Moottoriurheilutapahtumat 06.01.2017

Viikonlopun tärpit: Jääspeedwayn MM-karsintakilpailu Ylitorniossa, autokisoja ympäri Suomen

Ylitornio isännöi jääspeedwayn MM-karsintaa. Kuva: Minna Auvilahti

Suomi isännöi viikonloppuna jääspeedwayn MM-karsintakilpailua Ylitorniossa, jossa kisaamassa on kolme suomalaista. Kemijärvellä kisataan snowcrossin parissa ja autopuolella useat sarjat starttaavat kauteen 2017. 

Jääspeedwayn henkilökohtaiset MM-karsinnat kohti kauden 2017 MM-sarjaa starttaavat tulevana viikonloppuna, kun Oulun Moottorikerho järjestää lauantaina MM-karsintakilpailun Ylitorniossa, Ainiovaaran hiihtokeskuksessa. Kilpailu alkaa lauantaina kello 10.30 kuljettajaesittelyillä. Harjoitukset puolestaan ajetaan jo perjantaina.

Yhteensä 16 kuljettajaa on mukana taistelemassa paikoista kuuden parhaan joukkoon, mikä oikeuttaa suoraan paikkaan MM-sarjassa. Suomella on Ylitornion kilpailuun kolme paikkaa, kun Matti Isoaho, Tomi Tani sekä Jussi Nyrönen ovat tavoittelemassa menestystä kotiyleisön edessä. Miko Ronkainen ja Tomi Norola ovat kilpailun varakuljettajat.

Jääspeedwayn MM-sarja kattaa kymmenen osakilpailua. Sarja alkaa Venäjän Togliattissa helmikuun alussa ja päättyy Hollannin Heerenveenissä huhtikuun alkupuolella.

Osallistujaluettelo: Moottoriurheilu.tv/jaaspeedwayn-mm-karsinta-ajetaan-ylitorniossa-7-tammikuuta

HISTORIC RALLISPRINT -SARJA KÄYNTIIN RANTASALMELTA

Jari-Pekka Haapasalo aloittaa toista kertaa kautensa Rantasalmella Lipposen OP-Talvirallisprintistä, joka on jälleen Historic Rallisprint -sarjan ensimmäinen osakilpailu. Kuva: Saara Haapasalo

Historic Rally Club Finlandin (HRCF) kuuden osakilpailun Historic Rallisprint -sarja alkaa tulevana sunnuntaina Rantasalmen maaradalla.  Tuttuun tapaan Historic Rallisprint -sarjan luokkia on viisi; Rantasalmella luokassa 23, jossa kuutiotilavuus on vapaa, ajavat vuosimallit vuoteen 1969 asti, luokat 24–27, joissa kuutiotilavuudet ovat enintään 1300, enintään 1600, enintään 2000 ja yli 2000, on tarkoitettu kaikille muille vuosimalleille vuoteen 1990 asti.

Rantasalmen kilpailuradan pituus on noin 3100 metriä ja se on pinnaltaan lunta/jäätä. Maarata on jäädytetty vedellä. Kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, ja historic-luokat aloittavat kierrokset. Rantasalmelle on ilmoittautunut historic-luokkiin 11 kuljettajaa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/historic-rallisprint-sarja-parahtaa-kayntiin-rantasalmelta

Su 08.01. Lipposen OP-Talvirallisprint, Lipposen Maarata
Kilpailu alkaa sunnuntaina 8.1. klo 11.00. Osoite: Joroistentie 314, 58900 Rantasalmi

KANSALLISET KILPAILUT

06.01. Neliöx Rallisprint, Lahti, K
06.01. Ralli, Valkeakoski, Seurakilpailu
07.01. Autosuunnistus, Kuopio, Harjoitusajo
07.01. Ralli, Jämsä, Seurakilpailu
07.01. Ralli, Laukaa, Seurakilpailu
07.-08.01.2017 Snowcross Stadioncross Kemijärven MK, K
08.01. Lipposen OP-Talvirallisprint, Lipposen Maarata, K

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway