Moottoriurheilutapahtumat 18.11.2016

Viikonlopun tärpit: Rallin MM-sarja päätökseen, Kartingin MM-kisat Bahrainissa

Esapekka Lapilla on mahdollisuudet WRC2-luokan maailmanmestaruuteen. Kuva: Tuomo Salonen

Tänä viikonloppuna ajetaan finaalit sekä rallin että kartingin MM-sarjoissa, joissa molemmissa on kärkikamppailuissa mukana suomalaiskuljettajia. WRC2-luokassa Suomi tulee saamaan maailmanmestarin, vain voittajan nimi on vielä epäselvä. 

RALLIN MM-SARJA PÄÄTÖKSEEN AUSTRALIASSA

Rallin MM-sarjan kauden 2016 päätösosakilpailua ajetaan parhaillaan Australiassa. Eilen käynnistyneessä rallissa on mukana kaksi suomalaista kilpailijaparia: pääluokassa Jari-Mattila Latvala – Miikka Anttila ja WRC2-luokassa Esapekka Lappi – Janne Ferm.

Rallin maailmanmestaruuden on jo varmistanut Latvalan tiimikaveri Sébastien Ogier Volkswagenilla. Latvala itse on tällä hetkellä MM-sarjassa kuudentena ja voitolla Australiasta hänellä voi olla jopa mahdollisuudet nousta MM-pronssille.

WRC2-luokassa sarjan voittokamppailu käydään kahden suomalaisen välillä – Teemu Sunisen ja Esapekka Lapin. Australiassa lähtöviivalla nähdään kuitenkin vain Lappi, sillä Suninen on jo käyttänyt kaikki pisteidenkeruumahdollisuutensa, eikä näin ollen osallistu viimeiseen osakilpailuun. Kuljettajat voivat kerätä WRC2-pisteitä seitsemästä osakilpailusta, joista kuusi parasta lasketaan mukaan loppupisteisiin.

Ennen Australiaa WRC2-sarjaa johtaa Teemu Suninen (120 pistettä). Toisena on tasapisteillä britti Elfyn Evans, joka on Sunisen lailla jo ajanut kaikki pistekisansa. Sunisen voi enää haastaa Esapekka Lappi, joka on sarjassa kolmantena 107 pisteellä. Voittaakseen mestaruuden tulee Lapin sijoittua Australiassa vähintään luokan toiseksi.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/suomalaisten-ennakkotunnelmat-ja-faktat-australian-mm-rallista

20161117_224327

KARTINGIN MM-KISOISSA VAHVA SUOMALAISEDUSTUS

Bahrain isännöi tämän vuoden kartingin OK- ja OK-junior-luokkien maailmanmestaruuskilpailuja, jotka ajetaan ns. kerrasta poikki tavalla. Suomesta paikalla on 17 kuljettajaa ja OK-luokassa Suomi on suurimpana edustusmaana 11 kuljettajalla 49 kuljettajan joukossa. OK-junioreissa 100 kuljettajan osallistujalistalta löytyy seitsemän suomalaiskuskia.

– Rata on erittäin nopea sekä pitkä ja se sisältää myös korkeuseroja. Rata suosii suomalaisia, koska siihen ei tule kovaa pitoa hiekan takia ja suomalaiset ovat yleensä hyviä olosuhteissa, joissa pito ei ole maksimaalinen, kertoo Kohtala Sportsin tallipäällikkö Jussi Kohtala, jonka tiimissä ajaa seitsemän kuljettajaa Bahrainin MM-kisoissa.

Eilen torstaina ajetuissa aika-ajoissa saatiin maistiainen suomalaisten vauhdista ja se lupaa hyvää tänään ajettaviin alkueriin, varsinkin OK-luokassa. Nopein suomalainen oli neljänneksi kiireisintä vauhtia pitänyt ulvialainen, 20-vuotias Juho Valtanen, joka jäi kuusitoista sadasosaa pohja-ajasta, jonka ajoi Italian Lorenzo Travisanutto. OK-luokan SM-kultaa tänä vuonna ajanut Konsta Lappalainen Espoosta oli aika-ajojen yhdestoista ja SM-pronssimitalisti, espoolainen Robin Sario 19:s.

– Kyllä täältä on menestystä odotettavissa ja siitä kertoo jo Valtasen aika-ajovauhti. Juho ei saanut aika-ajossa edes parasta suoritusta aikaan, joten lisävauhtia on vielä luvassa. Kovat odotukset kohdistuvat juuri Valtaseen, Sarioon ja Lappalaiseen, sanoo Jussi Kohtala.

OK-junioreissa moni suomalaiskuljettaja on ensimmäistä kertaa ulkomailla ja tätä myöden ensimmäisissä ulkomaan kilpailuissaan. Aika-ajoissa nopein suomalainen oli ilmajokelainen William Alatalo sijalla 48, hän jäi pohja-ajasta puolisen sekuntia. Alatalo voitti tänä vuonna OK-junioreiden Suomen mestaruuden.

Alkuerät alkavat tänään klo 13:50 Suomen aikaa. Katso kisan aikataulu tästä – Aikaero Suomeen on +1h. 

Katso tästä OK-luokan aika-ajotulokset.
Katso tästä OK-junior-luokan aika-ajotulokset.
Kisan tuloksia voi seurata livenä tästä linkistä ja sunnuntaina finaalit näytetään suorana samasta linkistä.

KANSALLISET KILPAILUT

18.-20.11. Pienoisautoilu, Kotka, Eurosarja IV, K

20.11. Autosuunnistus, Lapua, AS Harjoituskilpailu

25.11. Autosuunnistus, Alahärmä, AS-Häjyn Harkkari IV, AL-Härmä 50 v. Harjoituskilpailu

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli