MK-Enduro 02.02.2017

Veera Virtanen hyvillä mielin kohti alkavaa SM-kautta

Turkulainen Team Kelkkakuumetta edustava Veera Virtanen lähtee kisakauteen hyvillä mielin. Kuva: Kimmo Kaltiokumpu

Moottorikelkka-enduron SM-sarjan avaukseen on aikaa kuukausi. Turkulainen Veera Virtanen testasi kalustoaan viikonloppuna Kuusamossa.

Viikonloppuna järjestettiin moottorikelkka-enduron harjoitusleiri sekä 36 kilometrin mittainen miniendurokilpailu, joka toimi Veera Virtasen starttina tälle talvelle.

– Leiri oli jälleen kerran hyvä kokemus ja huippu juttu näin kauden alla. Oli myös hieno kuulla palautetta omasta ajosta ja kehityksestä viime talveen nähden. Suunta on kuulemma ollut oikea, Virtanen iloitsee.

– Alkavaa SM-sarjaa odotan mielenkiinnolla, toivottavasti saan parannettua omaa vauhtia ja ajettua kisat maaliin ehjästi. Viime vuonna Kajaanin sprintissä loukkasin olkapääni osuttuani kantoon, se on vaivannut jonkun verran harjoituskaudella. Fiilis on kokolailla melko luottavainen, sittenhän sen näkee mihin oma-ajo riitti, mennään ilman turhaa yli-yrittämistä.

Valmistautuminen kauden alkuun ei ole harjoituskilometrien puolesta ollut aivan toivottu. Uusi Ski-doo on kuitenkin kuskille mieleinen työkalu.

– Kilsoja olisi saanut tulla enemmän ja niitä täytyy saada ennen enduroiden alkua. Kelkasta minulla on kuitenkin hyvä fiilis. Korsumäen Niko tekee siihen vielä pieniä muutoksia ja toivotaan, että ne on oikeaan suuntaan. Viime talven kelkkaan nähden tämä uusi on kyllä huomattavasti parempi ajaa ja luotto siten paljon parempi.

Kuusamossa ajettu 36 kilometrin mittainen miniendurokilpailu ei sujunut Virtaselta aivan suunnitelmien mukaan. Tähän yhteen erikoiskokeeseen Virtasella oli erittäin paljon ohjelmaa haastavan kelin lisäksi.

– Kisa lähti käyntiin ihan hyvällä fiiliksellä, keli oli jälleen haastava niin kuin Kuusamossa viime vuonnakin. Laseja sai olla koko ajan puhdistamassa kun taivaalta satoi jäätävää tihkua. Ensimmäisen 10 kilometrin jälkeen taistelin hiukan tukkoon menneen kaasukäden kanssa, se onneksi vertyi loppua kohden. Puolivälin jälkeen alkoi sitten tulla liikennettä vastaan. Viimeiselle vitoselle lähdettäessä edessä oli kaksi kelkkaa, joista toisen ohittamisessa meni aivan liikaa aikaa. Toivottavasti tämän asian kanssa ei tarvitse painia SM-kisoissa, vaan tietä tulisi helpommin kaikille, jotka sitä kaipaavat.

Lopputuloksissa Virtanen oli yhdeksän lähtijän Lady luokassa viides.

– En ole ihan tyytyväinen omaan ajooni kokonaisuutena, tuli kohellettua itsekseen aivan liikaa. Ajoin yhden ysikympin todella leveäksi ja muutenkin puristin liikaa tangosta. SM-sarjan alkaessa täytyy keskittyä näihin asioihin. Tietysti neljä ohitusta 36 kilometriin sotkee omaa ajorytmiä.

Teksti: Veera Virtasen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

MK-Enduro