Enduro 06.11.2017

Vantaan Moottorikerho jakoi tunnustuksia – Sanna Kärkkäinen palkittiin vuoden taistelijana

Sanna Kärkkäinen Kuva: Nita Korhonen

Vantaan Moottorikerho jakoi kauden päätösgaalassa lauantaina Sokos-Hotelli Flamingossa kausipalkintojen lisäksi tunnustuksia vuoden aikana ansioituneille jäsenilleen. Huomionosoituksia jaettiin sekä urheilullisista edesottamuksista että kerhotyöstä muiden eteen. Palkintokategorioita oli 11 kappaletta sekä puheenjohtajan 5 erityismainintaa. Tunnustuksia oli Kristiina Komulaisen ja Pasi Jaatisen kanssa jakamassa lähes kaikki edellisen vuoden palkitut, kunniapuheenjohtajat Ralf ja Pia Manner sekä vuoden 1992 trialin maailmanmestari Tommi Ahvala.

“Kun kaikki toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja intohimoon, niin kiitos ei todellakaan ole kirosana. Epäkohdista huomautetaan, mutta kiitos unohtuu liian usein. Uskon siihen, että niin jäsenistö vastaa kuin sinne huutaa ja toivon näiden pienien huomionosoitusten lämmittävän saajiensa sekä kaikkien muiden mieltä”, kuvailee VMK:n puheenjohtaja Pasi Jaatinen palkintogaalan luonnetta.

Kerhotalon seinällä roikkuva “Kultainen Spada” jaettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna VMK:n ratoja Ruskeasannan ajoista asti muokanneelle Erkki “Eki” Paanaselle ja tänä vuonna lapioon nimensä sai viimeisessä Cross Country -kisassa kovia kokenut Toni Nieminen panoksestaan crossikoulujen kaikkein pienimpien pitkäjänteisestä vetämisestä.

Gaalassa palkittiin myös Vuoden Vauhdikkain Metsäkone VMK sarja-enduron nopeimmalle sekä Juha Salminen Palkinto kerhon parhaiten menestyneelle enduro-kuskille. Vauhdikkain Metsäkone Pokaalin sai Kimmo Hurri ja Juha Salminen palkinnon Antti Hellsten.

Tunnustusten raatina toimii VMK:n istuva hallitus.

Jaetut tunnustukset ja perustelut

Vuoden taistelija Sanna Kärkkäinen

Isoin odotuksiin kauteen lähtenyt VMK:lainen kohtasi vuoden aikana uskomattoman monta vastoinkäymistä. Haaveet MM-mitalista kaatuivat mystiseen sairauteen ja kausi oli päätettävä ennen aikojaan jo kesällä. Vastoinkäymisistä huolimatta tämä taistelija nähtiin tällä viikolla taas hymy huulilla radalla. Kohti parempaa kautta 2018!

Vuoden uroteko Annika Viitala

Vuoden urotekijä tuli ja tarttui heti toimeen. Hän sai aikaan kokonaan uuden naisten MX-tapahtuman ja laittoi retuperällä olleen tietokannan kuntoon. Ilman hänen panostaan olisimme isoissa ongelmissa jäsenasioiden suhteen. Todella arvostettava uroteko.

Vuoden tsemppari team VMK 1 Karl-Robert Reinike, Aleksi Kurvinen, Henri Jumppanen ja joukkueenjohtaja Petteri Väg

Vuoden tsemppari palkinnon saajat osoittivat jälleen periksiantamatonta ja ennakkoluulotonta taistelumieltä. Loukkaantumissuman takia mitali mahdollisuudet tuntuivat katoavan mutta tämä joukko näytti muulle Suomelle mistä vantaalainen crossari on tehty.

 

Vuoden läpimurto – Juha Mäki-Tikkala

VMK:n crossikouluun poikansa kanssa 2016 osallistunut työmyyrä ilmoitti halukkuutensa kerhon toimintaan viime syksynä. Tänä keväänä into oli tallessa. Monipuolinen ja osaava tekijä on tuonut kerhon rataryhmään uutta ajattelua ja innostanut esimerkillään muitakin mukaan. Hän on oppinut, syventynyt ja luonut itselleen Lavangosta paikan, missä koko perhe viihtyy. Hän on tehnyt todellisen läpimurron lyhyessä ajassa crossiradan avainhekilöiden joukkoon

Vuoden Hymykypärä – Timo Siren

Hän on aina kerholla, hän on aina radalla ja hänellä on aina aikaa samanhenkisille. Intohimoinen crossimies ja yksi harvoista, jonka tuntimittariin kertyy kauden aikana yli 250 ajotuntia. On vaikuttanut alalla pitkään ja osaa nauttia tekemisestään ilahduttavalla ja tarttuvalla tavalla.

Vuoden huoltajat – Perhe Juvoset

Kun ajaminen on kaikkien koko perheen tai jopa suvun juttu. Ei vain yksi perhe vaan kaksi ajavaa perhettä, kaksi äitiä ja kaksi isää kannustamassa lapsiaan mutta samalla luomassa puitteita ja tapahtumia muille. Ja kun isät ja äidit ei riitä niin mummikin on mukana auttamassa hollossa. Vuoden huoltajat ovat pitäneet huolen mm junnuista, kahvion asiakkaista, pumpuista ja radoista

Vuoden VMK:lainen – Katja Väg

Vuoden VMK:laisen edesottamukset ja asenne on pantu merkille niin laajalti että hän oli ainoa jonka palkitsemista jopa ”vaadittiin” muiden kerholaisten toimesta. Tiedottaminen, sarjat, urheiluvalmennus ja crossiäidin rooli sopii mainiosti vuoden VMK:laisen pirtaan. Silloinkin, kun oman pojan pyörässä on vikaa tai muuta haastetta, hän kannustaa muita. Tuntee urheilun ja tuo intohimonsa kaikkien hyödyksi. Tartuttaa täsmällisyyttä ja hyvää mieltä sekä osaa sopeuttaa omaa toimintaansa tilanteen vaatimalla tavalla. Panostaa yhä kerhon ja kerholaisten eteen, vaikka oma poika on tekemässä isoa harppausta kilpailijana. Vuoden 2017 VMK:lainen on Katja Väg.

Erikoismaininta elämäntyöstä VMK:n eteen – Jouko Teräsaho

Palkinnon saaja on elänyt ja hengittänyt VMK:laisuutta ja yhteenkuuluvuutta Ruskeasannan ajoista saakka. Tämä kymmeniä kertoja VMK:n tapahtumissa eri tehtävissä toiminut Teräsmies on paikalla olipa kysessä sarjaenduro, MX-liiga, joukkue-SM tai torstai-jumppa. Vuoden 2017 tunnustuksen VMK:n eteen tehdystä elämäntyöstä erikoispalkinnon sai Jouko “Jokke” Teräsaho.

Kauden kumppani – Ponkes Tuomas Koskikallio

Ilman kumppaneita ei kerho pyörisi ja hyvistä kumppaneista on todella vaikea valita vain yhtä. Kiitos kuuluu kaikille, mutta kun yksi pitää valita niin perustelut kuuluvat:

Kumppanin luovuus ja intohimo kanavoituu nuoriin sekä kerhon tähtikuskeihin. Tuotevalikoimaltaan tämä yritys ja sen omistajat tuovat muodikkuutta ja trendikkyyttä. Kumppani mahdollisti VMK:n yhteinäisen ilmeen joukkuekisoissa. Kauden kumppanin aloitteesta aloitettu kesän hyväntuulisin crossikisa saanee jatkoa myös ensi vuonna.

VMK:n kultainen Spada 2017 myönnettiin Toni Niemiselle. Kuva: VMK Tiedotus

Kauden menestyjät 

Miro Sihvonen – ensimmäinen suomalainen, joka voitti molemmat erät arvokisoissa sitten Pekka Vehkosen, sai EM-sarjan johtajan punaisen kilven, mutta joutui loukkaantumiskierteeseen, joka katkaisi kauden jo heinäkuussa.

Antti Hellsten – Toi kerholle sekä MM- että SM-mitalin, voitti luokkansa MM-osakilpailun. oli Päijänne-ajon kakkonen.

Saku Mansikkamäki – voitti kaikki kotimaassa ajamansa lähdöt, oli MM-vitonen ja joukkue MM-nelonen.

Kultainen Spada – Toni Nieminen
Kerhotalon seinällä roikkuva Kultainen SPADA on kunnianosoitus yhdelle monista siitä työstä, jota hän kerhon eteen tekee.

Vuoden kultaisen Spadan saaja on aktiivisen kilpailu-uransa jälkeen ollut tiiviisti mukana kerhon toiminnassa – Etenkin crossikouluissa kaikkein pienimpien valmentajana. Tunnustuksen saaja hengittää VMK:laista ilmaa – myös kotona ja anoppilassa – ja osoitti Miehikkälässä joukkue SM:ssä olevansa valmis kovaankin haasteeseen kerhon eteen, jos puhelin soi. Vuoden 2017 kultaisella spadalla palkittava on hyvä esimerkki kerholaisesta, joka ei katoa toiminnasta siinä vaiheessa, kun oma ura muuttuu huippu-urheilusta harrasteurheiluksi.

Puheenjohtajan Erityismaininnat

Jarkko Katila – moniosaaja, joka välittää kerhosta kuin omastaan – aina mukana

Mika Pöllänen – käsi aina pystyssä, aina mukana, puuhakas ja hyvällä tuulella

Mika Röyhkiö – Mahdollisti saunaremontin kontakteillaan ja ahkeruudellaan – toi harrastajat lähemmäksi ydintä

Mikko Simola – johtaa endurojaosta, on paikalla aina kun tapahtuu ja tekee enemmän muille kuin itselleen

Petteri Väg – varapuheenjohtajam joka on ollut kaksi vuotta kuin perämies kapteenille. Myös vaikeissa asioissa.

Teksti: VMK Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro