Moottoriurheilutapahtumat 23.11.2018

Viikonlopun tärpit: F1- ja rallicrossin MM-kaudet päätökseen – Kimi Räikkösellä viimeinen kisa Ferrarin väreissä

Ferrarin Sebastian Vettel on jo varmistanut MM-hopean, mutta hänen tiimikaverinsa Kimi Räikkönen joutuu taistelemaan MM-pronssista viikonloppuna ajettavassa kauden finaalissa. Abu Dhabin kilpailu tulee olemaan Räikkösen viimeinen Ferrarin väreissä. Kuva: Ferrari Media

Formula ykkösten ja rallicrossin MM-kaudet lyödään pakettiin tulevana viikonloppuna. Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas taistelevat Abu Dhabissa MM-pronssista, kun taas Niclas Grönholm pyrkii saavuttamaan rallicrossin MM-finaalissa Kapkaupungissa ensimmäisen podiumpaikkansa.

Räikkösellä ja Bottaksella taisto MM-pronssista

Formula ykkösten kausi 2018 tulee päätökseensä viikonloppuna Abu Dhabissa. Mercedeksen Lewis Hamilton on jo varmistanut maailmanmestaruuden ja Ferrarin Sebastian Vettel MM-hopean, mutta MM-pronssista tullaan vielä käymään kisaa suomalaiskaksikon Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen sekä Red Bullin Max Verstappenin välillä. Räikkösellä on 251 pisteellään 14 pisteen kaula Bottakseen ja 17 pisteen etumatka Verstappeniin. Samalla Abu Dhabin osakilpailu on Räikkösen viimeinen Ferrarin väreissä ennen kuin suomalainen siirtyy Sauberille.

F1-osakilpailut Suomessa näyttää C More -kanava.

Abu Dhabissa nähdään myös lisää suomalaisväriä, kun MP Motorsportin Niko Kari osallistuu toiseen F2-sarjan kisaviikonloppuunsa. Formula 2 -sarjan Abu Dhabin osakilpailut nähdään viikonloppuna niinikään C Moren jakelukanavissa. Lauantain kilpailu käynnistyy kello 16.35, sunnuntain kello 11.30.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/varusmies-niko-kari-palaa-mieliradalleen-toistuuko-vuoden-takainen-upea-uroteko

Lisätietoa: www.f1.com

25.11. F1, MM-osakilpailu Abu Dhabi

Kapkaupungissa selviää saavuttaako Niclas Grönholm kauden ensimmäisen podiuminsa. Kuva: GRX Taneco

Niclas Grönholm hakee kauden ensimmäistä podiumpaikkaa rallicrossin MM-finaalista

Rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 kahdestoista ja viimeinen osakilpailu ajetaan Kapkaupungissa sijaitsevalla, arvostetulla Killarneyn radalla. Marcus Grönholmin omistamalla GRX Tanecolla toivotaan tallin molempien Hyundai i20 -autojen etenevän aina finaaliin saakka rallicrossin MM-sarjan Etelä-Afrikan osakilpailussa, joka liitettiin MM-kalenteriin vuonna 2017. Niclas Grönholmin neljännet sijat Espanjassa, Latviassa ja Saksassa ovat todiste siitä, että Hyundai i20 Supercar -auto sekä sitä kehittämään perustettu yksityistalli ovat ansainneet paikkansa tehdastiimien rinnalla.

Suomalaistiimin Timur Timerzyanovin sijoitus viime vuoden kisassa oli kolmastoista ja Niclas Grönholmin puolestaan viidestoista.

Etelä-Afrikan osakilpailu näytetään Yle TV2 -kanavalla sunnuntaina 25.11. klo 15.00 alkaen, suomeksi selostettuna. Lähetys on katsottavissa myös Yle Areenassa.

Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-sarjassa kisaa Sami-Matti Trogen, jonka paras sijoitus on ollut Ranskan Loheacin toinen sija. Nyt hän lähtee jahtaamaan kauden finaalista jälleen finaalipaikkaa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/grx-taneco-aikoo-paattaa-kauden-tyylilla-merkittava-kisa-koko-tiimille
Moottoriurheilu.tv/sami-matti-trogen-tavoittelee-finaalipaikkaa-etela-afrikassa

Lisätietoa: Fiaworldrallycross.com

25.11. Rallicross, MM-osakilpailu 12/12, Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo