Rallisprint 24.03.2019

Viikko aikaa ilmoittautua Japan Motors Cup asfalttisprint-sarjaan – osakilpailujen televisiointi C Morella, Alfa TV:llä ja YouTubessa

Vesa Huupponen antaa tyylinäytteen vuoden 2012 Parkanon asfalttisprint -kilpailussa. Kuva: Jani Kekoni

Viisi kilpailupaikkakuntaa ja kahdeksan osakilpailua sisältävän, kokonaan asfaltilla ajettavan, Japan Motors Cup asfalttisprint-sarjan ilmoittautuminen jatkuu 31.3.2019 saakka, jolloin tiedossa on ne kuljettajat, jotka tulevat ajamaan niin sarjan pääpalkinnosta eli Skoda Fabia henkilöautosta sekä muista esine- ja ennen kaikkea perinteikkäistä rahapalkinnoista.

Jo nyt tiedossa on, että sarjan nopeimpien autojen eli ns. nelivetoisten superautojen luokassa taistelu niin yleiskilpailujen voitoista kuin täysistä luokkapisteistä tulee olemaan huikeaa seurattavaa; Viivalla nähdään niin rallisprintin konkarikuljettajia kuin nuorta ja nopeaa ns. seuraavaa sukupolvea. Vastaavasti pienempien autojen luokissa on vielä paikkoja avoinna tuleville mestareille.

Promoottori Mika Myllylä odottaa sadan kilpailijan määrän ylittyvän.

– Puhelin ja sähköposti on käynyt kuumana, kun kilpailijat ovat kyselleet niin koko sarjan ja osakilpailujen yksityiskohdista kuin autojen rakennuksiin liittyvistä asioista. Mikäli vain kaikki kiinnostuneet ilmoittautuvat mukaan, niin tuo maaginen sadan kilpailijan määrä tulee ylittymään. Lisäksi nyt varmistunut televisiointi on monelle kilpailijalle ollut ns. kynnyskysymys, eli kun meillä osakilpailut tulevat näkymään niin maksullisella C Morella kuin ilmaisella Alfa-TV’llä sekä myös YouTubessa, niin uskon, että ilmoittautuneiden tavoitteeseen tulemme pääsemään, Myllylä kertoo.

Naisten ja Senioreiden luokat yhdistetään, mikäli luokkiin ei ilmoittaudu riittävästi kilpailijoita – sarja toteutuu 100% varmuudella

Kuljettajien toiveita kuunnellen sarjaorganisaatio on päättänyt, että mikäli naisten ja senioreiden luokkiin ei määräaikaan (31.3.2019) mennessä ilmoittaudu riittävästi kilpailijoita, tulee se ilmoittautumisen jälkeen yhdistämään naisten kolme luokkaa (lk 10, lk 11 ja lk 12) sekä senioreiden kaksi luokkaa (lk8 ja lk9). Näin pyritään saamaan myös naisille ja senioreille mahdollisuuden ajaa ns. täysistä luokkapisteistä ja siten tasata mahdollisuudet ajaa sarjan pääpalkinnosta, eli Skoda Fabia henkilöautosta.

– Naisten ja Senioriluokkien yhdistämistä on toivottu ja päätimme vastata siihen kutsuun. Mikäli luokkiin ei määräaikaan mennessä tule riittävästi ilmoittautumisia, tulemme yhdistetään ko. luokat ilmoittautumisajan umpeuduttua, ja näin haluamme aktivoida niin edellisvuosilta tutut kilpailijat kuin toivottaa uudet tuttavuudet mukaan, promoottori Mika Myllylä kertoo.

Japan Motors Cupin ilmoittautuminen tapahtuu Autourheilun Kansallisen Keskusliitto AKK ry:n KITI-järjestelmän kautta osoitteessa www.autourheilu.fi. Cup-voittaja palkintaan Autourheilun Kansallisen Keskusliiton perinteikkäässä palkintogaalassa.

Tervetuloa mukaan!

Osakilpailut:

1. 11.5. – LSK Business Park Asfaltti Rallisprint #1
2. 12.5. – LSK Business Park Asfaltti Rallisprint #2
3. 25.5. – Raahen SHT-rallisprint #1
4. 26.5. – Raahen SHT-rallisprint #2
5. 16.6. – Nokia
6. 6.7. – Happy Beach, Vaala
7. 30.8. – Levi #1
8. 31.8. – Levi #2

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint