Jäärata 15.02.2016

Vesa Kalliolle tuplavoitot Seinäjoen SM-jääradalta

Vesa Kallio vei nimiinsä jääradan SM-kauden avauksessa JR Lites -luokan molemmat erät. Kuva: Juhani Lind

Jääradan SM-kauden avauskisa Seinäjoen Kyrkösjärveltä oli Kallion molemmille veljeksille voitokas, kun Vesa ajoi molempien JR Lites-luokan erien voittoon sekä tullen kolmanneksi JR Open-luokan erissä, joista veli Mika Kallio vei voitot. Kilpailujärjestäjät olivat tehneet kovan työn, jotta kilpailujen ajaminen oli mahdollista, ottaen huomioon viime aikojen vetiset olosuhteet.

-Tosi iso kiitos järjestäjille, että rata oli näin hienossa kunnossa. Oltiin positiivisesti yllättyneitä miten vähän vettä radalla oli. Tietysti päivän mittaan veden määrä lisääntyi joka aiheutti omat haasteensa kilpailijoille.

JR Lites-luokan ensimmäisessä erässä Vesa kiskoi heti ensimmäisen kierroksen jälkeen ison kaulan muuhun porukkaan, mutta erä keskeytettiin Niklas Ajon harmilliseen kaatumiseen. Myös toisen erän voitto tuli, mutta Kari Vehniäinen pysyi tällä kertaa iskuetäisyydellä. JR Open-luokassa taas pyörän pito-ongelmat jättivät valkeakoskelaismiehen 3:lle sijalle molemmissa erissä.

-Saatiin pikkupyörä toimimaan todella hienosti tälle radalle, ja ajaminen oli todella hauskaa ja pystyin ajamaan virheettömästi molemmat erät. JR Open luokkaan en saanut isoa pyörää toimimaan yhtään niin hyvin, ja ajaminen oli vaikeaa ja raskasta kun pitoa ei löytynyt. Vaikka rata olikin olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa, oli jään rakenne kuitenkin semmoinen, että pitoa oli vaikea löytää.

-Vielä jää nähtäväksi, mihin kaikkiin osakilpailuihin aika riittää osallistua. Iso kiitos kuitenkin mekaanikoille ja apujoukoille jotka mahdollistivat tähän kisaan osallistumisen.

 Lähde: Kallio Racing tiedotus

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/Jääradan SM-avaus kuhisi MM-nimiä
Seinäjoen SM-kilpailun tulokset

Uusimmat

Lisää aiheesta