Moottoriurheilutapahtumat 15.11.2018

Viikonlopun moottoriurheilutärpit: MotoGP ja MM-ralli päättyvät, suomalaisia mukana useissa arvokisoissa

Esapekka Lappi ja Janne Ferm lähtevät Australian MM-ralliin sarjan neljännellä sijalla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Viikonloppu on todellinen kansainvälisten mestaruuskilpailujen superviikonloppu, kun ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokka MotoGP ja rallin MM-sarja saavat päätöksensä. Suomalaisia on viikonloppuna tulikokeessa myös useissa muissa kovan tason moottoriurheilukilpailuissa ympäri maailman.

Suomen Junior Trophy -joukkueeseen kuuluvat Antti Hänninen, Roni Kytönen ja Eemil Helander. Kuva: Nita Korhonen

Suomen joukkue mukana enduron MM-kilpailuissa Chilessä

93:s International Six Days Enduro (ISDE) -kilpailu starttasi maanantaina Chilessä, ja kilpailu päättyy tulevana lauantaina. Suomen Junior Trophy -joukkuetta MM-kilpailussa edustavat 22-vuotiaat Eemil Helander ja Antti Hänninen sekä 18-vuotias Roni Kytönen.

Junior Trophy -joukkueen lisäksi Suomesta mukana ovat Reijo Karppinen ja Jukka Pylväs Suomen kerhojoukkue DYNASET Hydraulics Finlandin edustajina.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/suomen-mm-joukkue-starttaa-tanaan-mitalijahtiin-chilessa
Moottoriurheilu.tv/suomen-mm-joukkue-kuudentena-avauspaivan-jalkeen
Moottoriurheilu.tv/suomi-jatkaa-kuudentena-chilessa-poly-haittaa-menoa-edelleen
Moottoriurheilu.tv/roni-kytoselle-keskeytys-suomen-joukkue-tippui-kahdeksanneksi 

12.-17.11. International Six Days Enduro ISDE, joukkue-MM-kilpailu, Chile

Teemu Suninen osallistuu nyt ensimmäiseen Australian MM-ralliinsa. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin MM-sarja päättyy Australiaan

Rallin MM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan tällä viikolla Australiassa. Kaukaiseen kilpailuun lähtee Suomesta tuttu kuljettajakolmikko: Toyotan riveissä ajavat Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi sekä Fordin Teemu Suninen, joka osallistuu nyt urallaan ensimmäisen kerran kyseiseen ralliin.

Rallin MM-sarjan tilanne ennen Australiaa on erittäin jännittävä, sillä sekä henkilökohtainen että valmistajien mestaruus ovat vielä auki. Kuljettajien maailmanmestaruuteen on saumaa kolmella kuljettajalla. Fordin viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier johtaa sarjaa, mutta toisena vaaniva, ensimmäistä mestaruuttaan jahtaavaa Hyundai-pilotti Thierry Neuville on vain kolme pistettä perässä. Omalla lusikallaan mestaruuskeitosta hämmentää myös Toyotan Ott Tänak, joka on 23 pistettä Ogieria jäljessä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/australian-mm-ralli-2018-suomalaisten-ennakkotunnelmat-ja-kisafaktat
Moottoriurheilu.tv/toyota-gazoo-racing-valmis-viimeiseen-koitokseen

15.-18.11. MM-ralli 13/13, Australia

Erno Kostamo lähtee toteuttamaan suurta unelmaansa viikonloppuna. Kuva: Saku Räsänen

Erno Kostamo toteuttaa unelmansa viikonloppuna

Ratamoottoripyöräilijä Erno Kostamo on mukana Aasian Macau Grand Prix 2018 -kilpailussa viikonloppuna. Kostamo edustaa ainoana suomalaisena 28 muun kilpailijan joukossa, ja on kaikkien aikojen toinen kilpailuun osallistuva suomalainen.

Macaon haastavalla radalla ei ole varaa virheisiin, sillä kaupungin keskustassa kulkevaa rataa reunustavat teräskaiteet. Macau Grand Prix on katsottavissa suorana lähetyksenä koko viikonlopun ajan. Samana viikonloppuna ajetaan myös F3, GT ja WTCR-luokkien World Cup -osakilpailut.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/erno-kostamo-toteuttaa-unelmansa-viikonloppuna

15.-17.11. Macau Motorcycle Grand Prix, Macao

Eskelinen ja Puhakka starttaavat päätöskilpailuun jaetussa sarjajohdossa. Kuva: Jani Kekoni

Puhakalla ja Eskelisellä edessä superviikonloppu

Seuraavien neljän päivän ajan kansainvälisesti suurta arvostusta nauttiva Lamborghini Super Trofeo -ratasarja kerää yhteensä 65 autokuntaa huipentamaan kilpailukautensa Italian Vallelungan radalle. Italiassa ajetaan niin Aasian, Euroopan kuin Amerikan maanosien sarjojen kaksi viimeistä osakilpailua World Finals -kilpailuna.

Aasian finaalien aika-ajot ajetaan tänään torstaina Suomen aikaa klo 14.30 ja kaksi viimeistä 50 minuutin mittaista osakilpailua kaasutellaan perjantaina aamu- ja iltapäivästä. Lauantaina edessä on MM-osakilpailujen aika-ajot sekä ensimmäinen osakilpailu. Kilpailukausi päättyy sunnuntaina ajettavaan toiseen MM-osakilpailuun, jossa Eskelinen ja Puhakka saavat vastaansa mm. toisen suomalaiskuljettaja Tuomas Tujulan.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/juuso-puhakalla-ja-mikko-eskelisella-edessa-autourheilun-superviikonloppu

15.-18.11. Lamborghini Super Trofeo World Finals, Italia

Niki Tuuli ajaa Valenciassa viimeisen kilpailunsa Petronas Sprinta Racingin väreissä. Kuva: Petronas Sprinta Racing Team

MotoGP-kausi saa päätöksensä Espanjassa

Petronas Sprinta Racingin Niki Tuulilla on edessään viimeinen Moto2-osakilpailu nykyisen tiiminsä väreissä. Tuuli starttaa viikonlopun Valencian osakilpailuun tavoitteenaan päättää kausi hymyssä suin.

Suomalaisella Ajo Motorsportilla on hyvät mahdollisuudet varmistaa Moto2-luokan valmistajien mestaruus kuljettajiensa Miguel Oliveiran ja Brad Binderin voimin. Tiimi johtaa MM-sarjaa 22 pisteellä ennen viimeistä osakilpailua.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/tuuli-hakee-onnistumista-kauden-paatoskilpailussa

16.-18.11. MotoGP MM-osakilpailu 19/19, Valencia

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing