Enduro 01.03.2019

Viikonlopun Motorsport-tärpit: Rallin SM-sarjan talvikausi päättyy, snowcrossissa SM- ja PM-kilpailu, enduron SM-kausi jatkuu

Emil Lindholm voitti SM-kauden avauksen. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjassa ajetaan lauantaina kolmas osakilpailu Joensuussa, missä päätetään myös talvikausi. Snowcross-kuljettajat kerääntyvät Tornioon, kun lauantaina järjestetään kauden toinen SM-osakilpailu ja sunnuntaina PM-kilpailu. Endurossa on puolestaan edessä kauden toinen SM-osakilpailu Kangasalla lauantaina.

Lauantaisen SM Itärallin viimeiset järjestelyt ovat loppusuoralla. Joensuussa odotetaan jo innolla kaupunkiin saapuvaa rallikaravaania, joka täyttää hotellit ja katukuvan.

Ralli SM -sarjan talvikauden päätösosakilpailuun lähdetään SM1-luokassa edellisen kilpailun voittajan, Teemu Asunmaan johdolla. Toisena pisteissä on konkari Juha Salo ja kolmantena avausosakilpailun voittaja Emil Lindholm. Hän joutui jättämään edellisen kilpailun väliin osallistuttuaan Ruotsin MM-ralliin.

SM2-luokassa kauden molemmat kilpailut voittanut Esa Ruotsalainen lähtee hakemaan hattutemppua kartturinsa Hannu Lammisen kanssa.

SM3-luokassa pistetilanne on tiukka ennen Itärallia. Kolmen kärki mahtuu viiden pisteen sisään. Pistejohdossa viikonlopun kilpailuun starttaa Roni Kauppi.

SM4-luokassa osallistujamäärä on ilahduttavan suuri Itärallissa. Tässä luokassa pistejohtajana reitille ampaisee Jani Seppälä.

SM-kärjen lisäksi kannattaa seurata WRC-debyytin tekevää Takamoto Katsutaa. Nuori japanilainen rallilupaus käskyttää Toyotan Yaris WRC:tä ja starttaa reitille numerolla yksi.

Lue lisää: www.moottoriurheilu.tv/jarjestajat-valmiina-sm-itaralliin-sm-luokissa-mielenkiintoisia-sarjatilanteita

2.3. Ralli, SM Itäralli, SM, Joensuu

Ramirent SM Enduro avasi enduron SM-kauden Mallusjoella. Kuva: Kytönen Motorsport

Enduron SM-sarja suuntaa Kangasalle

Kangasalla järjestetään vuoden tauon jälkeen endurokilpailu lauantaina 2. maaliskuuta, kun vuorossa on SM-sarjan toinen koitos.

Kilpailukeskuksena toimii Parma Oy:n tilat Kangasalan Lentolassa (Mäkirinteentie 19, 36220 Kangasala). Kilpailureitti kulkee Kangasalan Lentolan ja Kyötikkälän alueilla.

Kyseessä on kauden toinen SM-osakilpailu. Nuoret (U20) ajavat jo kolmannen SM-osakilpailunsa.

Kilpailureitti tulee olemaan noin 42 kilometriä pitkä ja sisältää kolme maastokoetta sekä siirtymäosuuksia.

Lue lisää: www.moottoriurheilu.tv/kangasalan-kansallisen-endurokilpailun-reitti-julkaistu

2.3. Enduro, Kangasala-Enduro IV, SM, Kansallinen, Kangasala

Jere Tynkkynen. Kuva: Taneli Niinimäki

Snowcrossin PM- ja SM-kilpailu Torniossa

Snowcrossin SM-sarjan toinen osakilpailu järjestetään Torniossa Laivakankaan Raviradalla lauantaina. Sunnuntaina on puolestaan vuorossa PM-kilpailu.

Pohjoismaiden mestaruudesta taistellaan luokissa: Junior, Naiset, Pro Stock ja Pro Open. Taistelua käydään samalla myös Suomi-Ruotsi-Norja-maaottelun osalta.

Kilpailupaikka: Tornio, Laivakankaan Ravirata. Osoite: Valtatie 961, 95440, Tornio

Lue lisää: www.moottoriurheilu.tv/snowcrossin-pm-ja-sm-kilpailu-torniossa-viikonloppuna

2.-3.3. Snowcross, SM, PM, Suomen Cup, Kansallinen, Tornio

KANSALLISET KILPAILUT

2.3. Ralli, Jussinmaki.net Ralli, Kansallinen, Lapua

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta