Rata-ajo 15.04.2016

Veera Virtanen palaa ratin taakse V1600-luokkaan

Talvella moottorikelkkailun maailmassa siipiään koittanut, paremmin rata-autoilijana tunnettu Veera Virtanen palaa näin kevään tullen tangon sijasta ratin taakse ja V1600 -luokkaan.

Tammikuussa 27-vuotta täyttänyt Virtanen lähtee Botniaringin Rata SM -kilpailuun mielessään vain yksi selkeä tavoite, voitto.

“Talvi meni vähän liiankin nopeasti kelkkailun kannalta, ajohaluja jäi aivan älyttömästi. Kaikki talven tavoitteet saavutettiin ja kokemusta tuli roppakaupalla.”

Autokilpailuissa kärkisijoista taisteleva Virtanen kertoo talven olleen myös henkisesti kehittävä.

“Nyt ei voinut lähteä voittamaan, piti hyväksyä kilpakumppaneiden rautainen kokemus omaa kokemattomuutta vastaan. Hyvin nöyränä sai koko talven mennä ja oppi nauttimaan pienistäkin onnistumisista. Toisaalta nyt tiedän mitä odottaa ensi talvena ja olen valmis tekemään siihen todella paljon töitä. Nyt palataan kuitenkin auton rattiin ja asfaltille, näistä olosuhteista kokemusta riittää.

Kuljettajan asenne onkin nyt aivan päinvastainen.

“Nyt mennään taas tuttuihin kuvioihin takaisin ja radalle en koskaan ole mennyt nöyristelemään. Botniaringiltä haetaan kahdesta lähdöstä kahta voittoa. En nää mitään järkeä lähteä tavoittelemaan mitään muuta.”

Virtasen loppukauden suunnitelmat ovat vielä avoinna, hänet saatetaan nähdä myös kauden loppu puolella Rata SM – sarjassa. Tarkoitus on myös ajaa kilpailuja suomen ulkopuolella.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo