Karting 16.07.2016

Vihdissä kovaa vääntöä ja huimia ajosuorituksia

Kartingin SM-sarjan toinen ja SJM-sarjan kolmas osakilpailu laitettiin käyntiin lauantaina jo legendaarisen maineen saavuttaneella Vihdin FK-radalla. OK-luokassa voittoon ajoi Konsta Lappalainen nro 15. Kuva Outi Talikka.

Kartingin SM-sarjan toinen ja SJM-sarjan kolmas osakilpailu Vihdissä startattiin tänään ensimmäisten finaalien osalta ja meno oli hurjaa.

Ok-luokan päivän nimi oli Konsta Lappalainen. Lappalaisen voittomarginaali oli viisi sekuntia ennen toiseksi tullutta Pyry Kekaraista.

– Finaali meni suunnitelman mukaan ja vihdoin tuli se voitto. Kouvolassa oli kaksi kertaa toinen, joten nyt on hyvä fiilis. Pitää vaan ajaa tasaista kierrosaikaa, niin se riittää, kertoi Lappalainen finaalin jälkeen.

OK-luokan palkintojenjaossa oli hymy herkässä. Kuva Outi Talikka.

OK-luokan palkintojenjaossa oli hymy herkässä. Kuva Outi Talikka.

Ok-luokan finaalissa lähtöruudusta kolme startannut Ilari Piispanen koitti heti startissa kärkeen, mutta se kostautui ja hän tippui kuudenneksi. Tämän jälkeen alkoi takaa-ajo ja nousu takaisin kolmannelle sijalle.

– Päätin koittaa heti startissa kärkeen, ja se ei ihan onnistunut, sanoi Piispanen hymyillen.

Roope Ropanen ajoi OKj-luokan voittoon. Kuva Outi Talikka.

Roope Ropanen ajoi OKj-luokan voittoon. Kuva Outi Talikka.

OKj-luokassa 25 kierroksen finaalin voittoon ajoi Roope Ropanen ennen Ville Uittoa ja William Alataloa.

– Nyt on hyvä fiilis. Voitto tuli hieman yllätyksenä, koska Kouvolassa kisat ei mennyt kovin hyvin, kertoi Roope, joka oli Kouvolan finaaleissa 16. ja toisesta tuli keskeytys.

Okj-luokan palkitut.

Okj-luokan palkitut. Kuva Outi Talikka.

OKj-luokassa kovimman ajosuorituksen teki viidenneksi ajanut Axel Saarniala. Hän starttasi lähtöruudusta 19 ja nousi luodin lailla kohti kärkeä finaalin aikana. Saarniala nappasi ensimmäiset kuusi päänahkaa jo kahdella ensimmäisellä kierroksella. Hän ajoi samalla koko finaalin nopeimman kierrosajan 48.051.

– Tosi hyvä fiilis, yritin vaan päästä ohi mahdollisimman monesta. Huomenna tavoitteena on parempi lähtöpaikka finaaliin ja sen voitto, hymyili nuori mies maalissa.

Raketi-luokassa Matias Seppänen hiillosti Elias Salosta (nro 58) koko finaalin ajan, mutta Salonen ei sortunut virheisiin.

Raketi-luokassa Matias Salonen hiillosti Elias Seppästä (nro 58) koko finaalin ajan, mutta Seppänen ei sortunut virheisiin. Kuva Outi Talikka.

Raket-luokassa tiukan kisan voittoon ajoi Elias Seppänen, joka juhli voittoa myös kauden avauksessa Lievestureella. Seppäsen kanssa voitosta taisteli toiseksi tullut Matias Salonen, joka ei päästänyt Seppästä helpolla.

– Eturenkaista lähti pito alussa, mutta lopussa se sitten parani. Kakkospaikka oli paha lähdössä, koska jouduin lähteä ulkopuolelta, mutta hyvin se sitten meni. Olisi kiva jos huominen voitto tulisi vähän helpommalla, kertoi Seppänen maalissa.

– Olin Eliaksen puskurissa koko ajan kiinni, jotta pääseen pelottelemaan. Paikat vaihtui moneen kertaa finaalissa, mutta sen takia tänne ollaan tultu, että saa ajaa kisaa. Kakkossija maistuu, mutta ykkössija olisi ollut parempi, tuumasi Salonen.

Raket-luokan lauantain finaalin palkitut. Kuva Outi Talikka.

Raket-luokan lauantain finaalin palkitut. Kuva Outi Talikka.

Kolmanen sijan Raket-luokassa ajoi Jesse Särkinen, joka sai ajaa omaa kisaa lähes koko finaalin.

– Kaverit taisteli edessä ja sain ajaa ihan omaa ajoa kun oli sekunti eteen ja taakse. Oli aika helppo ajaa, kertoi Särkinen.

Katso kaikki tulokset tästä. 

Kartingin SM SJM-sarjan pistemittelöt jatkuvat huomenna sunnuntaina Vihdin legendaarisella FK-radalla.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting