Cross Country 15.05.2019

Vesivehmaa Grand Nationalin ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina – Edessä monipuolinen tapahtumaviikonloppu

VGN:ssä kilpaillaan niin Eurooppa Cupissa kuin SM- ja Suomen Cup -sarjoissa, mutta myös lukuisille eritasoisille harrastajille löytyy luokkansa. Kuva: VGN tiedotus

Suomen suurimman cross country -kilpailun Vesivehmaa Grand Nationalin varsinainen ilmoittautuminen sulkeutuu tulevana sunnuntaina. Kilpailuviikonloppuna on luvassa monipuolinen tapahtumatarjonta.

– Keli näyttää erinomaiselta, reitti on hiottu entistä paremmaksi ja nyt jo lähes 500 kuskia on ilmoittautunut kisaan. Toisin sanoen olen erittäin tyytyväinen kisan järjestelyihin tähän mennessä ja odotan kyllä huikeaa viikonloppua. Nyt kannattaa mattimyöhäistenkin laittaa ilmoittautumiset sisään, ettei joudu starttaamaan takarivistä, kertoo tapahtuman promoottori Juuso Pulliainen.

Kilpailuun voi osallistua niin motocross- kuin enduropyörällä. Mukana on myös ATV-luokka sekä sunnuntain pari- ja joukkuekilpailut prätkille.

Kaikki, jotka ilmoittautuvat sunnuntaihin 19. toukokuuta mennessä osallistuvat 2 x 100€ 24MX -lahjakortin sekä Finnlinesin autolauttamatkan arvontaan.

Paikanpäällä leiriytyminen on sallittu ja ruoka- ja juomahuollosta vastaa hyvin varusteltu Pelicansin ravintolateltta.

Ilmoittautuminen & lisätiedot:

www.nordicsportevent.fi

Uudistunut VGN

Vesivehmaa Grand National (VGN) on tänä vuonna kasvanut uusiin mittoihin ja kilpailun kolmas vuosi tuo mukanaan varsinaisen megatapahtuman Vesivehmaan lentokentälle. Suomen suurimman cross country -kilpailun lisäksi alueella on runsaasti muutakin nähtävää ja jännitettävää.

Varttimailin kiihdystyskisat

FHRA järjestää lauantaina lentokentän kiitoradalla Amerikan rauta -kiihdytyskisat, johon kuka vain voi osallistua ja taistella varttimailin herruudesta katulaillisella kalustolla. Kiihdyttämään on ilmoittautunut jo varsin mielenkiintoinen kattaus autoja aina Ferrareista ja Laborghineistä todella nopeisiin jenkkiautoihin ja kaikkea siltä väliltä.

Hyötyajoneuvonäyttely

Oletko miettinyt uuden kuljetuskaluston tai kenties työajoneuvon hankkimista, ehkä kaipaat vinkkejä oman kalustosi rakentamiseen? Samaan aikaan VGN:n kanssa lentokenttäalueella on suuri hyötyajonevonäyttely, jossa näytillä useiden eri merkkien rakentamattomia sekä rakennettuja pakettiautoja. Mukana on ainakin: Ford, Peugeot, Mercedes-Benz, Toyota sekä Volkswagen.

Moottoripyörien kokoontumisajot

Motoristit koulukiusaamista vastaan yhdistys (MKKV) kerää katumotoristit yhteen hyvän asian puolesta ja järjestää kokoontumisajon, joka päättyy lentokenttäalueelle. Mukaan on ilmoittutunut jo satoja motoristeja erilaisilla prätkillä. Sään salliessa paikalla saatetaan nähdä jopa 1000 motoristia, eli paikalla on myös runsaasti upeita moottoripyöriä. MKKV Ry kerää letkan kasaan Jenkkapirtille kello 13:45 (Anianpellontie 718, Asikkala) ja siitä letka ajaa Vesivehmaan lentokentälle.

Moottoripyöränäyttely

Koko viikonlopun lentokentällä on myös nähtävillä suuri kattaus kauden uutuusmoottoripyöriä, kun alan suurimmat toimijat kuten Honda, Kawasaki, KTM, Husqvarna, Suzuki, Gas Gas ja Sherco tuovat mallistonsa nähtäväksi. Paikalla pääsee siis tutustumaan myös kauden kuumimpiin uutuuksiin.

Mopo- & kevarimiitti

Lahden seudun mopoilijat järjestävät lauantaina mopo- ja kevarimiitin lentokentälle, jonne on ennakkoilmoittautunut jo yli 600 kuskia. Paikalle on saapumassa iso määrä nuorisoa ympäri Suomen.

Stunt Freaks Team

Koko Suomen rakastamat hurjapäät, eli Stunt Freaks Team (SFT) on mukana tapahtumassa ja on luvannut laittaa kunnon stunt-shown pystyyn ja jottei SFT:n jätkille viikonloppu olisi pelkästään keulimista ja kuminpolttoa, ovat ukot lupautuneet myös laittamaan itsensä kunnolla likoon ja lähtevät ajamaan itse VGN-kisan.

Teksti: VGN tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country