Motocross 24.05.2017

Verneri Aaltoselle tukku motocrossin EM-pisteitä Saksassa

Verneri Aaltonen Kuva: Team Manninen Bros. Honda Tiedotus
Vasta 12-vuotias Verneri Aaltonen starttasi uransa ensimmäiseen motocrossin EM-kisaan viime viikonloppuna Saksan MXGP:n yhteydessä järjestetyssä EMX150 Euroopanmestaruus-osakilpailussa. Teutchenthalin MM-radan isot korkeuserot, suuret hyppyrit ja syvät urat aiheuttivat haasteita, mutta siitä huolimatta merimaskulaisnuorukainen ajoi ehjän kisan.

– Onhan se aika iso hyppy kotimaisista kisoista tuonne EM-sarjaan ja varsinkin kun EMX150-sarjan kilpailut ajetaan MM-sarjan yhteydessä eli radat on tehty todella haastaviksi, yleisöä on paljon paikalla ja maailman parhaat kuljettajat pyörivät siinä varikolla, Aaltonen toteaa.

Vasta 12-vuotias Verneri Aaltonen on osoittanut nuoresta iästään huolimatta taitoa motocrossin kansainvälisillä kentillä. Kuva: Team Manninen Bros. Honda Tiedotus

– Aika-ajossa rata oli todella todella pehmeä ja liukas ja olin yhdeksäs. Pakko myöntää, että varsinkin ennen kisaeriä jännitin todella paljon ja ehkä siitä syystä ajoin lähdöissä liian varovasti, mutta onneksi jännitys helpotti erien loppua kohden. Ensimmäisessä erässä olin yhdeksäs ja toisessa kuudes, joten ainakin suunta on oikea. Pisteissä olen nyt seitsemäntenä ja seuraavassa kisassa Portugalissa viiden viikon päästä tähtään jo viiden joukkoon, Aaltonen jatkaa.
Teksti: Team Manninen Bros Honda Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross