Road Racing 18.06.2019

Vettä ja hellettä Imatranajoissa – Viiperillä täysi loppuviikko

Miika Viiperi nautti Imatranajosta. Kuva: Hinni Harju.

Stone Racing Teamin Miika Viiperi osallistui viikonloppuna pidettyyn moottoripyörien katuratakilpailuun Imatralla.

Viiperi osallistui Open SSP/STK -luokkaan ja onnistui saamaan villin kortin IRRC SSP -luokkaan, eli pääsi ajamaan kaikki 600-luokan kilpailulähdöt.

Perjantaiksi oli tiedossa kolme harjoitusta. Ensimmäiseksi rookie-harjoitus, jonka jälkeen sekä Open-luokan että IRRC:n treeni. Keli oli epävakainen, mutta ei satanut. Sade olisi lisännyt jännitystä, jota miehellä oli jo valmiiksi omiksi tarpeiksi.

Lauantaipäivä sitten valkenikin sateisena, jota sääennuste lupasi enemmän tai vähemmän koko päiväksi. Lauantaina Viiperi urakoi ensin IRRC-luokan aika-ajon, sitten Open-luokan aika-ajon ja vielä toisen IRRC-aika-ajon. Eniten vettä radalla oli aamusta, joten ajat paranivat iltaa kohden ja neljäntenä urakkana lauantaina olikin jo IRRC:n ensimmäinen kilpailustartti, jossa Viiperi ajoi sijalle 13.

Sunnuntaina sää olikin taas päinvastainen ja päivä alkoi helteisellä Open-luokan kilpailulla.

Viiperi otti siinä todella huonon startin ja putosi porukan hännille, mutta onnistui taistelemaan itsensä sijalle 11 pienten teknisten harmienkin jälkeen.

Viimeinen startti oli IRRC:n toinen lähtö, jonka Viiperi joutui keskeyttämään jarruongelmien takia.

– Kyllä jännitti melkein alusta loppuun saakka. Sunnuntai oli kerrassaan upea päivä, mutta tekniset murheet hiukan vaivasivat. Nämä kuitenkin laitettiin mietintämyssyyn ja uskon, että ensi vuonna tullaan viisaampina tänne upeaan tapahtumaan. Aivan erilaista kuin missään muualla on ollut ja tällaista rataa, kun ei muualla pääse ajamaan, niin on varmaankin aivan selkeä ratkaisu, että tänne haluaa uudestaan, Viiperi kiteytti hymyillen.

Seuraavan kerran Viiperi nähdään Kemoralla SM-osakilpailussa 29-30. kesäkuuta.

IRRC-lähtöjen tulokset

Teksti: Jani Vaahtera.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing