Rallisprint 08.10.2017

Vesa Rissanen Historic Rallisprint -sarjan mestariksi

Vesa Rissasen viikonlopun urakka jatkui Naantalin Historic Rally Trophy -rallin jälkeen Kiteellä Historic Rallisprint -sarjan päätöskisassa sunnuntaina. Kuva: Jouko Väistö/Koti-Karjala

Pieksämäkeläiselle huoltamoalan yrittäjälle Vesa Rissaselle mennyt viikonloppu oli autourheilun parissa kova koitos. Ensin lauantaina Rissanen taisteli Historic Rally Trophyn nuottisarjan mestaruudesta Naantalin ja Mynämäen ympäristössä, mistä yötä vasten joutui jälleen siirtymään aamuksi toiselle puolelle Suomea Kiteelle, jossa ratkaistiin Historic Rallisprint -sarjan mestaruus.

Muutaman tunnin nukkumisen jälkeen Rissasen ensimmäinen ajosuoritus Kiteen, noin neljän kilometrin mittaisella soratiellä onnistui hyvin. Historic-luokassa ajavista Rissasen aika oli kolmanneksi nopein hirvensalmelaisen Esa Vahvaselän ja kiuruveteläisen Niko Allisen jälkeen.

– Kannatti ehdottomasti tehdä tämäkin reissu, ainahan se kannattaa, kun voittaa, totesi Rissanen päiväurakkansa jälkeen.

Toinen ajokerta ja ajan mahdollinen parantaminen jäi Rissaselta kuitenkin väliin, sillä auton tekniikka petti.

– Vaihdelaatikko jumitti jo heti ensimmäisen startin lähdössä. Sitten onneksi kolmosvaihde napsahti paikalleen ja pääsin ajamaan, mutta muita vaihteita ei käytössä ollut. Aika onneksi riitti luokkavoittoon ja sen myötä varmistui rallisprint-mestaruus. Tyytyväinen tässä täytyy olla, jutteli Rissanen.

Rissanen sai näin hieman lohtua eiliseen lievään pettymykseen, kun mies jäi Historic Rally Trophyn nuottisarjassa kakkoseksi. Mestaruuteen olisi tarvittu luokkavoitto, mitä ei tällä kertaa tullut.

– Vaihdelaatikko oireili jo rallissa, mutta ei se lopputulokseen eikä ajoon vaikuttanut. Kova kisa oli, mutta jäätiin kakkoseksi. Nuotista ajaminen oli meille uutta, ja ensi vuodeksi suunnitelmissa onkin, että palaamme luokkaan, jossa ennakkotutustuminen ei ole sallittua, paljasti Rissanen.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint