Moottoriurheilutapahtumat 29.03.2019

Viikonlopun tärpit: Kelekkakisa tuo vintage-kelkat Rovaniemelle – Bahrainissa, Korsikalla ja Argentiinassa taistellaan MM-pisteistä

Ott Tänak starttaa Korsikan asfaltille MM-sarjan kärkipaikalta. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Rallin MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna legendaarisella Korsikan MM-rallilla. Takaisin Eurooppaan Meksikon kisan jälkeen siirtynyt MM-sarja vaihtaa näin ollen mantereen lisäksi ajoalustaa, sillä kyseessä on kauden ensimmäinen niin sanotusti puhdas asfalttiralli.

Suomalaiskuljettajia Korsikan teille päästetään neljä. WRC-luokassa mukana ovat tutut Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Rallimaailman puhutuin superlupaus Kalle Rovanperä jatkaa kauttaan WRC 2 Pro -luokassa.

MM-sarjan kärjessä Korsikan ralliin lähtee virolainen Ott Tänak 65 pisteen saaliilla. Meksikossa vauhtinsa ja voimansa näyttänyt ranskalainen kestomestari Sebastien Ogier lähtee jahtaamaan kauden kolmatta voittoaan MM-pisteiden kakkospaikalta, vain neljä pistettä Tänakia perässä. Kolmantena pisteissä on Hyundain belgialaiskuljettaja Thierry Neuville 55 pisteellä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/korsikan-kurveihin-nelja-suomalaista-suniselle-etua-kartingista/

28.-31.3. Rallin MM-sarja, Korsikan MM-ralli

Valtteri Bottas pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä GP-voittoa Australiassa. Kuva: LAT Images

F1-kausi jatkuu Bahrainissa

F1-sirkus suuntaa täksi viikonlopuksi Bahrainiin, jossa ajetaan kauden toinen osakilpailu. Tilanne on todella jännittävä, Valtteri Bottas dominoi Australian avauskilpailua, mutta tallikaveri Lewis Hamilton tekee varmasti kaikkensa napatakseen voiton sunnuntaina. Myös Ferrari on erittäin halukas voittotaisteluun.

Viikonlopun aikataulu (Suomen aikaa)
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55
Su: Bahrainin GP klo 18.10

29.-31.3. F1, Bahrainin GP

Maveric Vinales (vas.) ja Valentino Rossi. Kuva: Movistar Yamaha MotoGP

Argentiina isännöi MotoGP-kauden toista osakilpailua

MotoGP jatkuu viikonloppuna Argentiinassa, jossa ajetaan kauden toinen osakilpailu.

C More tarjoaa MotoGP:n ystävien iloksi Argentiinan osakilpailun ilmaiseksi Subilla suorana lähetyksenä. Kisa ajetaan sunnuntaina kello 21.00 alkaen.

29.-31.3. MotoGP, Argentiinan osakilpailu

MUUT KILPAILUT

Kuva: Kelekkakisa 2019

Kelekkakisa kerää snowcrossin kärkinimet eri vuosikymmeniltä Rovaniemelle

Kelekkakisa 2019 järjestetään tulevana lauantaina aivan Rovaniemen kaupungin keskustan edustalla, kauniilla Lainaanrannan jokialueella, Jätkänkynttiläsillan kupeessa.

Kelekkakisa on ”koko-kansan” talvitapahtuma, josta löytyy kaikille jotakin, ja johon voi tulla mukaan ajajana tai nauttimaan vauhdista kisakatsomoon.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kelekkakisa-keraa-snowcrossin-karkinimet-eri-vuosikymmenilta-rovaniemelle-mukaan-odotetaan-jopa-yli-200-ajajaa/

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli