Motocross 20.05.2019

Vesterinen ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle SM-motocrossissa

Matias Vesterinen kuului MX2-luokan SM-avauksen parhaimmistoon Hyvinkäällä. Kuva: Jani Hovi, Xracing.

16-vuotias Matias Vesterinen onnistui tavoitteessaan ajaa kolmen parhaan joukkoon, kun motocrossin Suomen mestaruussarjan kilpailukausi 2019 käynnistyi Hyvinkäällä sunnuntaina. Imatran Moottorikerhon kuljettaja ajoi vakuuttavasti kolmanneksi.

Viime vuonna alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cup -mestaruuden voittanut ja aikuisten MX2-luokassa seitsemänneksi sijoittunut Vesterinen kuittasi uuden MX2-kauden aluksi yhteistulosten kolmossijan Hyvinkään hiekkaradalla.

Vesterinen asetti tavoitteensa palkintosijoille jo ennen kilpailua, vaikka ennakoikin haasteen olevan kova. Ruokolahtelainen oli aika-ajossa neljänneksi nopein. Erissä irtosi sijat kaksi ja kolme.

– Olen totta kai erittäin tyytyväinen. Kisa meni kokonaisuudessaan hyvin ja ilman suurempia vaikeuksia. Luotin itseeni, mutta silti mietin mahdollisia kovimpia vastustajiani, Vesterinen kuvaili.

– Vein kummankin erän startit nimiini. Se auttoi paljon. Minulla on ollut tänä vuonna vaikeuksia lähdöissä, vaikka EM-sarjan ensimmäisessä Italian-osakisassa onnistuinkin.

MX2-luokan SM-sarjan ennakkosuosikeista Tampereen Motocrossin Jere Haavisto oli vauhdillisesti kenties joukon vahvin, mutta yksi kaatuminen avauserässä rokotti hänen tulostaan. Espoon Moottorikerhon Emil Silander voitti erän ja oli toisessa kakkonen, mikä toi hänelle kokonaisvoiton. Haavisto sijoittui toiseksi.

– Minulla menivät kädet ”tukkoon” ensimmäisen erän alkupuolella, joten ajoni ei ollut hyvää enää lopussa.

– Toisessa erässä pystyin ajamaan rennommin ja kovempaa vauhtia. Harmittavasti sammutin pyöräni muutama kierros ennen maalia ja Silander ehti ohitseni. Kakkospaikka oli todella varmasti käsissäni ennen virhettäni.

– Haavisto oli tänään meitä muita nopeampi, muttei hän kuitenkaan ihmesuoritukseen pystynyt. Silander oli myös hieman minua nopeampi, mutta toisaalta hän ei saanut minua takamatkaltaan ajamalla kiinni toisessa erässä.

Vesterinen kilpaili Hyvinkäällä poikkeuksellisesti 250-kuutioisella nelitahtisella KTM-pyörällä, jonka hän hankki SM-sarjaa varten orimattilalaiselta Motopalvelulta. Vesterinen kilpailee tavallisesti 125-kuutioisella kaksitahtisella KTM:llä Euroopan mestaruussarjan EMX125-luokassa ja Hollannin mestaruussarjassa.

MX1-luokan SM-avauksen voitti virolainen Karel Kutsar. Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan ensimmäisen osakilpailun ykkönen oli Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson.

SM-kausi jatkuu Karkkilan saviradalla sunnuntaina 9. kesäkuuta.

Seuraavaksi EM-osakilpailu Ranskassa

Vesterisen kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna EMX125-luokan neljännessä EM-osakilpailussa Ranskassa. Maanantaina Euroopan-majapaikkaansa Belgiaan suunnannut Vesterinen ei ole aiemmin ajanut Saint Jean d’Angelyn saviradalla.

– Ensimmäisenä pitää selvittää lauantainen karsiva aika-ajo puhtaasti ja sitä kautta suunnata vahvana kisaeriin. Tavoitteeni on kymmenen parhaan joukossa, Vesterinen kertoo luottavaisena.

– Olen hyvillä mietteille, vaikka rata onkin todennäköisesti vaikea. Saviradalla on paljon ylä- ja alamäkiä. Minulle olisi parasta se, että järjestäjät kastelisivat radan kunnolla ja möyhisivät sen pehmeämmäksi. Kuivana rata on kivikova.

KTM Motorsport Finland -kuljettaja Vesterinen on Italian Trentinossa ajamiensa pisteiden turvin EM-sarjassa 15:tenä.

Tulokset Hyvinkää SM-motocross 19.5.2019

Seuraa Matias Vesterisen kilpailukautta Facebookissa.

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross