Moottoriurheilutapahtumat 18.08.2017

Viikonlopun tärpit: SM-sarjoissa kovaa taistoa Suomen mestaruuksista

Felix Nässi. Kuva: Timo Nässi

SM-sarjojen lähennellessä loppuhuipennuksiaan, on tulevana viikonloppuna useilla Suomen kilparadoilla luvassa kovaa pistekamppailua. SM-paremmuudesta mitellään niin Road Racingin, rallin, rallicrossin, cross countryn, crosskartien, kartingin kuin pienoisautoilunkin parissa. MM-tasolla suomalaisia kisaa muun muassa rallissa ja ratamoottoripyöräilyssä.

Road Racingin SM-sarjassa ratkaisun paikat Motoparkissa

Road racingin SM-sarjan kauden neljäs ja toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan Virtasalmella, Motoparkin moottoriradalla. Superstock 600 -luokan kisalähtöihin lauantaina ja sunnuntaina startataan erittäin kutkuttavasta tilanteesta. Kolme kuljettajaa, Felix Nässi, Aki Valkila ja Marko Vuorio ovat sarjapisteissä lähellä toisiaan ja ratkaisuja mitaleiden väreistä saatetaan nähdä jo tulevana viikonloppuna.

Superbike-luokassa on samaan tapaan tiivis nippu kuljettajia mitaleiden syrjissä kiinni. Jani Rättö, Ville Valtonen, Toni Torpakko ja Lasse Kärki ovat edellisissä kisoissa ottaneet mittaa toisistaan, mutta mitaleiden värit eivät kenenkään kohdalla ole varmoja.

La: Kaikkien luokkien aika-ajot klo 10.00 alkaen ja finaalit klo 13.30 alkaen
Su: Warm Up klo 11.00 alkaen ja finaalit klo 13.30 alkaen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/road-racingin-sm-sarjan-pistetaisto-jatkuu-virtasalmella

La-Su 19.-20.8. Road Racing, SM, Suomen Cup, Kansallinen, Motopark
Motoparkintie, 77330 Pieksämäki

Atro Määttä. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin ja crosskartien SM-sarjat valtaavat uuden Murtoharjun moottoriradan

Rallicrossin SM-sarjassa kisataan viikonloppuna täysin uudella Murtoharjun moottoriradalla. Sarjasta on ajamatta enää kaksi osakilpailua, joten mestaruustaistelusta on odotettavissa erityisen tiukkaa. SuperCar-luokassa kaikki on vielä täysin auki. Sarjan kärkipaikalla oleva Atro Määttä kasvatti johtoaan Kaanaan osakilpailussa, mutta takana kärkkyy vielä nippu kovia haastajia. Tällä kaudella tasaisinta vääntöä on nähty SRC-luokassa. Yksi suurimmista mestariehdokkaista lienee Henri Haapamäki, joka majailee luokan jaetulla kärkisijalla Joni-Pekka Rajalan kanssa. Autokrossi-luokka on ollut alkukaudesta yhden miehen ylivoimaa. Toni Kuhanen on nakuttanut voitot kaikista kolmesta osakilpailusta, ja miehellä on mahdollisuudet ratkaista Suomen mestaruus jo Jalasjärvellä.

Murtoharjun Moottoriurheilukeskuksessa kisataan viikonloppuna myös crosskartien 125-luokan SM-pisteistä.

Liput: 15 €. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Aikataulu
klo 9.00 Alkuerät 1, 2 ja 3
n. klo 15.00 Semifinaalit
n. klo 16.30 Finaalit

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/rallicrossin-sm-sarja-tekee-ensiesiintymisen-jalasjarven-uudella-radalla

La 19.08. Jalasjärven Rallicross SM, Crosskart-125 SM, Murtoharjun Moottoriurheilukeskus
Ikkeläjärventie 968, 61680 Jalasjärvi 

KZ2-luokan voiton syrjässä kiinni oleva Henri Kokko. Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Kartingin Suomen mestarit kruunataan Lahdessa

Viikonloppuna selviää, ketkä kruunataan kartingin suomenmestareiksi. Lahdessa Pippon autourheiluradalla ajetaan kaikissa kartingin SM-sarjan luokissa aina pienimpien Mini60-sarjasta vaihteellisten autojen KZ2-kuninkuusluokkaan. Sarjataulukko ennen kauden viimeistä viikonloppua on vielä auki, eikä kärkipaikkaa pitävien kuljettajien sovi nuolaista ennen kuin tipahtaa. Myös Vantaan keskeytetty osakilpailu tullaan ajamaan päätökseen Lahdessa perjantaina. Ennen viimeisiä koitoksia, KZ2-luokassa suomenmestaruuden syrjässä on kiinni Euroopan radoillakin menestynyt, MonakoFK:n Henri Kokko.

Perjantai startataan klo 10.05 aika-ajoilla, alkuerät ajetaan klo 12.25 ja finaalit klo 15.40. Lauantaina ja sunnuntaina aika-ajot starttaavat klo 10.20, alkuerät klo 11.40 alkaen ja finaalit klo 16.05.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/karting-sm-sarja-huipentuu-lahdessa-jaossa-pisteita-runsaalla-kadella

Pe-Su 18.-20.8. Karting, SM, SJM, ahden Moottoriurheilukeskus, Pippo
Pippon rata, Lakkilantie 193, 15150 Lahti

Roni Kytönen lähtee tavoittelemaan voittoa kotikisastaan. Kuva: Sami Salonen

Kotikentällä kisaava Kytönen haastaa maailmanmestarin cross countryn Jämsän osakilpailussa

Jämsän motocrossrata-alueella ajetaan lauantaina cross countryn SM-sarjan kolmas osakilpailu lauantaina. Oman kerhon Roni Kytönen, 17, ajaa nyt kauden ensimmäisen cross country -kilpailunsa, sillä hänet on pitänyt kiireisenä motocrossin SM- ja EM-sarjan kilpailut. Kotimaisemiensa kilpailussa Kytönen tavoittelee uransa ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoa cross countryssa. Kytönen saa Jämsässä vastaansa muun muassa supermoton vuoden 2013 maailmanmestari Mauno Hermusen, 29, joka voitti cross countryn SM-sarjan avausosakilpailun ja on nyt pisteissä toisena. Sarjaa johtaa kahden osakilpailun jälkeen Turun Moottorikerhon Miro Lehto, joka tavoittelee Hermusen tapaan uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. Jämsän-osakilpailun ennakkosuosikkeihin lukeutuu myös edellisen osakilpailun voittanut HMK:n Toni Eriksson, joka on usean offroad-lajin moninkertainen Suomen mestari.

Aikataulu
9:00 Naiset (Suomen Cup), nuoret, V60, classic – 1h
11:00 Harraste – 2h
14:00 A (SM), V40 (Suomen Cup), V50 (Suomen Cup), U20 (Suomen Cup), B – 2h

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kytonen-aikoo-kukistaa-maailmanmestarin-kotikisassaan-jamsassa

La 19.08. Cross Country, SM, Jämsän MX-rata
Haaralankankaan Motocrossrata, Haaralantie 135, Jämsä

Aleksi Korhonen johtaa RJSM-luokkaa. Kuva: Pekka Mäkinen

Koillis-Savo Rallissa taistellaan RSJM-sarjan mestaruuspisteistä

Rallin junioreiden suomenmestaruussarja jatkuu Itä-Suomen Kaavilla Koillis-Savo Rallin merkeissä lauantaina. Kaavin osakilpailu on sarjan viidestä rallista viimeistä edellinen. Ennakkosuosikkina kisaan starttaa Suonenjoen Aleksi Korhonen, joka on neljän pisteen johdossa. Nuorukainen on voittanut tällä kaudella luokkansa kaikissa osakilpailuissa.

Kilpailun kokonaispituus on noin 250 km sisältäen kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 80 km. Kilpailun lähtö tapahtuu Kaavin torilta klo 10.01. Noin klo 11.18 ensimmäisiä autoja odotetaan ensimmäiseen huoltoon ja toiseen noin kello 13.53. Maalissa ensimmäisen kilpailijan pitäisi olla noin klo 16.54.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/koillis-savo-rallissa-taistellaan-rsjm-sarjan-mestaruuspisteista

La 119.08. Koillis-Savo ralli, Aluemestaruus, RSJM, Kaavi
Kilpailukeskus: Kaavin koulukeskuksessa, Koulutie 1.

Toni Reunanen. Kuva: NT Production/Niko Turunen

Kemora isännöi Crosskart Challengen neljättä osakilpailua

Kemoran moottoriradalla Vetelissä ajetaan sunnuntaina Crosskart Challenge -sarjan neljäs osakilpailu. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 29 kuljettajaa ja luokkina ovat Xtrem, 125cc, 85cc sekä MINI. Crosskart Xtrem SM -luokka on ollut tuoreen Pohjois-Euroopan mestarin Toni Reunasen hallintaa. Euralaisella on kolmesta voitosta kasassa yhteensä 75 pistettä.  Reunasen takana oleva Frasse Alm on tiukimmin kiinni hopeassa. Tasaiset sijoitukset podiumille ovat poikineet hänelle 
49 pistettä. Alexander Shengeliya (41p) 
pitää hallussaan kolmatta sijaa.

Sunnuntai startataan klo 9.00 vapailla harjoituksilla, kilpailuerät ajetaan klo 11 alkaen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kemora-isannoi-sunnuntaina-crosskart-challengen-osakilpailua

Su 20.08. Crosskart, Cup, SM, Kemoran moottorirata, Veteli
Kemorantie 161 69700 Veteli

Kuva: Lasse Ilvessalo

Pienoisautoilun SM-mittelöt Kiimingillä ja Tykkimäellä

Pienoisautoilun SM-pisteistä mitellään Kiimingissä Hannuksen sähkökrossiradalla, jossa ajetaan maastosarjan SM-osakilpailu sekä Tykkimäellä, jossa kisataan luokissa TP-10 SM IV + Ratakasi IV + LS-5 SM III + FG Mini III.

La-su 19.-20.8. Pienoisautoilu, Maastosarja SM, Hannuksen sähkökrossirata, Kiiminki
Loukkojärventie 4, 90900 Kiiminki

La-su 19.-20.8. Pienoisautoilu, TP-10 SM IV + Ratakasi IV + LS-5 SM III + FG Mini III, Tykkimäki
Tykkimäen Moottoriurheilukeskus, Tehontie 51, 45200 Kouvola 

MM-kilpailut

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing

Saksan MM-rallissa mukana kuusi suomalaista

Rallin MM-sarjassa on parhaillaan käynnissä kauden toinen kestopäällysteellä ajettava osakilpailu, Saksan MM-ralli. MM-pistetilanne Neste Rallin jälkeen on mitä kutkuttavimmassa tilanteessa aikoihin. Hyundain belgialaisässä Thierry Neuville on taulukon kärjessä, tosin samalla 160 pisteen orrella keikkuu myös M-Sportin Sébastien Ogier. Kolmantena sarjassa on Viron Ott Tänak 119 pisteellä ja neljäntenä Jari-Matti Latvala 114 pisteellä, joten kamppailua kärkipaikoista varmasti riittää. 84 MM-pistettä kerännyt Espanjan Dani Sordo täydentää kärkiviisikon.

Muista suomalaisista Juho Hänninen on Neste Rallin hienon kolmannen sijan jälkeen yhdeksäs (46 pistettä) ja fantastisesti kotirallissaan uransa ensimmäiseen WRC-voittoon ajanut Esapekka Lappi kymmenes 45 pisteellä. Suomalaisista Saksan osakilpailussa mukana ovat lisäksi Teemu Suninen, joka palaa takaisin WRC2-luokkaan sekä RC4-luokassa ajavat Jari Huttunen ja Taisko Lario.

Livetulosseuranta

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kuusi-suomalaista-mukana-saksan-mm-rallissa-odotukset-realistisen-korkealla

17.-20.08. WRC, ADAC Rallye Deutschland

Niki Tuuli. Kuva: Philippe Damiens

Kallio Racing täysillä kesälomalta MM-jahtiin

Supersportin MM-sarja palaa viikonloppuna kesätauolta, kun vuorossa on Saksan Lausitzringillä ajettava osakilpailu. Viivalle asettuvat myös Kallio Racingin kuljettajat, Niki Tuuli, joka kisaa Supersport 600-luokassa ja 300-kuutioisten luokassa ajava Kimi Patova. Tuuli on vaikean alkukauden jälkeen saanut uutta puhtia ajamiseen ja on uudella pyörällä suoritettujen testien perusteella jälleen kovassa vireessä. Tuuli on tällä hetkellä MM-pisteissä sijalla 13. World Supersport -sarjaa johtaa Ranskan Lucas Mahias, toisena on Turkin Kenan Sofuoglu ja kolmantena Kallio Racingin etelä-afrikkalaiskuljettaja Sheridan Morais. Kimi Patova on 300-kuutioisten luokassa sijalla 22.

Liveseuranta ja tulospalvelu: www.worldsbk.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/tuuli-kesalomalta-uudella-pyoralla-ja-taynna-energiaa-mm-taistoon

19.-20.8. Supersport MM, Lausitzring, Saksa

 

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team. Kuva: Bavo Swijgers

Räikkösen tiimi kovassa iskussa Ruotsin MM-kisaan

Motocrossin MM-sarjassa vuorossa on Ruotsin Uddevallassa kisattava kauden 16. osakilpailu. Kimi Räikkösen omistama Rockstar Energy Husqvarna Racing Team on ollut viime kisoissa kovassa iskussa kaikilla kolmella kuljettajallaan. Ranskan Gautier Paulin on tällä hetkellä MXGP-luokan MM-pisteissä kolmantena maailmanmestareiden Antonio Cairolin ja Jeffrey Herlingsin takana. Tiimin saksalaisässä Max Nagl on seitsemäntenä ja Britti Max Anstie sijalla 12.

Liveseuranta ja tulokset: www.mxgp.com

20.08. Motocross, MM, EM, MXGP, MX2, EMX125, EMX150, Uddevalla, Ruotsi

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: WSC Sidecarcross

Kunnakset motivoituneina sivuvaunucrossin MM-pistejahtiin Viroon

Sivuvaunucrossin MM-sarja jatkaa viikonlopuksi matkaansa Viron Kiviöliin, jossa ajetaan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Edellisessä kilpailussa Latviassa uransa parhaan MM-sijoituksen ottaneet Riku ja Lari Kunnas nousivat MM-pisteissä sijalle 16 ja lähtevät nyt hyvillä mielin ja motivoituneina hakemaan hyvää suoritusta myös naapurimaan kilpailusta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/riku-ja-lari-kunnakselle-uran-paras-sivuvaunucrossin-mm-sijoitus

20.08. Motocross, MM, Sivuvaunut, Kiviöli, Viro

Kansalliset kilpailut

18.-20.08. Historic Grand Race, Kans., Ahvenisto
19.08. Motocross, Classic MX, Kansallinen, Karhula
19.08. Drag Racing, Kansallinen, Street Bike, Junior Bike, Kalajoki
19.08. Drag Racing, Kansallinen, Street Bike, Kiikala
19.08. EPUA drifting, SM
19.08. Jokkis, JM Kemora, Kans., Kemoran moottorirata, Veteli
19.08. Jokkis, Nokia JM, K, Aluemestaruus, Nokian RC/JM rata
19.08. Karting, XONCUP PAIMIO, Harjoituskilpailu, Paimio kartingrata
19.-20.8. Karting, AKK ALUE 1, Aluemestaruuskilpailu
19.-20.8. Karting, X30 Challenge, K, NEAFP, Powerpark – Mika Salo Circuit, Alahärmä
20.08. Jokkis, Jokamiehen Kiekaus, Kans., Laitila Krouvinummi
20.08. Rallicross, Kans., Kemoran moottorirata, Veteli

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing