Moottoriurheilutapahtumat 12.05.2017

Viikonlopun tärpit: Rata-SM ja Motocrossin SM-sarjat polkaistaan käyntiin

Rata-SM-sarjan pääluokkina nähdään muun muassa Legendsit. Kuva: Pertti Kangasniemi

Uudistunut Rata-SM-sarja polkaistaan käyntiin Jurvan Botniaringiltä. Motocrossin SM-sarja puolestaan startataan jo toistamiseen, tällä kertaa Hyvinkäältä, kun Sipooseen kaavailtu kauden avaus jouduttiin perumaan lumisateen takia. Perniössä ajettavassa TeijoTalo-Rallissa kisaa yhteensä 180 autokuntaa eri luokissa ja pienoisautoilun maastosarjan SM-kausi käynnistetään Hyvinkäältä.

Rata-SM-sarja starttaa Botniaringiltä

Rata-SM-sarja alkaa viikonloppuna Botniaringin moottoriradalta Jurvasta. Suomen pisimmällä moottoriradalla nähdään lauantaipäivän aikana tiivis kattaus toistaan komeampia rata-autoja. Yksipäiväinen kilpailu on yleisölle maksuton.

Rata-SM-sarjan pääluokkina ovat Legends, Gran Turismo, Touring Cars sekä V1600. Formula Ford -luokka ajaa ainoastaan Kemoran sekä Alastaron osakilpailut. Legends-autojen MM-kilpailut ajetaan syyskuussa juuri Botniaringillä, mikä on osaltaan houkutellut runsain määrin eri maan kilpailijoita harjoittelemaan radan saloja jo nyt viikonloppuna.

Lue lisää ja katso aikataulu: Moottoriurheilu.tv/rata-sm-sarja-korkataan-botniaringin-radalla-viikonloppuna

13.05. RATA-SM Botniaring, SM, Cup, K, Botniaring
Kauhajoentie 688, 66300 Jurva, Suomi

Motocrossin SM-kausi 2017 avataan uudestaan – nyt Hyvinkäällä. Kuva: SM-motocross tiedotus

Motocrossin SM-kausi saa uuden alun Hyvinkäältä

Motocrossin SM-sarja startataan uudelleen nyt Hyvinkäältä, kun vappuviikonloppuna Suomea riepotelleet lumisateet estivät kilpailun pitämisen Sipoossa. Hyvinkäälle on ilmoittautunut yli 26O kuljettajaa, joista lähes 30 edustaa isäntäseuraa.

Lauantaina klo 12 alkaen kisataan MXATV:n SM- ja Suomen Cup -pisteistä sekä MXJ:n ja MXV 35, 45, 55 veteraanien cupit. Sunnuntaina vuorossa ovat luokkien MXC/A, MX2 ja MX1 kisaerät. Etenkin pääluokan MX1:n taistelusta on tulossa huima. Luokan edellisen kauden suomenmestari, isäntäseuran Aki Manninen lähtee kotiradallaan puolustamaan titteliään ja saa vastaansa kovan kärkikymmenikön.

Liput: Lauantai 10 €, Sunnuntai 15 €, Koko Vkl/hlö 20 €, Alle 15-v ilmaiseksi vanhemman seurassa.

Lue lisää ja katso aikataulu: Moottoriurheilu.tv/sm-motocrosskausi-saa-uuden-avauksen-viikonloppuna-hyvinkaalla

14.05. Motocross, MXC/A, MX2, MX1, SM, Hyvinkää
Hyvinkään moottoriurheilukeskus, Hikiäntie 1508, Hyvinkää.

Nolla-auton puikoissa TeijoTalot-rallissa on kokenut konkari Lasse Lampi. Kuva: Miiro Koivula

TeijoTalot-rallissa mukana 182 kilpailijaparia

Salon Urheiluautoilijoiden isännöimä TeijoTalot-ralli avaa lauantaina kesäkauden arvosarjat. Perniössä jaetaan Historic Rally Trophyn pisteitä. Samalla taistellaan myös BMW Xtreme Rally -sarjan ja Aircooled.fi VW Rally Serie eli ilmajäähdytteisten Volkkareiden rallisarjan pisteistä. Rallissa ajetaan myös Historic Regularity Rally Trophyn osakilpailu, eli kyseessä on tasanopeuskilpailu. Lisäluokat tuovat viivalle hienon kattauksen kalustoa ja kuljettajia.

Kilpailussa on mukana 34 luokkaa ja 182 kilpailijaa. Reitti on yhteensä 178 km ja kuusi erikoiskoetta pitää sisällään 53 km. Kilpailu käynnistyy TeijoTalot Oy:n tehtaalta tasanopeuskilpailun osalta klo 10.01 ja kilpailijat ovat maalissa klo 15.56. Ralli starttaa klo 11.01 ja karavaani on maalissa klo 16.56. Yleisö pääsee etsimään katselupaikkoja klo 8.00, kun reittikartat tulevat myyntiin.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/teijotalot-ralliin-komeat-182-kilpailijaparia

13.05. TeijoTalot Ralli, HRT, Aluemestaruus, NEAFP, Salo, Perniö
Lähtöpaikka: Joutnantie 73, 25500 Perniö
Kilpailukeskus: Joutnantie 73, 25500 Perniö.

Hyvinkään Vauhtipuisto isännöi viikonlopun pienoisautoilun SM-koitosta.

Pienoisautoilun maastosarjan SM-kausi polkaistaan käyntiin Hyvinkäällä

Hyvinkään Urheiluautoilijat isännöivät viikonloppuna pienoisautoilun Maastosarjan SM-sarjan avausta. Hyvinkään Vauhtipuistossa ajettava kaksipäiväinen kilpailu tuo lauantaina radalle M2-10 SM-luokan autot ja sunnuntaina vuorossa ovat M4-10 SM-luokka.

13.-14.05. Pienoisautoilu, Maastosarja I SM, Hyvinkään Vauhtipuisto
Hikiäntie 1507, Hyvinkää

MM-kilpailut

Valtteri Bottas voitti uransa ensimmäisen F1-osakilpailun kaksi viikkoa sitten Venäjällä, jossa Ferrarin Sebastian Vettel sijoittui toiseksi ja Kimi Räikkönen kolmanneksi. Kuva: Steve Etherington

Nähdäänkö Bottas ja Räikkönen jälleen podiumilla?

Formula ykkösten MM-sarjassa vuorossa on kauden viides osakilpailu, joka ajetaan Espanjan Barcelonan radalla. Edellisen osakilpailun Venäjän GP:n voittanut Mercedeksen Valtteri Bottas lähtee luonnollisesti hakemaan täysosumaa myös Espanjasta. Bottas on tällä hetkellä MM-pisteissä kolmantena, kymmenen pisteen päässä tallitoveristaan Lewis Hamiltonista. Sarjaa johtaa Ferrarin Sebastian Vettel pistein 86. Hänen tallikaverinsa, edellisessä osakilpailussa kolmanneksi sijoittunut Kimi Räikkönen on neljäntenä pistein 49.

F1-kilpailut Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava.

Aika-ajot (Suomen aikaa)
La klo 14.55-16.10
Kilpailu
Su klo 14.55-16.00

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.f1.com

13.-14.5. Formula 1 Gran Premio de Espana Pirelli 2017, Barcelona, Espanja  

 

Niki Tuuli on tällä hetkellä MM-pisteissä kahdeksantena. Kuva: Philippe Damiens

Kallio Racing kisaa Imolassa Supersportin MM-pisteistä

Italian legendaarinen Imolan rata isännöi Supersportin MM-sarjan osakilpailua tänä viikonloppuna. Kallio Racing on antanut varsin vahvat näytteet kauden ensimmäisissä neljässä osakilpailussa World Supersport -luokassa. Tiimin etelä-afrikkalainen kuljettaja Sheridan Morais nousi edellisessä osakilpailussa Hollannin Assenissa MM-pisteissä toiseksi. Kahdeksannella sijalla oleva Niki Tuuli lähtee hakemaan Imolaan kadoksissa ollutta vauhtiaan. Assenissa kisataan myös World Supersport 300 -luokassa. Kallio Racingin pienemmän luokan suomalaiskuljettaja Kimi Patova avasi Hollannissa pistesaldonsa ja on nyt sijalla 17.

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: Worldsbk.com/en/results

13.-14.5. World Supersport, Imola, Italia

Niclas Grönholmin tavoitteena on tasaiset erät Belgian osakilpailusta. Kuva: GRX/McKlein

Heikkinen ja Grönholm taistelevat Belgian MM-osakilpailussa

Belgian Mettet isännöi viikonloppuna rallicrossin kauden neljättä osakilpailua. Kaksi ensimmäistä karsintaerää ajetaan lauantaina ja toiset kaksi sunnuntaina aamupäivällä. Finaalit ovat vuorossa iltapäivällä. Suomalaisten kausi ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. EKS-tiimin Toomas Heikkinen on parhaillaan sijalla 10, samalla kun hänen tiimikaverinsa Mattias Ekström johtaa sarjaa vietyään kaikki kolme osakilpailua nimiinsä. GRX-tiimin Niclas Grönholm tavoittelee Belgiasta pääsyä semifinaaleihin.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/niclas-gronholm-hakee-tasaisuutta-belgiassa
Lisätietoa ja MM-pistetilanne: Fiaworldrallycross.com

13.-14.5. MM Rallicross, Mettet, Belgia

Sivuvaunumotocrossin MM-sarjassa kisaavat Riku ja Lari Kunnas voittivat Vantaan Lavangossa ajetun SM-avauksen. Kuva: Timo Muilu / Urheilukuvat.net

Kunnakset MM-pistejahtiin Tsekin sivuvaunucross-kilpailuun

Sivuvaunucrossin SM-avauksen viime viikonloppuna nimiinsä vieneet veljekset Riku ja Lari Kunnas suuntaavat nyt taistelemaan MM-pisteistä, kun vuorossa on kauden kolmas MM-osakilpailu. Tsekin Kramolinissa sunnuntaina ajettava kilpailu on Kunnasten kauden toinen, sillä he jättivät väliin edellisen Ukrainassa järjestetyn koitoksen, koska halusivat testata pyörän uusia osia rauhassa. Kauden avauksessa Hollannissa Helsingin Moottorikerhon parivaljakko saavutti eräsijojen 17 ja 19 myötä kokonaistuloksissa 20 päästen näin avamaan MM-pistetilinsä.

14.5. MX Sivuvaunut, Kramolin, Tsekki

 

Kansalliset kilpailut

10.05.2017      Karting, Ruuhimäki Cup, Harjoituskilpailu, Lievestuore, Ruuhimäki Circuit

10.05.2017      Ralli, PR-RACING, Seurakilpailu, Orivesi

13.05.2017      Euromaster Drifting, Kansallinen, Lapua

13.05.2017      Autosuunnistus, Harjoituskilpailu, Tuusniemi

13.05.2017      PRCF Sports Cup osakilpailu, Kerho, Alastaro Circuit

13.05.2017      Jokkis, Huittisten Laatupalvelu JM, K, Aluemestaruus, Kuninkaisten rata, Huittinen

13.05.2017      Jokkis, JM-Kalajoki, Kansallinen, Isokallion jm-rata

13.05.2017      Jokkis, Jäähdys JM, Kansallinen, Aluemestaruus, Jäähdyspohjan rata, Virrat

13.-14.05.2017 Karting, Äitienpäiväajot, Kansallinen, Kuopio Neulamäki

14.05.2017      Jokkis, Siilin Auto-Pekka JM, Kansallinen, Lapinlahti

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo