Motocross 16.05.2019

Vesterinen hakee palkintosijaa motocrossin SM-avauksessa

Matias Vesterinen kilpailee tänä vuonna Euroopan, Hollannin ja Suomen mestaruussarjoissa. Kuva: Matias Vesterisen tiedotus.

Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen ei selviytynyt aika-ajosta finaalieriin motocrossin Euroopan mestaruussarjan kolmannessa osakilpailussa Italiassa viime viikonloppuna. Nyt 16-vuotiaan katse on tiukasta kärkikolmikossa, kun Suomen mestaruussarja käynnistyy Hyvinkäällä sunnuntaina.

Vesterisen kausi 125-kuutioisten pyörien EMX125-luokan EM-sarjassa on käynnistynyt vaihtelevasti. Hän jäi rajun kaatumisen seurauksena ilman pisteitä kauden avauksessa Hollannissa. Toisessa osakilpailussa Italian Trentinossa irtosi hyvät pisteet osakilpailun kahdeksannella sijalla. Viime viikonloppuinen kolmas osakilpailu Italian Mantovassa meni puolestaan penkin alle, sillä Vesterinen jäi omassa aika-ajoryhmässään 22:ksi, kun 20 nopeinta selvisi 40 ajajan EM-eriin. Jatkopaikkaan olisi tarvittu reilu kymmenys nopeampi aika.

– Sain tehtyä kaksi ok kierrosta. Sillä nopeammalla jäin tosin pitkäksi aikaa hitaamman kuskin taakse. Kun pääsin hänestä ohi, laitoin vahingossa välivapaan (vapaa vaihde) juuri ennen hyppyriä, Vesterinen kertoo.

– Sen jälkeen aloin jännittää, kun jatkopaikka ei irronnut. Tein virheitä muilla yrityksilläni ja kaaduinkin pari kertaa. Myös rata alkoi kulua ja esimerkiksi pattisuoran alku meni jo huonoksi, mikä vaikeutti nopeamman kierrosajan tekemistä.

Vesterinen harmitteli jatkopaikan menetyksen lisäksi sitä, että sunnuntain kilpaerä hurjissa oloissa vesisateen mutaliejuksi muokkaamalla radalla olisi sopinut hänelle.

Vesterisen tavoin vaille EMX125-luokan finaalipaikkaa Mantovassa jäi kilpailun toinen suomalainen, Orimattilan Moottorikerhon Wiljam Malin.

SM-kausi käyntiin

Ensi sunnuntaina Vesterinen aloittaa kotimaisen kilpailukautensa Hyvinkään Vauhtipuistossa, missä korkataan käyntiin Suomen mestaruussarja luokissa MX1, MX2 ja alle 15-vuotiaiden MXC/A. Vesterisen tavoitteena on täräyttää ensimmäistä kertaa urallaan kahden erän yhteistuloksissa palkintokorokesijoitukselle MX2-luokassa.

Viime vuonna Vesterinen ajoi ensimmäisellä täydellä niin sanotulla aikuisten kilpailukaudellaan parhaimmillaan kertaalleen MX2-luokan erässä kolmanneksi. Ruokolahtelainen oli SM-loppupisteissä seitsemäs. Alle 18-vuotiaiden Suomen Cupissa irtosi mestaruus.

– Kolmen parhaan joukkoon ajaminen on tavoitteeni. Ja jos vain mahdollisuus tulee, aion taistella voitosta, Vesterinen luotaa.

– Hyvinkäällä on hieno rata. Toivottavasti järjestäjät möyhivät sen syvältä pehmeäksi ja kastelevat hyvin. Silloin rata kuluu paljon ja on vain parempi.

Vesterinen ennakoi MX2-luokan kovimpien kuljettajien joukkoon asettuvan ainakin Tampereen Motocrossin Jere Haaviston, Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvisen ja Espoon Moottorikerhon Emil Silanderin.

Ensimmäistä kertaa nelitahtisella

Vesterinen kilpailee SM-sarjassa ensimmäistä kertaa 250-kuutioisella nelitahtisella KTM:llä, kun EM-sarjassa hän käyttää 125-kuutioista kaksitahtista KTM:ää. Hän on ehtinyt harjoitella orimattilalaisesta Motopalvelusta hankitulla ”pikkunelarilla” muutaman kerran.

– Minulla on ”piikkiseni” Belgiassa, joten tämä ratkaisu helpottaa jo ihan pelkästään kisatoimintaani, koska ei tarvitse kuljettajaa kalustoa Suomen ja Euroopan välillä, Vesterinen muistuttaa.

– Pikkunelari tuntuu hyvältä ja ajan vakiopyörällä. Jos olisimme hankkineet vielä erikseen piikkisen Suomessa, olisi se vaatinut todennäköisesti hieman laittamista SM-sarjaa varten. Nelari on pikkuisen raskaampi ajaa, mutta siinä on myös enemmän tehoja. Tykkään pyörästä.

Kilpailuerät käynnistyvät Hyvinkään Vauhtipuistossa (Hikiäntie 1508, Hyvinkää) sunnuntaina kello 12:00 MXC/A-luokan osalta. MX2:n ensimmäinen erä starttaa kello 12:40 ja MX1:n kello 13:25. MX2:n toinen erä on vuorossa kello 15:40.

Lauantaina Hyvinkäällä kilpaillaan alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan sekä kolmen veteraani-ikäluokan Suomen Cup -avaus. Radalla nähdään myös ATV SM ja ATV veteraanien Suomen Cup -osakilpailu.

Lisätiedot:
www.sm-motocross.fi

Seuraa Matias Vesterisen kilpailukautta Facebookissa.

Teksti: Matias Vesterinen -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross