MK-Enduro 27.06.2016

Veera Virtanen liittyy Team Kelkkakuumeeseen kaudeksi 2017

Veera Virtanen vaihtaa tiimiä kaudelle 2017. Kuva: Elise Kulmala

Veera Virtanen on solminut sopimuksen Team Kelkkakuumeen kanssa kaudesta 2017. Nainen tulee ajamaan ainakin kaikki moottorikelkkaenduro- ja -sprintkilpailut.

Viime talvena ensikosketuksen moottorikelkkailun maailmaan ottanut Veera Virtanen lähtee uuteen kauteen allaan Skidoon MX Z X-RS E-TEC.

“Mietin jo talven aikana kelkan vaihtoa muutaman kerran. Alusta saatiin Catissakin pelaamaan hienosti, mutta keula oli ainainen murhe. Tietenkin näin aloittelevana kuskina kaikki suurimmat viat löytyvät tangon takaa, mutta onhan se aina helpompaa jos laitteetkin toimivat. Kyselin sitten eri tahoilta suosituksia minkä kelkan sitä ostaisi ja suurin osa oli Skidoon kannalla”

Virtasella oli haussa toimivat paketti tulevalle kaudelle, jolloin kuskin on helpompi kehittää itseään. Kokemusta Team Kelkkakuumeen porukasta oli jo viime talvelta, kun yksin sprintteihin lähtenyt Veera pääsi porukan siipien suojaan viikonlopuksi.

Veera Virtanen aikoo kisata ensi talvena ainakin moottorikelkkaenduron ja -sprintin kilpailut. Kuva: Vesa Silván

Veera Virtanen aikoo kisata ensi talvena ainakin moottorikelkkaenduron ja -sprintin kilpailut. Kuva: Vesa Silván

“Teamin porukka vaikutti jo viime talvena ihan huikealta, antoivat vinkkejä ja auttoivat, kun olin yksin reissussa. Varsinkin Lemströmin Susanna on ollut ihan korvaamaton apu. Nyt on kiva lähteä tulevaan kauteen, kun tietää, että oppeja saa todella kovan luokan kuskeilta. Toivottavasti pystyn vastaamaan edes osaan minulle asetetuista odotuksista.”

Myös alustan osalta asiat ovat varsin mallikkaasti, sillä siitä puolesta vastaa Niko Korsumäki Racing.

“Tunnen Nikon jo vuosien takaa kartingpuolelta ja luotto hänen tekemiseensä on kova. Ei jää menestys ainakaan kepeistä kiinni tulevalla kaudella!”

Tulevan kauden tavoitteet 27-vuotiaalle naiselle ovat selvät.

“Tavoite on edelleen kehittää ensimmäisenä itseään, saada varmuutta ja karsia turhat virheet pois. Välimatkaa kärkeen on saatava kurottua kiinni ja olishan se makeeta loppukaudesta olla podiumilla. Joten joo sanotaan, että se ensimmäinen kolmen kärkeen -tulos on saatava ensi talvena. Ajan kaikki endurot ja sprintit, mutta jos on vähän saanut treenattua, niin voisihan sitä yhden kisan snowcrossia koittaa, mutta en lupaa mitään!”

Valmistautuminen talvikauteen käy jo kuumana.

“Mönkijällä on tullut ajettua, se on hauska tapa treenata perussalitreenin rinnalla. Osoitekin muuttuun syksyllä Ouluun, ja heti kun lumet antaa myöten, niin ollaan mahdollisimman paljon kelkan päällä. Kilometrejä vaan pitää ajaa mahdollisimman paljon.”

Teksti ja kuvat: Veera Virtanen tiedotus

Veera Virtanen palaa ratin taakse V1600-luokkaan

 

Blogi: Veera Virtanen ja ensimmäisen kelkkakisan seikkailut

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

MK-Enduro