Motocross 05.08.2019

Vesterinen jälleen pistesijoille motocrossin EM-sarjassa

Matias Vesterinen otti toisen kerran EM-kauden aikana pisteitä kummastakin erästä. Kuva: Marko Vihriä.

Matias Vesterinen palasi pistekantaan motocrossin EM-sarjassa, kun EMX125-luokan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Belgiassa viikonloppuna. Lommelin legendaarinen hiekkarata oli maineensa veroisessa kunnossa, ja paremmilla lähdöillä ruokolahtelainen olisi voinut olla kymmenen parhaan joukossa.

Vesterinen, 17, ajoi EMX125-luokan kuudennen osakilpailun erissä 19:ksi ja 16:ksi, eli EM-pisteille 20 parhaan joukkoon. Vesterinen oli yhteistuloksissa 19.

MX2-luokan Suomen mestaruussarjaa johtava KTM Motorsport Finland -tiimin nuorukainen manasi jälleen huonoja starttejaan. Suomessa lähdöt ovat olleet Vesterisen bravuureja, mutta kansainvälisellä tasolla hän on ollut harmillisen hukassa niin EM-osakilpailuissa kuin MM-kilpailussakin.

– Lähtöni olivat aivan surkeat. Pitäisi varmaan harjoitella niitä vielä enemmän, sillä jostain syystä ne eivät onnistu ulkomailla, Vesterinen hämmästeli.

Positiivisuutta Vesterisen viikonloppuun toi erityisesti lauantaisen ensimmäisen erän onnistuneet ohitustalkoot häntäjoukoista parhaimmillaan 15:ksi sekä yhden osakilpailun jälkeen paluu EM-pisteiden keräilijäksi.

– Ensimmäisen erän alku oli lähdön jälkeen erittäin hyvä. Pääsin todella monesta ohi jo ensimmäisellä kierroksella ja muillakin alkukierroksilla. Siitä tuli mukava fiilis.

– Pehmeä hiekkarata oli todella kulunut ja ohittelu sekä lämmin keli veivät voimia, joten väsyin erän lopussa. Kaaduin vielä viimeisellä kierroksella ja putosin siinä pari sijaa.

Vesterinen oli sunnuntaina ajetussa toisessa erässä paremmalla sijalla maalissa kuin lauantaina, mutta hän ei ollut täysin tyytyväinen otteisiinsa.

– Ensimmäiset kierrokset olivat haastavia. En oikein päässyt muista ohi ja ajoin pari kertaa ulos radalta. Ajoni tuntui jotenkin vaikealta. Toki rata oli vielä lauantaitakin pehmeämpi, kuluneempi ja pattisempi.

Vesterinen uskoo, että onnistuneilla starteilla hän olisi hätyytellyt sijoituksia kymmenen parhaan joukossa.

EM-sarjassa hän on nyt sijalla 21 ennen Ruotsin Uddevallassa 24.-25. elokuuta järjestettävää viimeistä osakilpailua.

Belgiassa EMX125-luokan EM-eriin selvitti ensimmäistä kertaa karsinnoista tiensä Hyvinkään Moottorikerhon nuori Sampo Rainio. Hän ajoi eräsijat 29 ja 24 jääden vielä ilman EM-pisteitä. Orimattilan Moottorikerhon Wiljam Malin karsiutui eristä.

Samassa yhteydessä ajetussa MM-sarjan osakilpailussa Imatra Motocrossia edustava Rene Rannikko osallistui ensimmäistä kertaa MM-sarjan kovimpaan luokkaan, MXGP-luokkaan. Vasta hiljattain loukkaantumisen jälkeen radoille palannut Rannikko jäi ilman pisteitä oltuaan kummassakin erässä joukon hännillä 25.

SM-sarjan kärkipaikkaa puolustamaan Alavudelle

Vesterinen ajoharjoittelee vielä tiistaina Belgiassa, minkä jälkeen hän lentää Suomeen keskiviikkona. Sunnuntaina on edessä MX2-luokan SM-sarjan viides, eli toiseksi viimeinen osakilpailu Alavudella, missä Vesterinen kilpailee koko sarjan tavoin Team Motopalvelun väreissä. Vesterinen nousi ensimmäistä kertaa urallaan Suomen mestaruussarjan kärkeen edellisessä osakilpailussa kotiradallaan Imatralla.

– Lähden Alavudelle jatkamaan tasaista kauttani. Podium-sijoitus on mielessäni, kuten myös osakilpailuvoitto. Sarjajohtajana olisi tarkoitus pysyä, Vesterinen maalailee sen kummemmin erinomaista sarjatilannetta ihmettelemättä.

Alavudella ajetaan pääosin hiekkapintaisella radalla, jossa pieni osuus on kovempaa savimaata. Radan persoonallisuuksiin lukeutuvat useat mäet, ja rata kerää vuosittain kehuja useilta SM-sarjan kuljettajilta. Myös yleisölle rata on mieluinen, sillä sen näkee suurimmalta osin yhdestä ja samasta katsomopaikasta.

– Alavuden rata kuluu kisoissa pattiseksi, ja on sitä kautta raskas. Rata on hieno ja mäkien ansiosta omanlaisensa. Omasta mielestäni paras kohta on startin jälkeen, kun noustaan mäkeä ylös pehmeälle rataosuudelle.

– Sunnuntaina on tärkeää onnistua starteissa ja ajaa koko ajan tasaisen hyviä kierrosaikoja. Tietenkin minun pitää myös vetää kovempaa kuin muut.

Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden SM-kilpailupäivän ensimmäiset erät käynnistyvät Murronnevan radalla sunnuntaina kello 12:00. Kaikki luokat ajavat kaksi kilpaerää, joiden yhteistulokset ratkaisevat kuljettajien sijoitusjärjestyksen. Jo lauantaina Alavudella kilpaillaan Suomen Cup -luokkien merkeissä sekä ATV-luokissa.

Rata sijaitsee osoitteessa Risujoentie 197, Alavus. Pääsyliput maksavat 10 euroa per päivä, alle 12-vuotiaat pääsevät veloituksetta nauttimaan huippumotocrossista.

Tulokset

Seuraa Matias Vesterisen kilpailukautta Facebookissa

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross