Snowcross 07.05.2018

Veera Virtanen Loukko Motorsille kaudeksi 2019

Veera Virtanen lähtee innokkaasti uusien kuvioiden myötä uuteen kauteen. Kuva: Veera Virtasen Tiedotus

Tänä talvena ensimmäiset snowcross-kilpailunsa ajanut Veera Virtanen, lähtee ensi talveen tuliterällä LYNX RAVE RE 600R E-ETEC -moottorikelkalla. Nainen on solminut sopimuksen Loukko Motorsin kanssa kaudesta 2019.

– Kelkkavalinta oli pitkän pohdinnan tulos, ainoa varma asia oli että merkki pysyy Lynxissä. Muuten piti miettiä enemmän sitä, mitä haluan tehdä ensi kaudella. Tavoite on kuitenkin ajaa etupäässä snowcrossia, mutta mahdollisuuksien mukaan myös moottorikelkkaenduroa ja -sprinttiä. Tavoitteena on tehdä itselle semmoinen ”monikäyttö kilpakelkka” ja kyseinen malli on siihen paras aihio minulle, Virtanen taustoittaa.

Ensi talvelle naisella oli haussa pääyhteistyökumppani, jolla olisi resursseja sekä halua olla mukana kelkan rakennusprojektissa.

– Loukko Motors vakuutti kaikilla osa-alueilla. Loukon porukalla on vahva tietotaito ja kokemus kisahommista. Lisäksi kauppias Juuso Loukko kertoi, että kyseinen kelkkaprojekti olisi heille kiinnostava. Kokonaisuutena saimme sovittua minulle parhaan diilin ja kun kaikki Juuson kanssa aikaisemmin tekemäni kaupat ovat menneet moitteettomasti, oli päätös loppupeleissä helppo.

Virtasen kilpakausi päättyi vasta pari päivää sitten, mutta hänen katsensa on jo tiukasti ensi syksyssä.

– Tämä kausi meni ihan penkin alle, liian huonon kunnon ja vähäisten kilometrien takia. Ensi kauden rakennus on jo hyvässä vauhdissa, kuntovalmentajani Jatta Sipola on pitänyt minut liikkeessä. Onhan syksylle pitkä matka vielä, mutta kunnon puolella on töitä tarjolla riittämiin. Kun lumet saapuvat, pitää sitten vain saada paljon ajoa alle. Ensimmäisissä kisoissa sen sitten näkee, onko tehty tarpeeksi töitä.

Menestyminen ensi talvena vaatii kovasti töitä, Virtanen on silti asettanut jo tavoitteensa.

– Tavoitteena on ajaa snowcrossin Suomen Cup -loppupisteissä viiden parhaan joukkoon. Enduron ja sprintin puolella kaikissa ajettavissa kilpailuissa on tavoite olla kolmen joukossa. Haluaisin myös ajaa elämäni ensimmäisen Giantin ensi talvena, se kuitenkin riippuu vielä monesta asiasta.

– Tässä vaiheessa haluan myös kiittää Kelkkakuumeen porukkaa, erityisesti Mikko Kyröläistä yhteistyöstä viime kausien 2017 ja 2018 osalta.

Teksti: Veera Virtasen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross