Speedway 11.06.2017

Varkauden speedwayradalla nähtiin nuoruuden voimaa

VRT:n jäsentenväliseen kilpailuun osallistui iso joukko innokkaita tulevaisuuden tähtiä. Kuva: Timo Eronen

Lauantaina Varkauden speedwayradalla ajettiin Varkaus Racing Teamin jäsentenvälinen kilpailu, joka keräsi paikalle ison joukon innokkaita kuskeja.

Joko, joka saa mennä ajamaan? Näitä kysymyksiä tulvi Appe Mustoselle jatkuvalla tahdilla, kun Varkaus Racing Teamin, VRT:n micro ja minikuskit kävivät lauantaina ilmoittautumassa jäsentenväliseen kerhokilpaluun. Luokkia oli micro, mini, speedway, classic speedway ja flat trakit, kuskien ikähaitarin ollessa 7-70 vuoden väliltä. Ilmoittautumisen yhteydessä nähtiin varmasti parhaat ilmeet, kun juniorit saivat kerhon teettämät ajoliivit päällensä. Voi sitä ilon ja ylpeyden hetkeä.

Appe Mustonen aloitti kertaamalla ajojärjestyksen ja tenttasi vielä pikku kuskeilta lippujen merkitykset. Hyvin olivat pojat läksyt lukeneet ja painaneet liput mieleen.

Miniradalla nähtiin hienoa kilvanajoa, jokainen omalla suoritustasollaan. Pieniä pyörähdyksiä ja ulosajojakin sattui, mutta nämähän ovat ratalajeissa arkipäivää. Minikuskit nauttivat silminnähden ajamisestaan, välillä näytti ettei ruutulippukaan tahtonut hillitä heidän menemistään.

Etenkin nuoremmat kuljettajat olivat erityisen otettuja uusista ajoliiveistään. Kuva: Timo Eronen

Muissa luokissa oli todella kovavauhtista menoa. Eipä ihme, että minikuskit seurasivat esikuviaan silmät lautasen kokoisina.

VRT:n puheenjohtaja Sakari Häyrinen kertoili tunnelmiaan:
”Tämä kilpailu pistettiin pystyyn aika pikaisella aikataululla, joten radalla ei nähty meidän kaikkia Junior Academyn ajajia. Meidän pitkäjänteinen kerhotyö alkaa näkyä radalla, mukaan on tullut paljon uusia jäseniä. Positiivinen kehittyminen tuo tullessaan myös ongelmia, tarvitsisimme mukaan lisää valmentajia nuoria ohjaamaan. Samoin harjoitusten ajaminen vaatii tietysti ratahenkilöstöä niin kasteluun kuin lanakaluston puolelle. Mutta kokonaisuutena tämän päivän kerhokilpailu antoi taas lisää uskoa työhömme.”

VRT:n pitkäjänteinen työ speedwayradan ja sen ympäristön suhteen on tällä hetkellä todella hyvällä mallilla. Suunnitelmat uusien kisojen suhteen on tehty, mutta kerho tiedottaa niistä myöhemmin enemmän.

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway