Motocross 09.10.2019

Vesterinen Suomen väreissä seitsemänneksi EM-maajoukkuekilpailussa

Emil Silander (vas.) ja Matias Vesterinen. Kuva: Minna Aaltonen

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen ajoi motocrossin EM-maajoukkuekilpailussa Puolassa viime viikonloppuna. Suomi sijoittui märissä oloissa käydyssä kilpailussa seitsemänneksi.

EM-maajoukkuekilpailussa ajettiin kahdessa kategoriassa. Suomen miesten joukkueen muodostivat alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan tuore Suomen mestari, Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson ja MXC/A:ssa yhden SM-osakilpailuvoiton ottanut, Vantaan Moottorikerhon Saku Mansikkamäki sekä aikuisten MX2-luokan Suomen mestari, Espoon Moottorikerhon Emil Silander ja MX2-luokan SM-hopeamitalisti Vesterinen. Naisissa Suomea edustivat naisten Suomen Cup -mestari, Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi sekä enduron maailman cup -hopeamitalisti, Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen.

Kilpailuasetelma oli siinä mielessä haastava, että Puolan Gdanskin kilpailualueella oli satanut viikon ajan ennen kilpailua. Rata olikin mutainen ja märkä, mutta järjestäjät saivat sen kunnostettua varsin hyväksi lauantaiksi möyhimällä radan pinnan rikki. Miehet ajoivat karsinnassa erinomaisesti neljänneksi ja naiset 11:ksi.

Miehissä kummatkin isot luokat, eli 125-kuutioiset kaksitahtiset ja 250-kuutioiset nelitahtiset pyörät ajoivat karsintaeränsä sekä kaksi finaalieräänsä yhdessä. Viimeistä kertaa 125-kuutioisella kilpaillut Vesterinen oli karsintaerässä 21.

– Rata oli yllättävän hyvä sateista huolimatta. Myös sunnuntaina aina viimeiseen erään saakka, jolloin se oli haastavampi. Kisassa oli myös korkea taso. Mukana oli muun muassa EM-sarjan kovia kuskeja ja MM-sarjan kokemusta omaavia ajajia, Vesterinen kuvaili.

Sunnuntain vastaisena yönä satoi jälleen vettä, kuten myös toisten erien aikaan. Vesterinen kaatui harmittavasti ensimmäisessä erässä kahdesti ja toisessa kerran. Ensimmäisen erän jälkimmäisessä kaatumisessa hän jäi vieläpä kierroksella häntä ohittaneen kärkikuljettajan yliajamaksi, koska tämä ei ennättänyt väistää ruokolahtelaiskuljettajaa. Vesterinen ei onnekseen varsinaisesti loukannut itseään tilanteessa, ja ajoi maaliin 23:tena. Toisessa erässä hän oli 20.

– Ajoni kulki erien aluissa, kunhan olin selvittänyt huonot starttini. Ensimmäinen lähtöni meinasi olla hyvä, mutta sitten vetäisin vahingossa pienemmän vaihteen sisään suoralla, joten pilalle meni.

Vesterinen kiersi tällä kaudella koko EMX125-luokan EM-sarjan, joten EM-maajoukkuekilpailuun osallistumisessa ei ollut henkisesti erikoista lähteä.

– Ei minulla ollut minkäänlaisia paineita kisan suhteen. Oli hienoa edustaa Suomea, vaikka se oma tulos olisikin saanut olla parempi. Erittäin mielelläni olin mukana.

Hindersson ajoi 85-kuutioisten pyörien luokassa seitsemänneksi ja toiseksi. Mansikkamäki oli 16:s ja 20. Silander jäi isojen pyörien avauserässä 17:ksi, mutta oli toisessa upeasti seitsemäs.

Maajoukkuekilpailun voitti Italia niukasti ennen Espanjaa. Tsekki oli kolmas. Ranska oli neljäs ennen Pohjoismaiden värisuoraa järjestyksessä Tanska, Ruotsi, Suomi ja Norja.

Suomen naiset ajoivat kuudenneksi. Mestaruuden vei Hollanti perässään Saksa ja Tanska.

Suomen joukkueenjohtajana toimi Turun Moottorikerhoa edustava naantalilainen Miska Aaltonen.

Vesterisen kauteen mahtuu vielä todennäköisesti yksi kilpailu, kun hänen on tarkoitus osallistua Tampere Supercrossiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.-9. marraskuuta.

Tulokset: http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus, Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross