Road Racing 30.09.2016

Vesa Kallio: “Ilman muuta tavoite saada Tuuli podiumille myös Ranskassa”

Niki Tuuli teki historiaa Saksan Lausitzringillä nousemalla ensimmäisenä suomalaisena Supersportin MM-sarjan podiumille.

Kallio Racing ja Niki Tuuli lähtevät Saksan MM-kisan superyllätyksen jälkeen tavoittelemaan tulevana viikonloppuna toisintoa Ranskaan.

Kallio Racingin Niki Tuuli teki suomalaista moottoriurheiluhistoriaa kaksi viikkoa sitten nousemalla villin kortin kuljettajana kauden ensimmäisessä MM-osakilpailussaan ensimmäisenä suomalaisena Supersportin MM-sarjan palkintopallille. Kilpailua alussa jopa johtanut Tuuli kävi tiukkaa taistoa nelinkertaisen maailmanmestarin Turkin Kenan Sofuoglun kanssa ja sijoittui lopulta toiseksi.

Superstock 600 -luokan Suomen mestaruuden tällä kaudella voittanut nuorukainen yllätti Saksan Lausitzringillä suorituksellaan myös kansainväliset piirit, sillä MM-Supersport on maailman kovin tuotantopyöräluokka. Lisäksi Tuuli nakutti nimiinsä rataennätyksen heti kauden ensimmäisessä MM-kisassaan. Suoritus tuntui yllättäneen kaikki muut paitsi tiimin itsensä.

Vesa Kallio on erittäin tyytyväinen Niki Tuulen nykyiseen vauhtiin, jota on hiottu tänä vuonna lähinnä kotimaan radoilla. Kuva: Nita Korhonen

Vesa Kallio on erittäin tyytyväinen Niki Tuulen nykyiseen vauhtiin, jota on hiottu tänä vuonna lähinnä kotimaan radoilla. Kuva: Nita Korhonen

– No se meni niin kuin etukäteen sanoin, että podiumia lähdetään hakemaan, Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio naurahtaa.

– Tiesin, että se on onnistuessa mahdollista. Meillä meni viikonloppu lähes täydellisesti. Tietysti se, että Niki pystyi taistelemaan Kenanin kanssa kärjessä, niin se saattoi ehkä olla jopa itsellenikin pieni yllätys, mutta kyllä mä tiesin, että meillä on saumat taistella voitoista tällä kaudella kisoissa, jos vain kaikki asiat loksahtaa kohdalleen ja tuolla Saksassa ne loksahti ja tulos oli sen mukainen.

Tuulen huikeaa suoritusta on hehkutettu useissa alan kansainvälisissä medioissa.

– On ollut hienoa nähdä, että se on noteerattu pitkin Saksaa ja ulkomaita myöten ja Suomessakin, Kallio iloitsee.

Nyt Tuulella on edessään tulevana viikonloppuna Ranskan Magny Coursissa toinen villin kortin MM-kilpailu, jossa tiimin on tarkoitus jatkaa hyviä otteitaan.

– Tietysti toivotaan, että on sama meininki, mutta ilman muuta tästä lähdetään käytännössä taas uuteen kisaan ihan nollasta. Ei se edellisen kisan tulos enää kauheasti auta, kun Ranskaan mennään. Tietysti kuskin itseluottamus on kohdillaan, mikä tarvitseekin olla, mutta kyllä tiiminä lähdetään edelleen työskentelemään samalla lailla kuin työskenneltiin Saksassakin ja ilman muuta lähdetään taistelemaan samanlaisista sijoituksista.

Niki Tuuli osallistuu yhteensä kolmeen MM-sarjan osakilpailuun villillä kortilla. Magny Coursin jälkeen seuraava koitos on 14.-16. lokakuuta ajettava Espanjan Jerezin osakilpailu.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kallio Racingin Niki Tuuli Upeasti toiseksi MM-startissa Saksan Lausitzringillä

Niki Tuuli MM-haasteesta: Tavoite palkintopallilla

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing