Maarata 01.03.2018

Varkauden Moottoriurheilukeskuksesta valtakunnallinen liikuntapaikka

Varkaus on tunnettu muun muassa aktiivisesta ratalajitoiminnastaan sekä menestyneistä kuljettajistaan. Kuva: Lea Häyrinen

Kansainvälisiä kilpailuja isännöivä Varkauden Moottoriurheilukeskus on nostettu Pohjois-Savon maakuntakaavassa valtakunnallisesti merkittäväksi kohteeksi. 

Varkauden Moottoriurheilukeskusta ollaan nostamassa maakunnallisesti merkittävästä liikuntapaikasta valtakunnallisesti merkittäväksi. Luokituksen nosto tulee lisäämään mahdollisuuksia kehittää aluetta entisestään.

– Taas päästiin askel eteenpäin ja saatiin tunnustusta koko suomalaiselle moottoriurheiluharrastukselle, iloitsee Varkaus Racing Team ry:n puheenjohtaja Sakke Häyrinen.

Varkaus Racing Team on tehnyt vuodesta 2014 alkaen, määrätietoista työtä Varkauden speedway-radan kehittämiseksi vastaamaan kansainvälisiä vaatimuksia. Se on tällä hetkellä Suomen ainoa Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n rataluokituksen saanut speedway-rata.

– FIM:n ympäristöohjelman KiSS:n (Keep it Shine and Sustainable) Varkaus-projekti on tuonut paljon uusia kestävän kehityksen toimintamahdollisuuksia. Olemme yhdessä Varkauden kaupungin kanssa luoneet useita uusia käytäntöjä rata-alueen kehittämiseksi ja rakentamiseksi palvelemaan paremmin harrastajia. Parasta tässä yhteistyössä on, että uudet käytännöt säästävät suoraa rahaa kaupungille ja sitä kautta veronmaksajille. Mikä voisi olla parempaa kuin moottoriurheilun hyväksi yhteistyössä saavutettu win-win-tilanne joka tuottaa, Häyrinen toteaa.

Valtakunnallinen luokitus nostaa Varkauden Moottoriurheilukeskuksen profiilia. Kuva: Lea Häyrinen

– Johtava ajatuksemme VRTssä on että, voimme lunastaa yhteiskunnallisen hyväksynnän vain, kun noudatamme sääntöjä ja toimimme eettisesti hyväksyttävällä tavalla, yhdessä sidosryhmiemme kanssa. Tee työtä, jolla on tarkoitus, se tuottaa aina tuloksia! Häyrinen muistuttaa.

Moottorikerholla on viisivuotinen sopimus FIM:n kanssa, joten radalla tullaan näkemään iso liuta kansainvälisiä kuljettajia. Seuraava kilpailu koittaa jo ensi viikolla, kun VRT isännöi 10. maaliskuuta jääspeedwayn Pohjoismaiden mestaruusfinaalia. 11. elokuuta paikan päällä ajetaan Speedwayn U19 Euroopan mestaruus -finaali.

Maakuntaliiton maakuntainsinööri Patrick Hublin oli otettu Varkauden radasta vierailtuaan paikan päällä.

– Varkaudessa on tehty pitkäjänteisesti töitä moottoriurheilukeskuksen kehittämisen eteen ja meille tuli yllätyksenä, että siellä jo järjestetään kansainvälisiä kilpailuja ja alueen speedwayrata on saanut kansainvälistä tunnustusta, Hublin toteaa Warkauden Lehdelle antamassaan kommentissa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata