Ralli 10.02.2020

Vauhdillinen kehitysloikka ei tuonut Markkaselle hyvää sijoitusta Mikkelistä

Kalle Markkanen kärsi kaksi rengasrikkoa Mikkelin SM Vaakuna-rallissa. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Kalle Markkasen tiimissä on tehty valtavasti työtä jokaisella osa-alueella. Tuo työmäärä alkaa näkyä nyt myös vauhdissa, vaikka kauden toisen osakilpailun lopputulos ei siltä näytä.

– Olemme saaneet aikaiseksi vauhdillisen hyppäyksen ja olemme huomattavasti lähempänä kärkeä, kuin kauden avauskilpailussa Rovaniemellä. SM3-luokan kuudes sija on tietysti pettymys, vaikka viikonlopusta jäikin hyvä maku suuhun. Se oli vauhdillisesti urani paras kilpailu, Markkanen toteaa.

Kilpailun alku oli takkuinen, kun kilpailijapari juuttui omasta virheestä johtuen toisen erikoiskokeen alussa hankeen puoleksi minuutiksi. Virheestä huolimatta erikoiskokeen loppuaika oli alle 30 sekuntia pohja-ajasta.

– Tarkistimme incar-videolta, että olimme paikallamme kolmekymmentä sekuntia, kun juutuimme auratun penkan päälle ensimmäisessä risteyksessä. Onneksi siinä oli järjestysmies ja valokuvaaja, jotka saivat työnnettyä meidät irti.

Kaksi rengasrikkoa pilasivat kilpailun lopullisesti

Markkanen osui ensimmäisen kerran ajourassa olleeseen kiveen erikoiskokeella 4, mutta siitä selvittiin hitaalla renkaan tyhjenemisellä ja erikoiskokeelle kellotettiin viidenneksi nopein aika, vain 9 sekuntia pohja-ajasta. Rengas vaihdettiin lyhyen siirtymän aikana, mutta sama toistui heti seuraavalla erikoiskokeella, jossa rengas tyhjeni välittömästi ja kilpailijapari nilkutti puolet erikoiskokeesta rikkinäisellä renkaalla, jääden pohja-ajasta minuutin ja 25 sekuntia.

– Vielä meidän täytyy tehdä isosti työtä kärjen tavoittamiseksi, lopullinen menestyminen vaatii kuitenkin myös ehjiä kilpailuita. Rengasrikot ovat osa tätä lajia, mutta enemmän kuin mitään, toivon ehjää kilpailua Joensuusta.

Markkanen osallistuu tällä kaudella myös F-rallisarjaan. Ensi viikonloppuna ajetaan Kangasniemellä, mutta Jämsän siirretty osakilpailu osuu nyt Joensuun SM-rallin kanssa samalle viikonlopulle, joten se jää kilpailijaparilta välistä.

– F-rallisarjasta haetaan ennen kaikkea ajotuntumaa, mutta ei sinne hissuttelemaan olla tulossa, Markkanen päättää.

Teksti: Kalle Markkasen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli