Trial 27.05.2019

Vetinen Suomen Cup trial Vuohimäessä

Jörgen Nylund edustaa nykyisin Riihimäen KahvaKoplaa, koska on aloittanut myös enduron ajamisen. Kuva: P.T.Rapakivi

Vuohimäen kilpailu oli Suomen Cup -sarjan kolmas osakilpailu luokissa TR4 ja TR5J. Muita luokkiakin oli aivan kiitettävästi. Huomattavaa oli myös virolaisten harrastajien suurehko määrä kisassa. Cup-kilpailua edelsi myös kaksipäiväinen leiri.

Suomea ravistellut koleahko ja vetinen sää oli osa päivän ohjelmaa. Trial on lajina aika kaksikasvoinen. Kuivalla monet jaksot tarjoavat pitoa vaikka kuinka paljon, mutta sateella tilanne on aivan toinen, liukkaus on silloin päivän sana. Voidaan ehkä myös kysyä josko nuoret ajajat harjoittelevat innokkaasti myös sateella.

TR4

Luokka on ns. vanhojen herrojen näyttämö, jossa mukana on myös hieman nuorempaa voimaa. Moottoriliiton lajiryhmän kaksi jäsentä, Jörgen ”Jörö” Nylund  ja Veijo Matinaho, ovat luokan peruskamaa. Tällä kertaa Jörö oli voittaja. Nuorta voimaa edustava Pyry Nikkanen kakkonen ja Jorma Eräkare, jonka tunnuslause on ”MM78”, oli kolmas. Veijolla oli vaikea päivä rikkinäisen kylkiluun kanssa.

TR5J

Jos TR4 on ”vanhojen” herrojen luokka, niin TR5J on paikka nuorille ajajille näyttää osaamistaan. Luokkaa on tällä kaudella hallinnut Tervakosken Veeti Kaunisto ja sama jatkui myös eilen. MP-taidon Aaro Sämpi ajoi hienosti kakkoseksi ja pystyi kääntämään Werneri Mikkosen ”normaalin” pisteen voiton itselleen pinnalla. Luokan tiukkuudesta kertoo vain kolmen pisteen ero kakkosen ja vitosen välillä.

Muut luokat

TR2:ssa Hämeen Samuel Jääskeläinen oli ykkönen. MP-taidon Mikko von Plato toinen ja lajin veteraaneihin kuuluva MP-taidon Mika Oksanen kolmas.

TR3:ssa MP-taidon Arttu Sämpi oli aika ylivoimainen kotikallioilla. Hämäläiset Vilkku Selin ja Kristian Ilvessuo muut palkintopallilla.

TR5:ssä tervakoskelaisten kaksinkamppailu; Tommy Lind ykkönen ja Kake Kuusinen kakkonen.

TR6:ssa Vammalan Tomi Hämäläinen paras ennen Viron Mart Kalvea ja Kalle Iivanaista. Lajille ilopillerin tarjonnut Kuusamon Petri Määttä neljäs. Petrin tarvitsi ajaa ”vain” 900 km kisaan!

TR6J:ssä Viron Ott Holger Ross ajoi voittoon, Ylä-Savon Tuukka Leskinen oli kakkonen ja EMK:n Barry Rautia kolmonen.

TR7 oli Jere Mikkilän hallintaa.

TR7J:ssä jälleen virolaisvoittaja Karl-Gunnar Paalman. Lahden Juho-Pekka Reijo oli kakkonen ja mainitaan myös kilpailunjohtajan Ossi Jahnin Max poika, joka oli neljäs.

Teksti: P.T.Rapakivi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial