Jäärata 09.02.2017

Viikonlopun tärpit: Jääradan SM-kausi starttaa – Rallia MM- ja SM-tasolla

Seinäjoen SM-jäärata tarjoaa yleisölle vauhdikasta kamppailua. Kuva: Sarita Niemelä

Tuleva viikonloppu on varsinainen rallifanin unelma. Yhteensä viisi suomalaiskuljettajaa kisaa Ruotsin MM-rallissa, samalla kun kotimaan kamaralla ajetaan toiset osakilpailut Junioreiden SM Ralli -sarjassa sekä Historic Rally Trophyssa. Niin ikään Crosskarteilla vuorossa on kauden toinen osakilpailu. Moottoripyöräpuolella jääradan SM-kausi polkaistaan käyntiin, kun viivalle asettuu monta mielenkiintoista nimeä.

Seinäjoen Moottorikerho järjestää lauantaina moottoripyörien jääradan SM-sarjan avauskilpailun Kyrkösjärvellä. Huippunopealla kisaradalla keskituntinopeudet tulevat jälleen olemaan toisella sadalla ja huippunopeudet puolentoista sadan yläpuolella. Tarjolla on siis takuuvarmaa viihdettä vauhdin ystäville.

Viidessä soolopyöräluokassa nähdään mielenkiintoisia kohtaamisia muun muassa siksi, että osallistumisoikeus laajentui tälle kaudelle säännöissä siten, että veteraanien Suomen Cupiin voivat osallistua jääratojen varttuneemmat konkarit omien JR Open- ja JR-lites-luokkiensa lisäksi. Näin saman kuljettajan edesottamuksia voi päästä seuraamaan kolmessakin luokassa ja siten jopa viidessä erässä. Mukana viivalla nähdään muun muassa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjasta tuttu Niklas Ajo, 25-kertainen Suomen mestari Kari Vehniäinen sekä Saksan kansainvälisessä IDM-sarjassa menestynyt Tatu Lauslehto.

Harjoitukset klo 10.00 ja ensimmäinen startti klo 12.00.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/jaaratamoottoripyorailyn-sm-avaus-seinajoella-ensi-lauantaina

11.02.2017 Jäärata, SM, Suomen Cup, Kansallinen, JR Open A+B, JR Lites A+B, SV, ATV, Vet, Seinäjoki
Hamarintie 385, Seinäjoki 

Toni Reunanen. Kuva: Finnish Crosskart Challenge

CROSSKARTEILLA KAUDEN TOINEN OSAKILPAILU HYVINKÄÄLLÄ

Finnish Crosskart Challenge kauden 2017 toinen osakilpailu ajetaan RADALLE.com-tapahtumassa Hyvinkään Vauhtipuistossa lauantaina. Koko päivän Hyvinkään Vauhtipuistossa tapahtuu paljon, sillä samalla, kun crosskartit päristelevät crossiradalla, jääradalla ajetaan omalla autolla.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/jaaradalle-com-ratapaivat-ja-finnish-crosskart-challenge-hyvinkaalla-viikonloppuna

11.02.2017 Crosskart, Finnish Crosskart Challenge Osakilpailu, Hyvinkään Vauhtipuisto

 

Henri Hokkala. Kuva: Pekka Mäkinen

KEMISSÄ AJETAAN KAUDEN TOINEN RSJM-OSAKILPAILU

Kemin Urheiluautoilijoiden järjestämässä perinteisessä Kemi Rallissa taistellaan tänä vuonna junioreiden SM-pisteistä sekä nuorten, alle 18-vuotiaiden rallikuljettajien cup-pisteistä. Lauantaina vauhdissa ovat myös kansalliset luokat, joissa enimmäkseen Pohjoisen-Suomen kuljettajat ottavat tuttuun tyyliin tiukasti mittaa toisistaan.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden toiseen osakilpailuun Kemi Ralliin ilmoittautui 128 kilpailijaa, joista 78 on SM-luokkalaisia. Hankasalmen avausosakilpailun jälkeen junioreiden SM-sarjan kärkipaikkaa pitää hallussaan Jyväskylän Henri Hokkala. Nuorten Cupin johdossa on Punkalaitumen Arttu Lähdeniemi. Lähiseudun kuljettajista iiläinen Roni Kauppi aloitti myös hyvin ja pitää hallussaan nuorten kolmostilaa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/junioreiden-sm-ralli-kemissa-valmiina-starttiin

Kisapäivän aikataulu:

08.00 Kilpailutoimisto avataan, Ravintola Ankkuri, Pohjoisrantakatu 94100 Kemi.
11.00 Kilpailun lähtö, kävelykatu
13.30 Kilpailun huolto, tori
17.00 Kilpailun maali, kävelykatu
17.35 Tulosten julkaiseminen alkaa
19.00 Palkintojenjako, Ravintola Ankkuri

11.02.2017 Kemi Ralli, KEMI, NEAFP, RSJM

Historic-ralleissa yleiskilpailun voitosta ei heru lisäpisteitä. Anjalankosken Janne Kanerva joutuu taistelemaan muiden luokkavoittajien kanssa mestaruuspisteistä. Historic Rally Trophyn ensimmäisen osakisan jälkeen Janne Kanerva on Pekka Altin kanssa tasapistein oman ikäkautensa pistejohdossa. Kuva: Antero Sirviö

HISTORIC RALLY TROPHYN MESTARUUSTAISTOT JATKUVAT SAVONLINNASSA

Savonlinnan Seurahuone Ralli, joka ajetaan lauantaina, on Historic Rally Trophy -sarjan toinen osakilpailu kuudesta. Erikoiskokeita on neljä, joiden yhteispituus on noin 63 km. Reittijohtaja Arto Ylhävaara kertoo reitin olevan vauhdikas maukkaine ylityksineen, kuten itäsuomalainen tiestö tunnetusti on. Sarjan ensimmäinen osakilpailu Rengossa osoitti, että taistelu eri ikäkausissa alkoi tänä vuonna todella mielenkiintoisena.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/historic-rally-trophyn-mestaruustaistot-jatkuvat-savonlinnassa-11-2

11.02.2017 Seurahuone Ralli, Savonlinna, HRT

MM-KILPAILUT

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila pääsivät tuulettamaan kauden avanneessa Monte Carlo Rallissa upeasti toista sijaa. Kuva: Toyota Gazoo Racing

RUOTSIN MM-RALLISSA VIISI SUOMALAISPARIA

Kauden toinen MM-ralli starttaa tänään torstai-iltana Ruotsissa. Toyota-kuskien Jari-Matti Latvalan ja Juho Hännisen lisäksi Ruotsissa nähdään kolme muutakin suomalaiskuljettajaa, sillä myös Teemu Suninen, Jukka Ketomäki ja Taisko Lario kilpailevat länsinaapurissa.

Sarjan ainoa lumiralli pyöräytetään täysillä vauhtiin torstaina lyhyellä, mutta kinkkisellä Karlstadin 1,9-kilometrisellä yleisöerikoiskokeella. Perjantaina kajautetaan ensimmäinen täysi kisapäivä tulille ja edessä on seitsemän erikoiskoetta, joissa riittää ajamista yli 80 kilometriä. Lauantaina tahti jatkuu EK-kilometreissä hieman lyhyempänä pakettina, mutta erikoiskokeita on silti perjantain tapaan seitsemän kappaletta. Sunnuntaina unihiekat putsataan jo aamuhuollossa 6.35 alkaen, jonka jälkeen edessä on viimeinen rypistys ja kolme erikoiskoetta. Likenäsin kahteen kertaan ajettavan erikoiskokeen jälkeen rallin loppuhuipennus nähdään Torsbyn 16,42 kilometriä pitkällä Power Stagella, jossa on tuttuun tapaan myös lisäpisteitä jaossa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/latvala-varovaisin-odotuksin-ruotsin-mm-ralliin

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ruotsin-mm-ralli-2017-uusien-autojen-voimasuhteet-mitataan-kunnolla

Kilpailun kotisivuille tästä
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä
Kilpailun reittiaikatauluun tästä

 

KANSALLISET KILPAILUT

11.02.2017 Autosuunnistus Talvieksytys, Riihimäki, K, Cup

11.02.2017 MK-Enduro, Karstula Kouheron Kelkkailijat, Kansallinen

11.02.2017 LMM Rallisprint, Lievestuore Ruuhimäki, K

11.02.2017 Telakone Ralli, Oripää, K, Aluemestaruus

12.02.2017 Ralli, Kouvola, Seurakilpailu

12.02.2017 Ralli, Keuruu, Seurakilpailu

 

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata