Ralli 06.03.2017

Vesa Hirvosella vaiherikas talvikausi F-rallisarjassa

Joensuulainen Vesa Hirvonen lähti uutena kuskina kilpailemaan F-rallisarjaan. Kuva: Marko Kyöstilä

Joensuulainen Vesa Hirvonen lähti uutena kuskina kilpailemaan F-rallisarjaan ja vakiinnutti talvikaudella paikkansa sarjan kärkikuskien joukossa. Nopeaksi tiedetty, Idän Pikajuna -lempinimellä tunnettu, autourheilija olikin kilpailukykyisessä vauhdissa kaikissa kolmessa kisassa, mutta onnetar ei tuntunut olevan BMW M3-kuskin kelkassa mukana.

Hirvonen käynnisti tammikuussa Suomen suosituimman harrastesarjan luokan kolmannella sijalla, kun Limingan osakisasta vahvasti tulollaan ollut luokkavoitto luisui käsistä viimeisen erikoiskokeen suman vuoksi.

Toinen talvikilpailu koitti Heinolassa, jossa Hirvonen ja kartanlukija Toni Näsman eivät yltäneet voittokamppailuun. Kaksikko hieman ihmettelikin tukkoista menoaan, jonka aiheuttajaksi jälkikäteen paljastui moottorin nokka-akselin säädöt. Sen vuoksi vääntöä ja tehoa oli kateissa. Tulokseksi kirjattiin toistamiseen luokan kolmas sija.

Keski-Karjalan UA:n kuljettaja lähti innokkaana päättämään talvikautta Kiteelle helmikuun viimeisenä viikonvaihteena.

– Osa erikoiskokeista oli entuudestaan tuttuja, joten minimissään oman luokan kärkipaikkaa lähdin jahtaamaan sekä tietysti mahdollisimman korkealle yleiskilpailussa, Vesa totesi.

Kotiyleisön suosikin ralli meni kuitenkin tuloksen puolesta pilalle heti alkuunsa:

– Ensimmäinen EK oli pientä tietä, enkä sen vuoksi edes lähtenyt yrittämään sillä pätkällä kärkeen. Yhdessä mutkassa oli tietä aurattu tyhjän päälle ja siinä kohdassa eturengas pääsi tarttumaan kiinni. En voinut tehdä mitään, kun auto lähti pyörähtämään. Jäimme kiinni penkkaan ja siinä meni hukkaan useampi minuutti.

– Itsehän sen auton siihen kohtaan ohjastin, mutta tilanteessa oli kyllä huonoa tuuria. Varsinaisesta ajovirheestä ei voi puhua. Harmitus oli suuri, kun hyvät sijoituksen karkasivat. Kisan kaikilla muilla pätkillä ajoimme aivan selkeät luokkapohjat, mutta kärjessä kaksi hurjaa meni etuvetoisilla kovempaa.

– Nyt jäädään odottamaan F-rallisarjan kesäkautta, jolloin on odotettavissa, että sorakisoissa tilanne on otollisempi meidän kalustolle, Vesa Hirvonen päätti.

Hirvosen tiimille kauden yksittäisenä päätavoitteena on heinäkuun lopussa Suomen MM-rallin yhteydessä ajettava Vetomies-kilpailu.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli