Motocross 16.05.2017

Viikonlopun Mäntyharjun motocrossin EM-kisaan kaukaisin osallistuja Australiasta

Mäntyharju pääsee isännöimään tulevana viikonloppuna motocrossin EM-osakilpailua. Kuva: MhMK ry kuva-arkisto

Viikonvaihteen aikana Ruotimon radalla päästelee 160 motocrosskuljettajaa. Kaukaisin EM-osakilpailuun osaa ottava kilpailija kantaa Australian passia.

Tulevana viikonvaihteena Mäntyharjun Ruotimolla ajettavan EM-osakilpailun kansallisuuksista kaukaisinta edustaa Australian passia kantava, tänä vuonna 14 vuotta täyttävä Jett Lawrence. Lawrence kilpailee EMX 85cc -luokassa ja edustaa Hollannin joukkuetta.

”Aivan loistavaa, että saamme näin kaukaisia vieraita”, iloitsee kilpailun sihteeri Hanna Himanen ja lisää: ”Kansallisuus meinasi lipsahtaa huomioimatta, kun passissa oli eri kansalaisuus kuin ilmoittautumislomakkeessa, mutta nyt asia on huomioitu ja muun muassa Australian lipulla ja kansallishymnillä on varustauduttu – nähtäväksi jää pääsemmekö sitä sitten jossain vaiheessa soittamaan.”

”MX125- ja MXJ-luokkiin ilmoittautui varsinaisena ilmoittautumisaikana kaikkiaan 79 kuljettajaa, joten viikonvaihteen aikana radalla päästelee kaikkiaan lähelle 160 kuljettajaa – katsojille on taatusti luvassa paljon mielenkiintoista seurattavaa. Osallistujien määrä saattaa vielä vähän kasvaa, koska myös jälki-ilmoittautuminen on mahdollista”, tuumaa Mäntyharjun Moottorikerhon puheenjohtaja Matti Paasonen.

Paasonen toimii MXJ125- ja MXJ-luokkien kilpailujen johtajana, EMX65- ja EMX85-luokkien kilpailunjohtaja on tanskalainen Peter Hansen.

Valmistelutyöt Moottoriurheilukeskuksessa ovat meneillään, ensimmäisiä ulkomaisia osallistujia odotellaan saapuvaksi keskukseen jo keskiviikkona ja torstaina siellä on jo täysi tohina päällä.

”Meinaa jo pieni kisajännitys aloitella tulemistaan, kovin nopeaan on nämä viimeiset viikot tässä kuluneet ja H-hetki on jo ihan käsillä. Kilpailutoimisto aukeaa torstai-iltapäivänä ja käytännössä katsoen on siitä lähtien auki sinne sunnuntai-iltaan saakka”, Hanna Himanen kertoo ja lisää: ”Itse kilpailut alkavat niin lauantaina kuin sunnuntaina noin puolen päivän maissa, mutta Ruotimolla taatusti pärisee molempina päivinä aamusta asti.”

”Tulkaahan kaikki joukolla tekemään kanssamme mahdottoman hieno kansainvälinen moottoriurheilutapahtuma, ei sitä ihan joka kesä ajella Euroopan Mestaruus -osakilpailua näillä tienoilla”, Matti Paasonen toteaa ja jatkaa vielä: ”On muuten komea rivi lipputankoja lippuineen, sijoitettuna Ruotimon upeisiin puitteisiin – komea on näky!”

Mäntyharjun Moottorikerho yhteistyökumppaneidensa kanssa toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan kilpailua. Kilpailu alkaa molempina päivinä n. klo 11.00, sisäänpääsymaksu 10€ (alle 12 v. ilmaiseksi).

Mäntyharjun Moottorikeskus – Ruotimo – sijaitsee osoitteessa Mynttiläntie 190. Paikalle on opasteet Mäntyharjulta Ristiinaan johtavan tien varrelta.

Teksti: Kilpailun Tiedotus / Minna Hänninen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross