Moottoriurheilutapahtumat 03.08.2017

Vauhtiajojen katuradalla ohjelmaa taivaan ja radan täydeltä

Kuva: Pertti Kangasniemi

Seinäjoen Vauhtiajot tarjoaa tulevana viikonloppuna rataohjelmaa Kapernaumin teollisuusalueelle rakennetulla katuradalla. Ratakilpailu juhlii 14-vuotista taivaltaan uudenlaisella ohjelmakattauksella, kun moottorin ujellusta kuullaan myös taivaalla.

Ratakilpailuluokkia edustavat lauantaina ajavat Suomen kovatasoisin rataluokka Legends, vauhtia ja voimaa uhkuvat Gran Turismo -tykit sekä katuautoista muodostuva Touring Cars -luokka.

Sunnuntaina radan valtaa ensimmäistä kertaa Time Attack -sprinttikilpailu, jossa eri luokkien kuljettajat ottavat toisistaan mittaa kierrosaikojen perusteella. Kilpailuluokkia sprinttikilpailussa on huimat 18.

Tänä vuonna Vauhtiajojen ratapuolella on sprinttikilpailun lisäksi panostettu erityisesti erilaisiin näytöksiin ja oheisohjelmaan. Varsinaisten ratakilpailujen ohella radalla nähdään mm. driftingiä, motocrossin freestyle-näytös, monster-autoja ja Nascar-näytösajo. Yleisön iloksi on myös järjestetty American Car Meeting -näyttely sekä Tuning Car Show.

Moottorien mörinä ei tänä vuonna ole rajattu pelkästään tien reunojen väliin, vaan ihmeteltävää riittää myös puiden latvojen yläpuolella. Taitolentonäytös järjestetään kahden aikaan lauantaina kilpailulähtöjen välissä.

Ratakilpailujen järjestävän seuran Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Juha Hautala odottaa jo innolla tulevaa viikonloppua.

– Hyvät kelit tiedossa viikonlopulle ja kyseessä on rata missä on aina yleisöä runsaasti paikalla. Tänä vuonna on enemmän panostettu yleisöohjelmaan, ja sunnuntain tapahtuma on kokonaisuudessaan erilainen kuin ennen. Luvassa on aina yhtä jännittävää Legends-taistelua, hienoja ja nopeita Gran Turismo -autoja, näytöksiä, Nascaria, Freestyle Motocrossia, taitolentonäytös ja paljon muuta taivaan ja radan täydeltä, intoilee pitkän linjan autourheilumies.

Suomen ainoa katurata jakaa mielipiteitä kuljettajien kesken, ja Hautala pitääkin rataa yhtenä haastavimmista.

– Suurin osa tykkää, toiset pitävät rataa vaarallisena. Mitään vakavaa ei ole kuitenkaan koskaan sattunut. Vaikka rata näyttää yksinkertaiselta, niin se on yllättävän haastava. Tosimiesten rata, toteaa Hautala.

Kilpailulähdöt ajetaan lauantaina klo 13-18 ja sunnuntain sprinttikilpailu klo 13-17. Tarkemmat tiedot ja aikataulu kotisivuilla www.vauhtiajot.fi.

Teksti: Vauhtiajot tiedotus / Kristiina Vaalasmaa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo