Snowcross 18.09.2019

Veera Virtanen matkalla kohti kautta 2020

Veera Virtanen katsoo kovalla asenteella kelkkakauteen 2020. Kuva: Teemu Kukkonen.

Veera Virtasen snowcross-kausi 2019 päättyi Suomen Cupin neljänteen sijaan ja selkäongelmiin. Kauden jälkeen hän alkoi kuitenkin heti rakentamaan tulevaa. Kuski ei kokenut treenitaukoa tarvittavan, mutta ensimmäisenä listalla oli selän kuntouttaminen, mikä on jatkunut läpi kesän.

– Selkä on ollut hyvin vaihtelevassa kunnossa. Nyt kuitenkin on löydetty siihen hyviä ratkaisuja ja olen pystynyt treenaamaan normaalisti. Akupunktio on ollut todella hyvä hoitomuoto, kertoo Virtanen.

Kaudella 2020 Virtanen jatkaa Loukko.com-tiimissä ja ajokiksi on valittu tuliterä Lynx RS 2020.

– Olen todella iloinen jatkosta Loukon kanssa. Koko porukka on todella ammattitaitoinen, mukava ja kaikki tukevat toisiaan. Tiimissä vallitsee todella positiivinen ilmapiiri, odotan tulevaa kautta innolla.

Virtanen on treenannut keväästä lähtien niin fyysisesti kuin mentaalisesti. Fysiikkapuolesta pitää huolen viime kauden tapaan Jatta Sipola ja Easy Fit Rovaniemi. Uutena Virtasen tiimissä on mukana mentaalivalmentaja Joona Vazana, joka työskentelee myös muun muassa mäkihyppymaajoukkueen kanssa.

– Jatan kanssa painettiin lisää kaasua tälle kesää, eli lisättiin tehoja treeneihin. Olen nauttinut haasteesta ja treeni kulkee hyvin. Mietin myös, miten saisin itsestäni parhaan suorituksen irti kisoissa, ja tätä on Joonan kanssa hiottu sitten mentaalisella puolella.

Viime kesän tapaan leikkauspöytä kutsui ja Virtasen nilkasta operoitiin viime talvena syntynyt nivelsidevamma. Nilkan operoi maailmankuulu ortopedi Sakari Orava Mehiläinen NEO:sta.

– Ei kesää ilman leikkausta. Se on näköjään ollut nyt minulla teemana. Nilkka on tosi hyvällä mallilla ja olen jo juossutkin sen kanssa. Luotan kuntoutuksessa fysioterapeutti Jari Alamäkeen, joka kuntoutti myös olkapääni ja on nyt hoitanut myös selkäongelmaani.

Tuleva talvi on Virtasen kelkkauran tähän asti kiireisin. Kausi alkaa tammikuussa Ruotsin Östersundista ja päättyy kotikaupungissa Rovaniemellä järjestettäviin MM-kilpailuihin.

– Oli vähän sellainen “kaikki tai ei mitään” -fiilis, kun suunnittelin tulevaa talvea. Ruotsissa naisten taso on paljon kovempi kuin Suomessa ja radat ovat haastavampia. Kävin viime talvena ajamassa yhden Ruotsin mestaruussarjan osakilpailun ja sen jälkeen jäin miettimään, että ensi talvena näitä on ajettava lisää. Tavoitteena on kuitenkin kehittyä kuljettajana jälleen, ja mikä sen parempi kuin ajaa mahdollisimman kovassa seurassa. Päätavoitteet ovat kuitenkin Suomessa, missä lähdetään viime talven neljännen sijan jälkeen hakemaan Suomen Cupista mitali. Se tarkoittaa nyt jo kovan treenitahdin kiristämistä ja varmasti pitkiä päiviä kelkan selässä ja sprintterin ratissa, mutta olen valmis tekemään kaikkeni.

Teksti: Veera Virtanen -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross