Moottoriurheilutapahtumat 18.05.2017

Viikonlopun tärpit: Kansainvälisiä kisoja Suomessa, Ralli SM -sarjan kesäkausi starttaa

Teemu Asunmaa ja kartturi Jonne Halttunen starttaavat kesäkauteen SM1-luokan pistejohdossa. Kuva: Mika Ojala/RPF

Tulevana viikonloppuna käynnistetään SM-rallin kesäkausi ja trialin SM-kausi, Mäntyharju, Alastaro ja Botniaring isännöivät kansainvälisiä kilpailuita. Enduron nuorten SM-sarja jatkuu Kuivannolla ja Crosskartien SM-kausi Vilppulassa. Le Mansin MotoGP-kilpailun yhteydessä tehdään suomalaisen toimesta moottoriurheiluhistoriaa. 

Riihimäki-ralli käynnistää SM-rallin kesäkauden

Ralli SM -sarja jatkuu lauantaina hämäläisillä sorateillä, kun ohjelmassa on SM-sarjaan muutaman vuoden tauon jälkeen palaava legendaarinen Riihimäki-ralli. Riihimäen Urheiluautoilijoiden 55-vuotisjuhlaralliin ilmoittautui määräaikaan mennessä upeat 120 autokuntaa. Neljässä SM-luokassa tullaan näkemään varmasti hieno kesäkauden aloitus ja upeita rallisuorituksia.

Riihimäki-ralli käynnistyy lauantai kello 11 Riihimäen keskustasta Ragnar Granitin aukiolta. Rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 88 kilometriä. Riihimäen varuskunnassa ajetaan kahden noin 40 EK-kilometrin lenkin välissä tuplayleisöerikoiskoe, joka käynnistyy kello 14. Rallin maalijuhlallisuudet alkavat Granitin aukiolla kello 17.15.

Lue lisää:
Moottoriurheilu.tv/sm-kalenteriin-palaava-riihimaki-ralli-starttaa-rallin-kesakauden
Moottoriurheilu.tv/riihimaen-varuskunnassa-20-5-rallilauantai-autoja-matkaa-joka-30-sekunti

Pe-la 19.-20.05. Riihimäki Ralli, SM, Riihimäki
Granitin aukio, Välikatu, 11100 Riihimäki

Mäntyharju pääsee isännöimään tulevana viikonloppuna motocrossin EM-osakilpailua. Kuva: MhMK ry kuva-arkisto

Mäntyharju isännöi motocrossin EM- ja SM-osakilpailuita

Motocrossin EM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan Suomessa, Mäntyharjun Ruotimolla tulevana viikonloppuna. Kilpailijoita EM-osakilpailun luokkiin EMX65 ja EMX85 ilmoittautui Suomen lisäksi Belgiasta, Hollannista, Tshekeistä, Saksasta, Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja jopa Australiasta.

EM-luokkien lisäksi lauantaina kisataan kansallisessa sekä MX-Liigan MX125-luokassa ja sunnuntaina vuorossa on MXJ-luokn Suomen Cup -kilpailu.

Kilpailu alkaa molempina päivinä klo 11.00, sisäänpääsymaksu 10€ (alle 12 v. ilmaiseksi).

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/seuraava-motocrossin-european-championship-jr-osakilpailu-ajetaan-mantyharjun-ruotimolla

La-Su 20.-21.05. Motocross, EM, EMX65/85 Karsinta, Kansallinen, MX-Liiga: MX125, Suomen Cup, MXJ, Mäntyharju Mäntyharju
Mynttiläntie 190, 52700 Mäntyharju, Mäntyharjun Moottoriurheilukeskus (Ruotimo)

Ruotsin huippusarja, vakioautojen STCC ajaa sarjansa toisen osakilpailun Alastarolla tulevana viikonloppuna. Kuva: STCC

Ruotsin STCC-sarja Suomeen kovien tähtikuskien kera

Ruotsalainen STCC-sarja (Scandinavian Touring Car Championship) vierailee Suomessa Alastaron radalla viikonloppuna.  STCC-sarjassa TCR-luokan kalusto on todella hienoa, automerkkejä ovat Seat Leon, VW Golf, Audi RS3, Kia Cee’d ja Honda Civic. Autot ovat turboahdettuja ja yli kolmesataa hevosvoimaisia. TCR-luokkaan on ilmoittautunut 22 kuljettajaa, joista suomalaisia viisi: Joonas Lappalainen, Niko ”Juhan poika” Kankkunen, Antti Buri, Olli Kangas ja Kari-Pekka Laaksonen. Vastaansa suomalaiset saavat muun muassa Robert Dahlgrenin, Fredrik Ekblomin ja Johan Kristofferssonin.

Alastarolla ajetaan myös Endurance Cup, jossa kisaavat luokat: Endurance Racing luokka 1, Endurance Racing luokka 2, Endurance Saloon 2 venttiili/luokka 1, Endurance Saloon moniventtiili/luokka 2, V1600 sekä Touring Car.

Perjantaina STCC-luokan harjoitukset klo 9.30-16.15. Aika-ajo luokittain klo 16.25 alkaen. Lauantaina lämmittelyajojen jälkeen varsinaiset STCC-luokan kisastartit. Endurance Cupin aika-ajot sunnuntaina klo 10 alkaen ja kilpailuerät klo 12 alkaen.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ruotsin-stcc-sarja-rantautuu-suomeen-alastarolla-kovatasoisin-ratakilpailu-suomessa-aikapaiviin

Pe-Su 19.-21.5. Scandinavian Touring Car Championship, Endurance Cup 2017,  Alastaro
Alastarton Moottoriurheilukeskus, Jarno Saarisentie, 32560 Virttaa

Viikonloppuna Botniaringin rata täyttyy Classic-pyöristä.

Botniaringillä kisataan Classic-pyörien Pohjoismaiden mestaruudesta

Taistelu ratamoottoripyörien Classic-pyörien Pohjoismaiden mestaruudesta starttaa viikonloppuna Botniaringillä järjestettävällä Sisu-Classic Race -kilpailulla. Kurikan Matkamotoristit ry:n järjestämässä kauden avauksessa nähdään yhteensä 149 kilpailijaa.

Perjantaina klo 10-18 Botniaringillä ajetaan vapaat harjoitukset, joihin on yleisöllä vapaa pääsy. Lauantaina vuorossa ovat aika-ajot klo 9-13.40 ja kilpailulähdöt klo 14.30-19.00 Sunnuntaipäivä starttaa warm upilla klo 09.30-11.30 ja klo 12.40-17 ajetaan kilpailulähdöt. Lauantaina ja sunnuntaina liput ovat 10€.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/classic-pyorien-pm-kauden-avaus-viikonloppuna-botniaringilla

19.-21.05. Road Racing, PM, Classic PM, Botniaring
Kauhajoentie 688, 66300 Jurva, Suomi

Hugo Svärd Kuva: Nita Korhonen

Enduron nuorten SM-kamppailut jatkuvat Kuivannolla

Enduron junioriluokan U20 SM-kausi jatkuu lauantaina Kuivannolla. Samalla Suomen Cupin pisteistä taistellaan V40- ja V50-luokissa. Kahden osakilpailun jälkeen junioriluokan johdossa on Hugo Svärd, toisena Antti Ahtila ja kolmantena Roni Kytönen. V40-luokkaa pitää nimissään Mika Karma ja V50-luokan kärjessä on Kaj Tötterman.

Orimattilan Moottorikerhon isännöimän kilpailun SM-, Suomen Cup- ja kansallisiin luokkiin on ilmoittautunut yhteensä 181 kuljettajaa.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.01.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/hugo-svard-pistejohdossa-viikonlopun-enduron-nuorten-sm-osakilpailuun

La 20.05. Enduro, SM, Suomen Cup, U20-SM, V-Cup, Orimattilan MK
Kuivannon maamiesseurantalo, Koskustentie 1422, 16280 Kuivanto

Timo Myöhänen. Kuva: phototrial.it

Trialin SM-kausi käyntiin Jyväskylästä

Trialin SM-kausi polkaistaan käyntiin pääluokan, eli Eliitin osalta lauantaina Jyväskylästä. Samalla Suomen Cupin pisteistä kisataan luokissa A, B, 40+ sekä SuperCup. Kilpailuun starttaa ennakkosuosikkina hallitseva Suomen mestari, jo viisi titteliä saavuttanut Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen.

Luokat
SM: Eliitti
Suomen Cup: A, B, 40+, SuperCup

Ilmoittautuneiden lista.

Kilpailu alkaa klo 10.

La 20.05. Trial, SM, Jyväskylä
Laajavuoren ulkoilualue, Laajavuorentie 15, Jyväskylä 

Toni Reunanen (#942) voitti SM-kauden avauksen. Kuva: Niko Turunen / NT Production

Reunanen pistejohdossa crosskartien toiseen SM-osakilpailuun 

Kauden toinen crosskartien SM-osakilpailu ajetaan sunnuntaina Vilppulassa Särkikankaan moottoriurheilukeskuksessa. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 31 kilpailijaa. Ennakkosuosikkina sunnuntain kilpailuun starttaa pistejohdossa oleva Toni Reunanen. Toiseksi kauden avauksessa sijoittui Jami Kalliomäki ja kolmanneksi ajoi Frasse Alm.

Pistetilanne

Kilpailu starttaa klo 11.00.
Liput 10€/hlö. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Su 21.05. Crosskart Challenge, Vilppula, SM, NEAFP, Särkikankaan moottoriurheilukeskus

MM-kilpailut 

Miguel Oliveira vankisti Moto2-luokan kolmospaikkaansa MM-pisteissä Jerezin osakilpailun kolmossijalla. Kuva: Ajo Motorsport

MotoGP-sarjassa vuorossa Le Mansin osakilpailu

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa on vuorossa kauden viides osakilpailu, joka ajetaan Ranskan Le Mansissa. Ajo Motorsportin Moto2-luokan portugalilaiskuljettaja Miquel Oliveira on MM-pisteissä kolmantena vain viiden pisteen päässä hopeapaikasta. Viikonlopun kilpailussa tiimin toista kuljettajaa loukkaantunutta Etelä-Afrkan Brad Binderiä korvaa jälleen Ricky Cardus, joka sijoittui kahdessa edellisessä osakilpailussa sijalle 14. Moto3-luokassa tiimin italialaiskuljettaja Niccolo Antonelli on viidentenätoista ja Hollannin Bo Bendsneyder sijalla 22. Ajo Motorsport –Moto3-tiimin väreissä kisaa Le Mansissa myös kolmas kuljettaja, kun Britti Danny Kent osallistuu kilpailuun villillä kortilla.

Peugeot MC Saxoprint -tiimissä kisaava MotoGP-sarjan nuorin kuljettaja ja ainoa suomalainen Patrik Pulkkinen on Moto3-luokan sijalla 32.

MotoGP-lähetykset Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava

La Aika-ajot (Suomen aikaa)
Moto3 13.30
MotoGP 15.05
Moto2 16.05

Su Kilpailu (Suomen aikaa)
Moto3 11.50
Moto2 13.05
MotoGP 14.50

20.-21.5. MotoGP, Le Mans, Ranska

Ulla Kulju. Kuva: Ulla Kuljun Tiedotus

Ulla Kulju tekee historiaa Le Mansissa

Le Mansissa ajetaan MotoGP-viikonlopun yhteydessä myös kansainvälinen vammaisurheilijoiden ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailu, joka kantaa nimeä International Bridgestone Handy Race. Kilpailussa on mukana Suomen Ulla Kulju, joka tekee nyt moottoriurheiluhistoriaa osallistumalla ensimmäisenä alaraajahalvaantuneena naisena maailmassa ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuun.

Kilpailu näytetään suorana lauantaina klo 18.40 Suomen aikaa Eurosportilta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/suomalainen-historian-ensimmaisena-alaraajahalvaantuneena-naisena-rrn-mm-kisoihin

19.-20.5. International Bridgestone Handy Race, Le Mans, Ranska

Suomalainen Dream Team. Juho Hänninen ja Kaj Lindström – Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila sekä Esapekka Lappi ja Janne Ferm Tommi Mäkisen pyörittämässä Toyota-tiimissä. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Suomalaisittain historiallinen MM-ralli Portugalissa

Viikonloppuna ajettavassa Portugalin MM-rallissa tullaan tekemään suomalaista historiaa, kun Toyota Gazoo Racing -tallin testikuljettajana tähän asti toiminut Esapekka Lappi ajaa nyt uransa ensimmäisen MM-rallin sarjan kilpailun sen WRC-pääluokassa. Lapin, hallitsevan WRC2-luokan maailmanmestarin tallikavereina on tuttu suomalaiskaksikko Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen. Toyotan kolmikon lisäksi suomalaisista Teemu Suninen ajaa WRC2-luokassa M-Sportin Ford Fiesta R5 -autolla ja myös Max Vatanen kilpailee samassa luokassa niin ikään Ford Fiesta R5:lla.

Kilpailun kotisivuille tästä.
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä.
Kilpailun reittiaikatauluun tästä.
Portugalin MM-rallin lähetysajat »

18.-21.05.2017 WRC, Vodafone Rally de Portugal

Hallitsevat maailmanmestarit Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen ovat nyt MM-pisteissä toisella sijalla. Kuva: Tuomo Seppänen

Kainulainen ja Päivärinta Saksan MM-osakilpailuun parannellulla moottorilla

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Saksan Oscherslebenissä. Kauden avauksessa Le Mansissa toisiksi sijoittuneet hallitsevat maailmanmestarit Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen ovat saaneet uutta tehoa moottoriinsa ja lähtevät nyt haastamaan MM-avauksen ylivoimaisesti nimiinsä vieneet Ben ja Thomas Birchallia.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/paivarinta-ja-kainulainen-parannellulla-moottorilla-saksan-mm-osakilpailuun

20.-21.5. Road Racing sivuvaunut, Oschersleben, Saksa

Suomalaistiimi otti kauden ensimmäisen voittonsa Hollannin MM-osakilpailusta. Kuva: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Motocrossin MM-pisteistä taistellaan Saksassa

Motocrossin kauden kahdeksas MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Saksan Teutschentalissa. Kimi Räikkösen omistaman Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on hienosti MXGP-luokan MM-pisteissä kolmantena. Saksalainen Max Nagl on yhdeksäntenä ja Britti Max Anstie sijalla 14.

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.mxgp.com

20.-21.5. Motocross MM,Teutschental, Saksa

Kansalliset kilpailut

20.05. Rallisprint, KERIMAA SPRINT, Kans., Alumestaruus, Savonlinna
20.05. Montenegro OffRoad sandfun, Harjoituskilpailu, Luumäki
20.05. Jokkis, TOOLS JM, Kans., Särkikankaan moottorirata
20.05. Jokkis, Oulun Romu JM, Kans., OuluZone
20.-21.05. Karting, Kans., Kangasalan Kartingrata
20.-21.05. Karting, MONAKO FK, Kans., Sastamala Monako
21.05. Rallisprint, Autoluojus Asfalttirallisprint, Kans. Kankaanpää
21.05. Endurance Cup, Cup, Alastaron Moottoriurheilukeskus
21.05. Jokkis, JSV Trailer Touko-JM, K, Aluemestaruus, Alahärmä, Kalmookangas
21.05. Jokkis, Kevät Mylly, Kans, Joensuun Moottoriurheilukeskus, Ylämylly
21.05. Jokkis, Rospuutto JM, Kans, Kotkan MU-keskus
21.05. Rata-ajo, Touring Car 2017, Kans, Alastaron Moottoriurheilukeskus
21.05. Jokkis, WALLIUS JM, K, Aluemestaruus, Someron moottorirata, Somerniemi
21.05. Rallicross, Vilppulan Kansallinen RC, Särkikankaan moottoriurheilukeskus

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli