Motocross 07.05.2019

Vesterinen lämmitteli Hollannin mestaruussarjassa EM-osakilpailua varten

Matias Vesterinen kilpailee tänä vuonna Euroopan, Hollannin ja Suomen mestaruussarjoissa. Kuva: Matias Vesterisen tiedotus.

Ruokolahtelainen Matias Vesterinen ajoi yhdeksänneksi motocrossin Hollannin mestaruussarjan toisessa osakilpailussa sunnuntaina. Ensi viikonloppuna Vesterinen jatkaa kauttaan Euroopan mestaruussarjassa Italiassa.

125-kuutioisten pyörien luokassa kilpaileva Vesterinen kärsi Hollannin Axelissa heikoista starteista, mutta nautti raskaalla hiekkaradalla ajamisesta.

16-vuotias kuljettaja oli kyseisen, Hollannin mestaruussarjan toisen osakilpailun kilpaerissä kymmenes ja seitsemäs, mikä toi yhteistuloksissa yhdeksännen sijan. Aika-ajossa Imatran Moottorikerhon edustaja oli seitsemänneksi nopein.

– Lähtöni olivat huonoja. Ensimmäisen erän starttini oli jopa todella surkea. Olin siinä noin 35:s, joten erän aikana tapahtunut nousu oli hyvä. Kakkoserässä olin pääsemässä viidennen sijan paikkeille, mutta avausmutkassa oli edessäni hässäkkää, joten menetin paikkoja. Olin ensimmäisen kierroksen jälkeen 13:tena, Vesterinen kertaa tapahtumia.

– Ajoni itsessään kulki hyvin. Jaksoin ajaa ja annoin kunnolla kaikkeni ”huonoon” kuntoon kuluneella hiekkaradalla. Päivän aikana satoi useamman kerran vettä, muttei eriemme aikana. Pidin kisasta.

Samassa 125-kuutioisten luokassa Orimattilan Moottorikerhon Wiljam Malin sijoittui yhteistulosten 14:ksi.

85-kuutioisten pyörien luokassa Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson ajoi seitsemänneksi.

Hollannin mestaruussarjan ensimmäisessä osakilpailussa huhtikuun puolivälissä Vesterinen sijoittui avauserässä kuudenneksi. Toinen erä keskeytettiin varsin erikoisten tapahtumien jälkeen. Järjestäjät eivät saaneet lähtöpuomia toimimaan koko päivänä, ja 125-luokka starttasi kakkoseräänsä lippulähdöllä. Osa kuljettajista ennakoi, eli ”varasti” startissa reilusti, ja kilpailu lopulta keskeytettiin kolmannella kierroksella. Lähtöä ei uusittu, vaan päivän tulokset laskettiin ensimmäisen erän perusteella.

Vesterinen on sarjassa seitsemäntenä, kun ajamatta on kaksi osakilpailua.

Hollannin kovin kilpasarja

Hollannissa ajetaan usean eri moottoriliiton sarjoja, joista sunnuntainen KNMV-liiton Dutch Masters -sarja on kovatasoisin. Sen pääluokkiin osallistuu useita maailmanmestaruussarjoja kiertäviä kuljettajia.

Vesterisen luokan kolmen kärjen muodostivat sunnuntaina järjestyksessä Kjell Verbruggen, Liam Everts ja Nikita Kucherov. Heistä belgialainen Everts kerää aina huomiota olemalla kymmenkertaisen maailmanmestarin, Stefan Evertsin poika. Liamin isoisä, Stefanin isä, Harry Everts voitti aikanaan neljä MM-kultaa. Liam on tällä hetkellä 125-kuutioisten Euroopan mestaruussarjassa yhdeksäntenä. Hollantilainen Verbruggen löytyy EM-sarjasta sijalta 14. Venäläinen Kucherov ei ole avannut EM-pistetiliään.

Sunnuntaina neljänneksi jäänyt ja aika-ajot suvereenisti nimiinsä vienyt hollantilainen Kay de Wolf on EM-sarjassa kolmantena.

Vesterinen on kyseisessä EMX125-luokan EM-sarjassa kahden osakilpailun jälkeen 13:tena.

EM-kauden avaus Hollannin Valkenswaardissa maaliskuun lopulla meni Vesterisellä heikosti eikä pistetili auennut. Suurin syy löytyi siitä, että hän kaatui rajusti ensimmäisen erän alkumetreillä lyöden muun muassa päänsä. Vesterinen ajoi ensimmäisen erän maaliin ja oli mukana myös toisessa erässä, mutta paras terä oli syystä poissa. Aika-ajossa Vesterinen oli ollut oman ryhmänsä 11:ksi nopein. Hänen ryhmässään oli 50 ajajaa ja kahdessa aika-ajoryhmässä yhteensä 99 kuljettajaa, joista 40 selviytyi finaalieriin.

Toisessa EM-osakilpailussa Italian Trentinossa huhtikuun alkupuolella tuli onnistuminen Vesterisen ajettua eräsijat yhdeksän ja seitsemän, joilla irtosi yhteistulosten kahdeksas sija. Parempaakin oli tarjolla, sillä Vesterinen ajoi kakkoserässä viidentenä, kunnes hänen pyöränsä takajarru hajosi.

EM-kausi jatkuu Italiassa

EM-kauden kolmas osakilpailu järjestetään tulevana viikonloppuna Italian Mantovassa. Vesterinen ei ole aiemmin vieraillut kyseisellä hiekkapohjaisella radalla. Samassa yhteydessä ajetaan motocrossin pääluokkien, MXGP ja MX2, MM-osakilpailu. Lisäksi radalla nähdään isot kaksitahtiset pyörät EMX2T-luokan merkeissä.

– Lähdöt ovat aina kaikissa kisoissa tärkeitä. Kun ne onnistuvat, vauhtini riittää EM:ssä ainakin sijoille 5-10, Vesterinen kertoo.

– Minulla on hyvä fiilis suunnatessani Mantovaan.

EMX125-luokkaan on ilmoittautunut 93 kuljettajaa, joista 40 selvittää tiensä lauantain aika-ajoista sunnuntain kilpaeriin. Aika-ajot ajetaan kahdessa ryhmässä, joista kummastakin 20 nopeimman kierrosajan kellottanutta pääsee jatkoon.

Mantovassa EMX125-luokassa kilpailee suomalaisista myös Wiljam Malin, joka edustaa Vesterisen kanssa KTM-pyörämerkin Suomen maahantuojan KTM Motorsport Finland -tiimiä.

EM-sarjassa ajetaan yhteensä seitsemän osakilpailua.

Vesterinen on viettänyt lähes koko kuluvan vuoden ulkomailla lukuun ottamatta huhtikuun puolivälissä kotona Imatran pohjoispuolella Ruokolahdella suorittamaansa noin viikon mittaista piipahdusta.

Matias Vesterinen on viettänyt lähes koko kevään ulkomailla. Kuva: Matias Vesterinen -tiedotus.

SM-kausi siintää edessä

Vesterinen kilpailee tänä vuonna myös MX2-luokan kuusiosaisessa Suomen mestaruussarjassa. Kausi käynnistyy sunnuntaina 19. toukokuuta Hyvinkäällä.

Vesterinen sijoittui viime vuonna ensimmäisellä MX2-kaudellaan SM-sarjassa seitsemänneksi. Hän voitti alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cup -mestaruuden.

Seuraa Matias Vesterisen kilpailukautta Facebookissa.

Teksti: Matias Vesterinen -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross