Motocross 24.06.2019

Vesterisen EM-osakilpailu vastoinkäymisiä täynnä Saksassa

Matias Vesterinen ei päässyt parhaimpaan iskuunsa. Kuva: Marko Vihriä.

Matias Vesterisen kilpailu motocrossin EM-sarjassa meni penkin alle Saksassa viikonloppuna. Ruokolahtelainen jäi ilman pisteitä kummassakin erässä, ja toisessa erässä hänen pyöränsä vaurioitui kaatumisessa.

EMX125-luokan Euroopan mestaruussarjan viides osakilpailu järjestettiin Saksan Teutschenthalin mäkisellä saviradalla. Vesterinen, 16, selviytyi lauantaisesta aika-ajosta kilpaeriin oltuaan oman ryhmänsä 16:ksi nopein. Vesterisen ryhmässä oli 43 ja toisessa ryhmässä 40 ajajaa, ja kummastakin ryhmästä finaalipaikan lunasti 20 nopeinta.

Lauantaina ajetussa ensimmäisessä erässä Vesterinen jäi 20 pistekuljettajan ulkopuolelle oltuaan yhden kaatumisen säestämänä 24. Sitä ennen Vesterinen oli ajanut kilpaa sijoista juuri 20 parhaan joukossa.

Sunnuntainen toinen erä jäi Vesterisellä kesken jo kilpailun alkuvaiheen kaatumisen seurauksena. Vesterinen ajoi suoralla pitkässä urassa olleeseen isompaan kuoppaan, minkä seurauksena hän kaatui vauhdikkaasti. Pyörän takaosa sai rytäkässä osumaa. Pyörä ei käynyt enää kunnolla, minkä takia Vesterinen kurvasi ratavarikolle. Siellä huomattiin pyörän bensatankin korkin irronneen kaatumisessa. Kun uusi korkki oli asennettu paikoilleen, Vesterinen palasi vielä radalle. Hyppyrin alastulossa satula meinasi kuitenkin irrota pyörän vaurioiden takia. Myös takalokasuoja roikkui rikkinäisenä ”sivulla”. Lisäksi Vesterinen oli jäänyt jo kierroksen kärjelle, joten hän päätti keskeyttää erän.

– Viikonloppuun mahtui paljon huonoa. Jo aika-ajo oli vaikea. Rata oli pitkien urien takia haastava, ja jengiä kaatui eteen vähän väliä. Syvistä urista ei oikein päässyt nousemaan pois, mikä lisäsi vaikeuksia. Jatkopaikka oli hyvä asia, Vesterinen kertasi.

– Startit eivät heikolta lähtöpaikalta onnistuneet, ja ajaminen oli vain turhan vaikeaa. Sunnuntaiksi rata oli möyhitty ja kasteltu pehmeämmäksi kuin lauantaina, mistä pidin. Se erä ei kuitenkaan kestänyt montaa kierrosta.

EM-sarjassa on vielä jäljellä kaksi osakilpailua. Imatran Moottorikerhon Vesterinen on sijalla 21.

Saksassa ajanut toinen suomalaiskuljettaja, Orimattilan Moottorikerhon Wiljam Malin ei selviytynyt aika-ajosta jatkoon. MM-sarjan puolella Tampereen Motocrossin Jere Haavisto ajoi ensimmäistä kertaa urallaan MM-pisteille oltuaan MX2-luokan toisessa erässä 17.

SM-osakilpailuvoittoa hakemaan

Vesterisen kausi jatkuu SM-sarjan kolmannen osakilpailun merkeissä Siilinjärvellä sunnuntaina. Motopalvelu Niemitalon ilmoittamana kilpaileva Vesterinen on MX2-luokan SM-pisteissä toisena, kun edessä on kilpailu lajin parissa arvostetulla, suurten korkeuserojen Hamulan hiekkaradalla.

– Siilinjärvellä on yksi Suomen hienoimmista radoista, missä mäet tuovat makeaa erityisfiilistä. Voitin siellä viime vuonna junioreiden Suomen Cupin erät ja MX2-luokan SM:ssäkin kulki hyvin, Vesterinen muisteli.

– Kolmen parhaan joukkoon on tavoitteeni, mutta jos paikka tulee, taistelen aivan varmasti urani ensimmäisestä SM-osakisavoitosta.

Espoon Moottorikerhon Emil Silander johtaa SM-sarjaa 15 pisteen erolla Vesteriseen. Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvinen on kolmantena, 12 pistettä Vesterisestä jääneenä. Erävoitosta saa 25 pistettä, ja SM-osakilpailuissa ajetaan kaksi erää. Kauden avauksessa toiseksi sijoittunut ja edellisen SM-osakilpailun MM-osakilpailun takia väliin jättänyt Jere Haavisto on mukana Siilinjärvellä.

EM-osakilpailun tulokset

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross