Moottoriurheilutapahtumat 13.04.2017

Viikonlopun tärpit: Pääsiäisenä jännitetään suomalaisten otteita MM-areenoilla

Kirsi Kainulainen ja Pekka Päivärinta. Kuva: Mark Walters

Pääsiäisviikonloppuna suomalaiset taistelevat MM-pisteistä niin ratamoottoripyöräilyssä, formula ykkösissä kuin motocrossissakin. Jokkiksessa kisataan kansallisella tasolla Porissa.

Päivärinta ja Kainulainen lähtevät puolustamaan MM-titteliään

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM-kausi 2017 polkaistaan käyntiin viikonloppuna Ranskan Le Mansista. Viime vuonna maailmanmestaruuden voittaneet Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen starttaavat kauteen uudella kalustolla. Nyt alla on 600-kuutioinen Honda, kun viime vuonna kaksikko kisasi BMW:n 1000-kuutioisella koneella. Uusi sivuvaunu on osoittautunut hyväksi valinnaksi ja suomalaispari lähtee kauden avaukseen luottavaisin mielin. Tavoitteena on hakea Päivärinnalle kuudes ja Kainulaiselle toinen maailmanmestaruus. Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM-kausi pitää sisällään yhteensä viisi osakilpailua. Kausi päättyy 10. syyskuuta Kroatiaan.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/paivarinta-ja-kainulainen-puolustamaan-mm-tittelia-uudella-kalustolla-suuremmat-g-voimat-ja-kaarrenopeus

15.4. Ratamoottoripyöräilyn Sivuvaunuluokka, MM, Le Mans, Ranska

Valtteri Bottas on kahden osakilpailun jälkeen MM-pisteissä neljäntenä. Kuva: Steve Etherington

F1-sirkus siirtyy Bahrainiin

Formula ykkösten MM-sarja siirtyy viikonlopuksi Kiinasta Bahrainiin, jossa vuorossa on kauden kolmas MM-osakilpailu. 23 pistettä kerännyt Mercedeksen Valtteri Bottas on tällä hetkellä MM-pisteissä neljäntenä, tasan 20 pisteen päässä johtopaikasta, jota pitävät tasapistein Ferrarin Sebastian Vettel sekä suomalaisen tallikaveri Lewis Hamilton. Ferrarin Kimi Räikkönen on viidentenä, vain pisteen päässä Bottaksesta.

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.formula1.com

Maksulliset F1-lähetykset Suomessa näyttää C More.

La Aika-ajot (Suomen aikaa)
Klo 18.00-19

Su Kilpailu (Suomen aikaa)
Klo 18.00-20.00

14.-16.4. Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team. Kuva: Bavo Swijgers

 

Motocrossin MM-sarjassa ensimmäinen kisa Euroopassa

Motocrossin MM-sarjassa vuorossa on kauden ensimmäinen Euroopassa ajettava osakilpailu, kun MXGP- ja MX2-luokan tiimit siirtyvät neljän kaukomaan kohteen jälkeen Italiaan. Kimi Räikkösen ja Antti Pyrhösen talli Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing juhli edellisessä osakilpailussa Meksikossa kauden ensimmäistä podiumsijoitusta, kun tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin sijoittui MXGP-luokan kolmanneksi. Mies on tällä hetkellä MM-pisteissä viidentenä, saksalaiskuljettaja Max Nagl on yhdeksäntenä ja Britti Max Anstie sijalla 11.

Lisätietoa, MM-pistetilanne ja maksullinen liveseuranta: www.mxgp.com

Pietramuratan rata isännöi viikonloppuna myös EMX250-luokan kauden avausta, johon osallistuu neljä suomalaista: Miro Sihvonen, Jere Haavisto, Kim Savaste ja Roni Kytönen.

16.4. Motocross, MM, MXGP, MX2, Pietramurata, Italia

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: Motolevel.com

Kunnakset starttaavat sivuvaunucrossin MM-kauteen

Sivuvaunumotocrossin MM-kausi polkaistaan käyntiin viikonloppuna Hollannin Oldebroekista. Suomalaisvärejä kilpailussa edustavat veljekset Riku ja Lari Kunnas, jotka viime vuonna kiersivät ensimmäistä kertaa koko MM-sarjan. Tuolloin kaksikko ajoi lopputuloksissa sijalle 20. Kaksitoista osakilpailua käsittävä motocrossin sivuvaunuluokan MM-kausi päättyy 27.8. Sveitsissä ajettavaan finaaliin.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kunnakset-yhden-testikerran-jalkeen-kansainvalisille-kisa-areenoille

15.-17.4. Motcrossin sivuvaunuluokka, Oldebroek, Hollanti

Kansalliset kilpailut

15.04.2017 Jokkis, Selivaara Group JM, Kansallinen, Hangassuon JM-rata, Pori

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing