakkosena häärivään Toni Lukanderiin (82) on 22 pistettä. SRC-luokassa Joni-Pekka Rajala johtaa 104 pisteellä, mutta Henri Haapamäki (102) hiillostaa vain kahden pisteen päässä. Autokrossi-luokassa Toni Kuhasen plakkarissa on 117 SM-pistettä, kun niitä toisena olevalla Tero Tukiaisella on 91. RX Academyn pisteiden osalta suomalaisilla on kaksoisjohto, sillä Jesse Kallio johtaa (95 pistettä) ja toisena on Kalle Markkanen (86). RX Academy saa vierailevan tähden viikonloppuna, kun Emma Kimiläinen osallistuu ensimmäiseen rallicross-kilpailuunsa Academyn väreissä.

Kouvolan Tykkimäellä kisataan myös Crosskart-125-luokan SM-pisteistä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kouvolassa-ratkotaan-rallicrossin-suomen-mestaruudet
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/emma-kimilainen-tekee-rallicross-debyyttinsa-kouvolassa

La 23.09. Rallicross SM, Crosskart-125 SM 2017, Tykkimäki, Kouvola
Tehontie 49-51, 45200 Kouvola

Rallin Suomen juniorimestaruussarja ajetaan päätökseen Riihivuoressa. Kuva: AKK Viestintä

Junioreiden rallin SM-sarja päättyy Muurameen

Rallin Suomen juniorimestaruussarjan 2017 viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina Muuramessa Riihivuori Rallin merkeissä. Jyväskylän UA isännöi sarjan viidennettä osakilpailua, jossa tuttuun tapaan sarjansa päättävät myös Nuorten Cupin, Naisten Cupin sekä Rally Trophyn kilpailijat.

Erikoiskokeita ajetaan neljä, joilla on yhteispituutta noin 70 km. Koko reitin pituus on 166 km. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille hiihtokeskuksen alueelta klo 12.01 ja maaliin kilpailijoita odotellaan samalle alueelle noin klo 17:n paikkeilla. Huoltotauko, joka alkaa noin klo 14, on myös hiihtokeskuksessa.

Vahvimmin nuorten luokan suomenmestaruudessa on kiinni Autoliitto Tikkakoskea edustava Henri Hokkala. Toisena on Raision UA:n Riku Rantasalo ja kolmantena Aleksi Korhonen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/junioreiden-sm-sarja-2017-paattyy-riihivuori-ralliin

La 23.09. Riihivuori-Ralli, RSJM, Muurame
Kilpailukeskus: Riihivuorentie 313, Muurame

 

Motocrossin joukkuetittelit ratkotaan viikonloppuna Miehikkälässä. Kuva. SM-Motocross Tiedotus

Motocrossin joukkuemestaruudet ratkotaan Miehikkälässä – ennätysmäärä osallistujia

Tulevana viikonloppuna Suomen motocrossparhaimmisto kokoontuu Miehikkälään kisaamaan kerhojoukkueiden suomenmestaruuksista. Kilpailuun on ilmoittautunut ennätysmäärä kilpailijoita, reilu sata kolmimiehistä joukkuetta ratkovat mestaruudet neljässä kilpailuluokassa.

Kansalliset luokat MX65 ja MXV kisaavat lauantaina 23. syyskuuta ja kansallinen MXC sekä SM-pääluokka puolestaan sunnuntaina 24. syyskuuta.

Kilpailuerät lauantaina alkaen klo 9.30 nonstop-aikataululla klo 17 asti ja sunnuntaina klo 10.30-16.00.

Liput: 10 €/pvä/hlö, 15€/vkl/hlö, alle 15-v. Ilmaiseksi. Lipun hinta sisältää käsiohjelman. Yleisöparkki Taavetintiellä, josta kävelymatka radalle 200m.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/motocrossin-ulkoratakausi-paattyy-viikonloppuna-miehikkalassa

La-su 23.-24.09. Motocross, SM, Kansallinen, SM-Kerhojoukkueet, Miehikkälä
Miehikkälän motocrossrata, Pulakorventie 57 

Rata-SM-kausi huipentuu viikonloppuna Alastarolle. Kuva: Taneli Niinimäki

Rata-SM-kausi päätökseen Ahvenistolla – Historian ensimmäinen thaimaalainen Suomen mestari saatetaan kruunata V1600-luokkaan

Alastarolla koetaan viikonloppuna jopa kahden rata-autosarjan huipentuma, kun sekä Rata-SM että FTCC-sarjoissa ajetaan yhteinen kauden päätösosakilpailu. V1600-luokassa ratkotaan peräti kolme eri mestaruutta. Vakioautoilla on jaossa sekä Suomen, FTCC-luokan että Pohjois-Euroopankin mestaruudet. Mestaruuksien osalta peli on V1600-luokassa vielä avoin useamman kuljettajan kesken. Thaimaalaisella Nathayos Sirigayalla on mahdollisuus kirjoittaa moottoriurheilun historiaa kirimällä Simo Rauhalan 11 pisteen johto kiinni ja nousemalla historian ensimmäiseksi thaimaalaiseksi suomenmestariksi.

Kilpailulähdöt ajetaan lauanataina klo 13.20-17.20 ja sunnuntaina klo 10.35-16.45. Alastaron päätösosakilpailu on yleisölle maksuton. Kilpailun tarkempi aikataulu sarjan kotisivuilla www.ratasm.fi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/alastarolla-saatetaan-kruunata-viikonloppuna-historian-ensimmainen-thaimaalainen-suomenmestari

La-su 23.-24.09. Rata-ajo, FTCC/Rata-SM, K, NEAFP, Alastaro
Jarno Saarisentie, 32560 Virttaa

MM-kilpailut

Mika Kallio. Kuva: Vesa Koivunen

Mika Kalliolla erittäin tärkeä näytönpaikka Aragonissa

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio kisaa viikonloppuna kolmatta kertaa villillä kortilla tämän kauden aikana, kun vuorossa on MotoGP-sarjan kauden 14:s MM-osakilpailu Espanjan Aragonissa. Suomalainen löi Itävallan osakilpailussa selkeällä erolla KTM:n tehdaskuljettaja Bradley Smithin ja mikäli hän pystyy nyt samaan Aragonissa, aikoo KTM miettiä Kallion ja Smithin roolien vaihtamista ensi kaudelle. Aragonin rata ei kuitenkaan ole testeissä sopinut KTM:n pyörälle Itävallan Red Bull Ringin lailla, joten todennäköisesti KTM:n kotikilpailun huimaa suoritusta ei tulla nyt näkemään kenenkään oranssisen kuskin toimesta.

Moto3-luokassa kisaava Patrik Pulkkinen lähtee innoissaan Aragonin radalle, joka on hänelle jo entuudestaan tuttu. MM-debyyttikauttaan ajava 16-vuotias on tällä hetkellä luokan pisteissä sijalla 35. Ajo Motorsportin Moto3-luokan kuljettajat löytyvät sijoilta 13 (Bo Bendsneyder) ja 20 (Niccolo Antonelli). Moto2-luokassa suomalaistiimin portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on neljäntenä 14 pisteen päässä MM-pronssista ja Etelä-Afrikan Brad Binder pitää sijaa 13.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava.
Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.motogp.com 

23.-24.9. MotoGP Aragon, Espanja, MotorLand Aragon 

Eero Remes. Kuva: ABC Communication

Enduron MM-sarja matkaa Iso-Britanniaan

Enduron MM-sarjan kauden seitsemäs ja samalla toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu kaasutellaan tulevana lauantaina ja sunnuntaina Englannin Hawkstone Parkissa. E2-luokassa kisaava Eero Remes on kiinni MM-pronssissa pistein 237, luokkaa johtaa Espanjan Josep Garcia pistein 267 ja toisena on Iso-Britannian Jamie McCanney pistein 261. Itävallan Pascal Rauchenecker on haalinut 204 pistettä ja on näin 33 pisteen päässä Remeksestä.

Kytönen Motorsportilta saarivaltioon matkaavat E2-luokassa sijalla seitsemän oleva Henric Stigell ja loukkaantumisten takia sivussa kilpailuista ollut Eemil Pohjola, joka on Enduro Junior -luokassa sijalla 18. Enduro Youth -luokassa sijalla neljä, tasapistein MM-pronssisijaa pitävän Ruy Barbosan kanssa oleva Hugo Svärd joutuu valitettavasti jäämään Suomeen kuumeen takia.

Lue lisää: https://www.moottoriurheilu.tv/enduron-mm-sarja-jatkuu-englannissa-kytonen-motorsportin-stigell-ja-pohjola-viivalle/

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: endurogp.org
Livetulospalvelu: www.enduro-live.info

23.-24.09. Enduro, MM, EGP, E2, EJ, EY, Hawkstone Park, Iso-Britannia

Jesse ja Appe Mustonen Kuva: Timo Eronen

Suomi vahvalla joukkueella maaradan MM-kisaan Hollantiin 

Maaradan joukkue-MM-kilpailu ajetaan viikonloppuna Hollannin Rodenissa. Suomea paikalla edustavat 22-vuotias Jesse Mustonen, joka on myös joukkueen kapteeni, 27-vuotias Aki-Pekka (Appe) Mustonen sekä 30-vuotias Aarni Heikkilä. Joukkueen johtajana toimii Miia-Maria Vepsäläinen. Vastassa Suomella on kovia joukkueita ja kisassa tullaan näkemään joukkueiden vahvistuksena ammattitason speedwaykuljettajia. Suomen joukkueen vahvuus on Jesse Mustonen, joka on ajanut loistavan kauden maaradalla ja myös selvittänyt tiensä vuoden 2018 MM-sarjaan.

24.09. Maarata + ruohorata, MM, Team Long Track Final, Roden, Hollanti

Kansalliset kilpailut

23.09. Cross Country, Kansallinen, Kauhajoki
23.09. Jokkis, Karvia JM, Kansallinen, Karvian moottorirata
23.09. Jokkis, Kaskiminerals Oy JM, Kans. Altemest., Oulainen
23.09. Jokkis, Rautalammin Kone JM,  K, Aluemest, Suonenjoki
24.09. Jokkis, Selivaara Group JM, K, Hangassuon JM-rata
24.09. Jokkis, XXXI Ähtärin Ähellys, K, Karstula, Vallitien vauhtirata
23.-24.09. Karting, Aluemestareiden kilpailu, Kangasalan Kartingrata
23.-24.09. Jokkis, Päijät-Hämeen Ajo, K. Hollola-Kukonkoivu

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross