Motocross 16.07.2019

Vesterinen pettyi motocrossin junioreiden MM-kilpailussa – suuntana SM-kotikilpailu Imatralla

Matias Vesterinen kuittaisi MX2-luokan SM-sarjan piikkipaikan itselleen. Kuva: Motonet SM-Motocross -tiedotus.

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen lähti hakemaan sijoitusta kymmenen parhaan joukosta motocrossin junioreiden MM-kilpailusta Italiasta viime viikonloppuna. Tulos oli kuitenkin paha pettymys, joten ruokolahtelainen käänsi jo katseensa sunnuntaiseen SM-osakilpailuun.

Vesterinen ajoi 125-kuutioisten pyörien sunnuntaisissa MM-erissä Pietramuratassa sijoille 39 ja 35, mikä tarkoitti 40 ajajan joukossa nollaa pistettä. Vesteriselle kirjattiin MM-tuloksissa paikka 37.

– Ei sitten ollut minkäänlaista tekemisen meininkiä kisassa. Lähtöni olivat aivan surkeita, mutta sen lisäksi ajoni oli huonoa. Kaaduin molemmissa erissä kerran, mutteivät sijoitukseni niillä selity, maanantai-iltana kotiinsa Itä-Suomeen Ruokolahdelle palannut Vesterinen purki pettymystään.

KTM Motorsport Finland -tiimin nimissä kansainvälisillä radoilla tänä vuonna kilpaillut Vesterinen ajoi MM-kilpailun poikkeuksellisesti ja erikseen sovitusti italialaisen MGR Motocross Teamin KTM:llä. Hän oli koko kilpailun ajan osa MGR-tiimiä ja operoi MGR-tiimirekan sekä -teltan suojissa.

– Tiimi ja pyörä toimivat moitteetta. Sain hyvin apua ja tiimin mekaanikko vastasi käytössäni olleesta pyörästä. Oma mekaanikkoni Teemu Viholainen oli myös auttamassa minua. Niistä homma ei ollut kiinni, vaan ihan omasta itsestäni.

– En tuntenut paineita kisasta eikä minua jännittänyt, mutta vastaavaa menoa minulla on ollut tänä vuonna kansainvälisissä kisoissa. Onneksi SM-sarjassa on kulkenut erittäin hyvin.

125-luokassa ajanut toinen suomalainen, Orimattilan Moottorikerhon Wiljam Malin ei selviytynyt lauantaisesta karsinnasta sunnuntaisiin finaalieriin. Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-sarjaa johtava Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson jäi 85-kuutioisten pyörien MM-kilpailussa ilman pisteitä ollen lopputuloksissa 27.

125-luokan maailmanmestaruuden voitti Italian Mattia Guadagnini. 85-luokassa titteliä juhli saman maan Valerio Lata. 65-kuutioisten pyörien luokassa MM-kullan pokkasi tsekki Vitezslav Marek.

Viime viikon tiistaina 17 vuotta täyttänyt Vesterinen ei voi enää ensi vuonna ikänsä puolesta osallistua kyseiseen junioreiden MM-kilpailuun.

Vesterisen oli tarkoitus ajaa Hollannin mestaruussarjan viimeinen osakilpailu perjantaina, mutta hän päätti jättää kilpailun väliin ja keskittyä kotiradallaan Imatralla sunnuntaina järjestettävään SM-sarjan neljänteen osakilpailuun. Vesterinen on MX2-luokan SM-pisteissä toisena. Sunnuntaina hänen tavoitteenaan on taistella uransa ensimmäisestä SM-erä- ja -osakilpailuvoitosta.

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus, Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross